Ποιες είναι οι συνηθέστερες πλαστικές στους άνδρες;

  • Iatropedia
Εάν έχετε πλάσει στο μυαλό σας ότι στους πλαστικούς χειρουργούς πηγαίνουν μόνο γυναίκες, κάνετε λάθος. Όλο και περισσότεροι άνδρες επιλέγουν την πλαστική χειρουργική για να βελτιώσουν κάποια ατέλεια στο κορμί ή στο πρόσωπο τους. Μάλιστα τον τελευταίο καιρό, το ποσοστό των ανδρών που ζητούν τη βοήθεια ενός πλαστικού έχει ανέβει. Έτσι σύμφωνα με έρευνα, 6 στους 10 άνδρες καταφεύγουν στους πλαστικούς. Στο επιστημονικό άρθρο που θα διαβάσετε θα ενημερωθείτε πλήρως για τους λόγους που κάποιος άνδρας θα πάει στον πλαστικό, καθώς επίσης και ποιες είναι οι πιο συνηθισμένες πλαστικές επεμβάσεις που κάνουν οι άνδρες.

Του Δρ. Αθανάσιου Αθανασίου MD PhD Πλαστικού Χειρουργού

Μετεκπαιδευθέντος London Clinic UK & Beverly Hills California

Στο νυστέρι του πλαστικού χειρουργού καταφεύγουν έξι στους δέκα Έλληνες , παρά την οικονομική κρίση, προκειμένου να διορθώσουν σωματικές τους ατέλειες, αλλά και να αντιμετωπίσουν προβλήματα υγείας!

Απ αυτούς το 50% πάνε μόνοι τους, το 30% μετά από προτροπής της γυναίκας ή της συντρόφους τους και το 20% μετά από προτροπή φιλικού τους προσώπου.

Μάλιστα τα τελευταία χρόνια η αύξηση του αριθμού των ανδρών που καταφεύγουν στον πλαστικό χειρουργό είναι αλματώδης, ενώ σύμφωνα με τους γιατρούς τα επόμενα χρόνια αναμένεται να φτάνουν τον αριθμό των Ελληνίδων που βρίσκονται στη δεύτερη θέση σε παγκόσμια κατάταξη.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι στην εποχή μας η ομορφιά δεν είναι πλέον προνόμιο των γυναικών, αλλά και των σύγχρονων ανδρών που ενδιαφέρονται για την σωματική τους εμφάνιση και φυσικά πέρα από το θέμα της ομορφιάς και της εμφάνισης υπάρχουν πολλές φορές και λόγοι υγείας που οδηγούν τους άνδρες στον πλαστικό χειρουργό.

Τέτοια προβλήματα μπορεί να είναι είτε ογκολογικής φύσης (ογκίδια δέρματος ,μαλακών μορίων), ατυχήματα (δύσμορφες ουλές) είτε άλλης φύσης όπως η γυναικομαστία, θέματα γεννητικών οργάνων είτε θέματα γενικότερης εμφάνισης κλπ.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία των πλαστικών κυρίως οι λόγοι που οδηγούν τους άνδρες να αναζητήσουν λύση στο χειρουργικό νυστέρι είναι: κοινωνικοί, εμφανισιακοί, ψυχολογικοί , σεξουαλικοί και υγείας.

«Στην εποχή μας δεν υπάρχουν όμορφοι και άσχημοι αλλά περιποιημένοι και μη περιποιημένοι άνθρωποι»

Έτσι λοιπόν κάποιος άνδρας ή γυναίκα που αθλείται, προσέχει την διατροφή του και περιποιείται τον εαυτό του, μπορεί για πολλά χρόνια πλέον να φαίνεται όσο αισθάνεται και πολλές φορές να δείχνει κατά πολύ νεότερος από την βιολογική του ηλικία.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ

Οι πιο δημοφιλείς για τους άνδρες πλαστικές επεμβάσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία των πλαστικών, αφορούν:

1. Μύτη

2. Κοιλιά

3. Μεταμόσχευση μαλλιών

4. Αυξητική πέους (τον τελευταίο χρόνο έχει αυξηθεί πολύ το ποσοστό στις νεαρές ηλικίες, περίπου 6 στους 10 επιλέγουν τέτοιου είδους επέμβαση)

5. Πηγούνι

6. Βλεφαροπλαστική

7. Face lift.

ΟΚΤΩ ΣΤΟΥΣ ΔΕΚΑ ΚΑΝΟΥΝ ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ

Αξίζει να τονιστεί πως οι οχτώ στους δέκα άνδρες που πάνε στον πλαστικό χειρουργό ,κάνουν λιποαναρρόφηση.

Η εξέλιξη της τεχνολογίας, στον τομέα της λιποαναρρόφησης έχει κάνει τα τελευταία χρόνια άλματα.

Τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα που προσφέρει η λιποαναρρόφηση, η οποία μπορεί να εφαρμοστεί σε κοιλιά, γλουτούς, μηρούς, έξω και έσω, ανδρικό στήθος , βραχίονες, αυχένας, πηγούνι, λαιμό, είναι:

Αναγνώριση του λιπώδους ιστού, που είναι και ο επιθυμητός στόχος, από τους υπόλοιπους ιστούς όπως τα αιμοφόρα μικροαγγεία και τα νεύρα .

Διάσπαση του λίπους με την έγχυση ειδικού υγρού, το οποίο επίσης βοηθάει στην ελαχιστοποίηση της αιμορραγίας και πρόληψη του οιδήματος.

Αναρρόφηση μεγαλύτερης ποσότητας λίπους χωρίς να προκληθούν κακώσεις στους πέριξ ιστούς και στα μικροαγγεία. Άρα λείο δέρμα και καλή επούλωση.

Έγχυση του λίπους που αναρροφάται και το οποίο είναι καθαρό σε περιοχές που υπάρχει έλλειψη (όπως ρινοπαρειακές, γλουτοί, στήθος κ.λ.π).

Σύσφιξη του δέρματος της περιοχής , από την οποία γίνεται η λιποαναρρόφηση, λόγω της μέγιστης παραγωγής κολλαγόνου και ινοβλαστών απο τη θερμική ενέργεια που εκλύει η νέα τεχνολογία.

O εξειδικευμένος πλαστικός μπορεί να διαμορφώσει έτσι την αφαίρεση λίπους ώστε να σχηματιστούν στην κοιλιακή, κυρίως χώρα, γραμμώσεις που για να πετύχει κάποιος άνδρας ή γυναίκα χρειάζεται γυμναστική και ειδική διατροφή για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Όλες οι πλαστικές επεμβάσεις πραγματοποιούνται σε άτομα άνω των 18χρόνων, εκτός της ωτοπλαστικής που μπορεί να γίνει από την προσχολική ηλικία των 6 χρόνων, και των περιπτώσεων εκείνων που συντρέχει σοβαρός λόγος υγείας.

Αθανάσιος Αθανασίου

Πλαστικός Χειρουργός

www.athens-beverlyhills.com

www.abh-medicalgroup.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τι είναι οι προθέσεις στο πέος και πότε χρειάζονται

Τα πάντα για την λιποαναρρόφηση και τη λιπογλυπτική

Η κρίση έφαγε πλαστικές και εκτόξευσε μπότοξ! Το τοπ 10 των ενέσιμων θεραπειών

Πως να εξαφανίσετε τις ρυτίδες γύρω από τα μάτια…Χρήσιμες συμβουλές

Δάκρυα: Τι να κάνουμε όταν τα μάτια μας δακρύζουν ασταμάτητα;

Τι να κάνετε από τώρα μέχρι και τον Μάιο για λαμπερό πρόσωπο