Ωραία χείλια, θελκτικό πρόσωπο- Δείτε με ποια υλικά γεμίζουν…

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Τα χείλη είναι ένα ιδιαίτερο σημείο στο γυναικείο πρόσωπο καθώς αποτελεί σύμβολο θηλυκότητας! Όλες οι γυναίκες επιθυμούν να έχουν όμορφα και σαρκώδη χείλη. Εδώ και αρκετά χρόνια γίνονται διορθώσεις στα χείλη αρχικά με τη χρήση κολλαγόνου και σιλικόνης και στη συνέχεια με τη χρήση υαλουρονικού.

Οι ενέσεις κολλαγόνου αποτελούν την πρώτη μέθοδο αύξησης του όγκου των χειλιών. Η μέθοδος αυτή δεν εφαρμόστηκε για πολύ διότι αποτελούσε μια χρονοβόρα θεραπεία καθώς χρειαζόταν να προηγηθεί ένα τεστ ευαισθησίας μερικές εβδομάδες πριν την εφαρμογή. Επίσης τα αποτελέσματα της μεθόδου αυτής δεν είχαν διάρκεια στο χρόνο.

Η σιλικόνη από την άλλη πλευρά χαρίζει μόνιμα αποτελέσματα στα χείλη.

Παρόλα αυτά στις μέρες μας η χρήση της σιλικόνης έχει σταματήσει στις περισσότερες χώρες, με εξαίρεση την Γαλλία, διότι παρατηρήθηκε ότι μπορεί να προκαλέσει πολύ άσχημα κοκκιώματα (ογκίδια) τα οποία προκαλούν δυσμορφία και ανωμαλία στην επιφάνεια των χειλιών.

Τα κοκκιώματα αυτά αντιμετωπίζονται είτε με ενέσεις κορτιζόνης, είτε με χειρουργική επέμβαση.

Οι παρενέργειες αυτές των προηγούμενων μεθόδων καθώς και τα μη αναμενόμενα αποτελέσματα μας οδήγησαν στην ανάγκη να αναζητήσουμε νέους ασφαλέστερους τρόπους για την αύξηση του όγκου των χειλιών και αυτό έγινε εφικτό με την χρήση του υαλουρονικού . Έτσι η αύξηση του όγκου των χειλιών γίνεται πλέον με ασφάλεια και χωρίς παρενέργειες με τη χρήση υαλουρονικού οξέος.

Το υαλουρονικό οξύ είναι φυσικό συστατικό του οργανισμού.

Δεν προκαλεί αλλεργίες, χρησιμοποιείται σε ενέσιμη μορφή και δίνει θεαματικά φυσικά αποτελέσματα. Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μεγάλη αύξηση στις θεραπείες που δίνουν όγκο στα χείλη με υαλουρονικό οξύ. Όλο και περισσότερες γυναίκες καταφεύγουν στο ιατρείο του Πλαστικού Χειρουργού ώστε να τελειοποιήσουν το σχήμα των χειλιών τους και να δώσουν όγκο σε αυτά.

«Όλες οι γυναίκες που επιθυμούν να αυξήσουν το μέγεθος των χειλιών τους ή να διορθώσουν το περίγραμμα είναι κατάλληλες για υαλουρονικό. Αποφεύγεται μόνο σε περίπτωση που υπάρχει στα χείλη κάποιος τοπικός ερεθισμός όπως ενεργός έρπης, μολύνσεις, ή κάποια άλλη ευασθησία», εξηγεί ο Πλαστικός Χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης, MD CCST, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS.

Η θεραπεία αυτή δεν έχει ηλικία. Ακόμα και μια γυναίκα 20 χρονών μπορεί να κάνει εφαρμογή ώστε να διορθώσει τυχόν ατέλειες στα χείλη της. Πριν την εφαρμογή είναι σημαντικό να συζητήσει με τον γιατρό ώστε να εκφράσει τους στόχους της για το αποτέλεσμα και να ενημερωθεί για το τι της ταιριάζει ανάλογα με τις αναλογίες και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου.

Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ το υαλουρονικό οξύ χρησιμοποιείται ήδη αρκετά χρόνια, πλέον είμαστε σε θέση να μιλάμε για τα νέας γενιάς υαλουρονικά, τα οποία προσφέρουν φυσικά αποτελέσματα με μεγαλύτερη διάρκεια στο χρόνο. «Είναι πιο εύκολα στη χρήση και διαθέτουν ενσωματωμένο αναισθητικό τοπικής δράσης (λιδοκαϊνη), με αποτέλεσμα το αίσθημα του πόνου σχεδόν να μηδενίζεται σε σχέση με τα παλαιότερα υαλουρονικά. Επίσης οι ενέσεις που χρησιμοποιούνται σήμερα κατά την εφαρμογή είναι πολύ πιο λεπτές, γεγονός που συμβάλλει και αυτό στην αισθητή μείωση του πόνου», υπογραμμίζει ο Πλαστικός Χειρουργός.

Η θεραπεία με υαλουρονικό μπορεί να γίνει με ασφάλεια όλες τις εποχές του χρόνου χωρίς περιορισμούς.

Τα αποτελέσματα της εφαρμογής φαίνονται κατευθείαν και δεν απαιτείται χρόνος αποθεραπείας. Μπορείτε να επιστρέψετε κατευθείαν στις καθημερινές σας δραστηριότητες. Πιθανόν σε ελάχιστες περιπτώσεις αμέσως μετά την εφαρμογή να εμφανιστεί ένα ελαφρύ πρήξιμο, το οποίο αντιμετωπίζεται άμεσα με την χρήση πάγου.

«Μετά την εφαρμογή για 2-3 ημέρες η περιοχή των χειλιών θα πρέπει να προστατευτεί και να παραμείνει καθαρή διότι έχουν γίνει μικρές τρυπούλες από τις εγχύσεις του υαλουρονικού. Επίσης καλό θα ήταν για τις επόμενες μέρες να ενυδατώνετε τα χείλη με ενυδατικά στικ. Την ημέρα της εφαρμογής να ακολουθήσετε ελαφριά διατροφή με μαλακές τροφές για να μην κουράσετε τα χείλη».

Το αποτέλεσμα του υαλουρονικού υποχωρεί σταδιακά. Ανάλογα με την αντίδραση που θα έχει το δέρμα της κάθε γυναίκας στο υαλουρονικό θα καθοριστεί και η συχνότητα της επανάληψης της θεραπείας, που συνήθως κυμαίνεται από 6 έως 12μήνες. Συνήθειες των γυναικών όπως το δάγκωμα των χειλιών ή οι έντονες εκφράσεις συμβάλλουν στην ταχύτερη απορρόφηση του υλικού.

Αποκτήστε σήμερα όμορφα, φυσικά και σαρκώδη χείλη και τολμήστε να φορέσετε το έντονο κόκκινο κραγιόν που μέχρι τώρα διστάζατε να βάλετε. Χαμογελάστε με αυτοπεποίθηση και μαγνητίστε τα βλέμματα των γύρω σας.

www.agaitanis.gr