Οι γυναίκες σπάνε πάνω από 4.000 σπυράκια στην ζωή τους! Και η πανδημία κάνει τα πράγματα χειρότερα…

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
σπυράκια
Όταν ξεπηδάει ένα σπυράκι στο πρόσωπό σας, το αφήνετε να υποχωρήσει μόνο του σταδιακά, ή αρχίζετε να… συμπιέζετε;

Για τις γυναίκες, μια νέα μελέτη έδειξε ότι οι περισσότερες επιλέγουν το δεύτερο. Η μέση Αμερικανίδα σπάει περίπου 65 σπυράκια ετησίως. Αυτό είναι 4.153 σπυράκια στη μέση διάρκεια ζωής των γυναικών στις ΗΠΑ!

Πάνω από 8 στις 10 Αμερικανίδες παραδέχονται ότι σπάνε τα σπυράκια τους

Δυστυχώς, το 58% εξ αυτών προσθέτει ότι έχει τουλάχιστον ένα μόνιμο σημάδι από κάποιο σπυράκι που έσπασε με τα χέρια. Πάνω από το 75% των γυναικών λένε ότι ξέρουν ότι είναι κακό για τους πόρους, αλλά η επιθυμία να σπάσουν το σπυράκι κάθε φορά είναι πολύ έντονη.

Η έρευνα σε 2.000 Αμερικανίδες πραγματοποιήθηκε από την OnePoll για λογαριασμό της Truly Beauty. Μεταξύ άλλων, εξέτασε επίσης τις πιο κοινές “αμαρτίες” στην περιποίηση του δέρματος που κάνει μια γυναίκα. Τα σπυράκια (81%), τα ντους με πολύ ζεστό νερό (49%) και το πλύσιμο του προσώπου πριν πέσουν για ύπνο (43%) είναι τα πιο συνήθη λάθη στην φροντίδα της επιδερμίδας.

Εκτός από την τάση να σπάνε τα σπυράκια τους, περισσότερες από τις μισές γυναίκες (52%) παραδέχονται ότι ξύνουν ή πειράζουν το δέρμα στο πρόσωπό τους χωρίς καν να το συνειδητοποιούν!

Οι COVID-19 μάσκες προσώπου καταστρέφουν κρυφά το δέρμα;

Το 51% παραδέχεται επίσης ότι δεν φοράει αντηλιακό, foundation ή άλλη βάση με SPF, όπως προτείνουν οι ειδικοί φροντίδας του δέρματος. Σχεδόν το ίδιο ποσοστό λέει ότι η ακμή του έχει επιδεινωθεί ως αποτέλεσμα της χρήσης μάσκας κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19. Ένα άλλο 38% ισχυρίζεται ότι το δέρμα του είναι στην χειρότερη κατάσταση των τελευταίων ετών. Το 43% δεν έχει ακόμη καταφέρει να αντιμετωπίσει την “μασκμή”.

Άλλες 6 στις 10 λένε ότι το δέρμα τους είναι πιο ξηρό από ποτέ λόγω του διαρκούς πλυσίματος των χεριών, της απολύμανσης και των πολλών ντους κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

“Ο τελευταίος χρόνος έχει προκαλέσει χάος στο δέρμα σε πολλά μέρη του σώματός μας. Αισθάνεσαι άβολα στο δέρμα σου όταν αντιμετωπίζεις φλεγμονή και δεν ξέρεις πώς να το διορθώσεις”, είπε ένας ειδικός της Truly Beauty για την περιποίηση της επιδερμίδας. «Ένας καλός τρόπος για να το μετριάσετε είναι να ξεκινήσετε την χρήση νέων προϊόντων με φυσικά συστατικά, χωρίς ερεθισμό, αντί να δοκιμάσετε μια μοντέρνα αλλά επικίνδυνη γρήγορη επιδιόρθωση που θα μπορούσε εύκολα να οδηγήσει σε επιδείνωση της ήδη κακής κατάστασης», πρόσθεσε.

Η πίεση για τέλειο δέρμα έχει γίνει ακριβό… σπορ

Αν και τα πρόσωπά σας είναι καλυμμένα την περισσότερη ώρα, λόγω της COVID-19, οι γυναίκες εξακολουθούν να αισθάνονται την πίεση να έχουν ένα άψογο πρόσωπο στην εικόνα τους στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (ΜΚΔ) και τις φωτογραφίες τους. Σχεδόν 6 στις 10 (57%) πιστεύουν, ότι εξαιτίας των ΜΚΔ, η πίεση για τέλειο δέρμα είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Έχοντας αυτό κατά νου, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η μέση Αμερικανίδα ξοδεύει 796,25 $ τον χρόνο για προϊόντα επιδερμίδας. Και αυτό είναι ο μέσος όρος έτσι!;!

“Με τόσες χιλιάδες εικόνες άψογης επιδερμίδας στα ΜΚΔ από μοντέλα και από επεξεργασμένες ψηφιακά φωτογραφίες, δεν είναι περίεργο ότι οι γυναίκες παραδέχονται ότι προσπαθούν σχεδόν το οτιδήποτε (ακόμη και πράγματα που θα μπορούσαν ενδεχομένως να βλάψουν το δέρμα τους) για να έχουν την τέλεια λάμψη”, προσθέτει ο ειδικός της Truly Beauty.

«Το κλειδί για υγιή επιδερμίδα, ωστόσο, είναι να χρησιμοποιούμε καθαρά, ποιοτικά συστατικά που θα αντέξουν στη δοκιμασία του χρόνου και να μην διακινδυνεύουμε ερεθισμούς, ουλές, ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να βλάψει με άλλο τρόπο το δέρμα μας«, κατέληξε ο ίδιος.

Πηγή: https://www.studyfinds.org

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορονοϊός: Τι να κάνετε για τα σπυράκια που προκαλεί η χρήση μάσκας

Τι να κάνεις για τις τρίχες που «γυρίζουν προς τα μέσα» και δημιουργούν σπυράκια

Ακμή: Οι 7 χειρότερες τροφές που προκαλούν σπυράκια

Μαύρα στίγματα: Πώς θα τα απομακρύνετε με φυσικό τρόπο