Ποιες τροφές »χαλάνε» την ομορφιά σας;

  • Iatropedia
Κάποιες τροφές εκτός από τα κιλά που προσθέτουν είναι δυνατόν να σας '' χαλάσουν'' την ομορφιά σας χρόνια αφού έχουν την ιδιότητα να επιταχύνουν το γήρας. Ποιες είναι αυτές οι τροφές;

Μαύρο τσάι

Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο International Journal of Dental Hygiene έδειξε ότι το μαύρο τσάι περιέχει τανίνες, οι οποίες είναι δυνατόν να δημιουργήσουν λεκέδες στα δόντια και έτσι να βλάψουν το λαμπερό σας χαμόγελο.

Λευκό κρασί

Σίγουρα ένα ποτηράκι λευκού ή κόκκινου κρασιού κάνει καλό στην καρδιακή λειτουργία. Όμως μπορεί να προκαλέσει ζημιές στα δόντια αφού το οξύ που περιέχει βλάπτει το σμάλτο των δοντιών.

Για να μειώσετε το κίνδυνο εμφάνισης λεκέδων και επομένως να κινδυνεύσει το χαμόγελό σας, καλό είναι να βουρτσίζετε τα δόντια σας αμέσως μετά.

Τροφές με πολύ αλάτι

Αν καταναλώνετε τροφές με πολύ αλάτι ενδεχόμενως θα προκαλέσετε παρακράτηση υγρών στο σώμα σας και έτσι θα έχετε πρησμένα μάτια και πόδια.

Πικάντικα

Τα πικάντικα τρόφιμα όσο γευστικά και αν είναι έχουν την ιδιότητα να διογκώνουν τα αγγεία στο δέρμα με συνέπεια το πρόσωπο να δείχνει λιγότερο νεανικό. Για το λόγο αυτό οι ειδικοί συστήνουν την κατανάλωση τους με μέτρο.

http://www.webmd.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ποιες κακές συνήθειες »κλέβουν» την ομορφιά σας;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ