Μυστικό αντιγήρανσης: Πρωτοποριακός συνδυασμός laser pixel με prp

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Ο χειμώνας είναι η ιδανική εποχή για τις θεραπείες με λέιζερ. Τις πρώτες μέρες μετά από κάθε συνεδρία με λέιζερ πρέπει να αποφεύγουμε τον ήλιο, ενώ η χρήση αντιηλιακού υψηλής προστασίας κρίνεται απαραίτητη.

«Τον χειμώνα, αφού μειώνεται η ηλιοφάνεια, είμαστε λιγότερο εκτεθειμένοι στην ηλιακή ακτινοβολία, γεγονός που ευνοεί την εφαρμογή των θεραπειών με λέιζερ, αλλά και το αποτέλεσμα που αυτές επιφέρουν», επισημαίνει ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης, MD CCST, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS, συνεργάτης του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών (www.agaitanis.gr).

«Στο ιατρείο μας συνδυάζουμε την πρωτοποριακή θεραπεία κλασματικού laser, erbium pixel laser, με τις άκρως θεραπευτικές και αναζωογονητικές επιδράσεις της μεσοθεραπείας prp, με στόχο να δημιουργήσουμε μια ισχυρή θεραπεία ανανέωσης του προσώπου, ικανή να βελτιώσει την υφή του δέρματος, να τονώσει και να διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου, για φυσικά και για μακροχρόνια αποτελέσματα».

Πως δρα το pixel laser

H δράση του pixel βασίζεται στην εξάχνωση των ιστών, που έχουν υποστεί ζημιά, καθώς και στην αφαίρεση της εξωτερικής στιβάδας του δέρματος. Το laser «χαρτογραφεί» την επιδερμίδα, σαν ένα πλέγμα αποτελούμενο από πολλά μικρά μικρά τμήματα (pixels), στοχεύοντας μόνο σε αυτά, που παρουσιάζουν ένδειξη προβλήματος, όπως, για παράδειγμα, ουλές, πανάδες (δυσχρωμίες), λεπτές γραμμές (ρυτίδες). Παράλληλα έχει δράση ακόμη και στις ραγάδες. Βελτιώνει την υφή και τον τόνο του δέρματος.

Πως δρα η αυτόλογη μεσοθεραπεία prp

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία έχει πολλαπλή δράση ως προς την αναζωογόνηση των ιστών του προσώπου. Εφαρμόζεται για την πρόληψη και για την αντιμετώπιση της γήρανσης του δέρματος, για τις ρυτίδες του προσώπου, για τη σύσφιξη του χαλαρωμένου δέρματος, καθώς και για την αντιμετώπιση άλλων αισθητικών προβλημάτων, όπως ουλές, ραγάδες, αλωπεκία και τριχόπτωση.

Με τη μέθοδο αυτή αξιοποιούμε το πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα (prp). Με τις θεραπευτικές ιδιότητες του αίματός μας τονώνουμε την παραγωγή του κολλαγόνου και ενθαρρύνουμε την αναγέννηση των κυττάρων μας, για την ολική αναζωογόνηση του δέρματος, εξηγεί ο πλαστικός χειρουργός.

«Με το prp βελτιώνουμε την ελαστικότητα του δέρματος, καθώς διεγείρουμε την παραγωγή κολλαγόνου, μειώνουμε τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες, δίνουμε λάμψη και νεότητα στην επιδερμίδα μας και βελτιώνουμε ακόμη και τις ραγάδες και άλλα παρόμοια αισθητικά προβλήματα».

Πώς γίνεται η συνδυαστική θεραπεία

Ο πλαστικός χειρουργός θα λάβει από το χέρι σας μια πολύ μικρή ποσότητα αίματος, όπως γίνεται και στις ιατρικές εργαστηριακές εξετάσεις.

Ενώ κάνετε τη θεραπεία με λέιζερ pixel, το αίμα σας τοποθετείται σε φυγόκεντρο, για να διαχωριστούν τα αιμοπετάλια από το υπόλοιπο αίμα και να πάρει ο γιατρός το πλάσμα, που είναι πλούσιο σε αιμοπετάλια (prp).
Το pixel laser περνά πάνω από το δέρμα σας και στοχεύει μόνο σε εκείνα τα σημεία, που παρουσιάζουν ένδειξη προβλήματος, όπως αναφέρθηκε παραπάνω.

«Με τη διατήρηση του περιβάλλοντος ιστού ανέπαφου, η ανάρρωση είναι ταχύτατη. Ο οργανισμός απομακρύνει δια της λεμφικής οδού μόνο τα σωματίδια που «χτυπά» η ακτίνα του pixel και η όψη του δέρματος αποκαθίσταται πολύ πιο γρήγορα, αφού ο τραυματισμός είναι τμηματικός και δεν επηρεάζει τα υγιή κύτταρα, ενθαρρύνοντας, έτσι, την ανάπτυξη νέων κυττάρων του δέρματος», μας εξηγεί ο ειδικός.

Ενώ ο τραυματισμός από το λέιζερ είναι ακόμη φρέσκος, ο πλαστικός χρησιμοποιεί το πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα ή αλλιώς prp και το εγχύει τοπικά στο δέρμα σας, με τη βοήθεια μιας πολύ μικρής και λεπτής βελόνας.

«Το prp είναι άχρωμο, δεν φαίνεται κόκκινο, όπως σε μερικές φωτογραφίες που βλέπουμε κατά καιρούς, για παράδειγμα με την Kim Kardashian».

Τα αιμοπετάλια, που περιέχονται στο prp, εισέρχονται στις υπό θεραπεία περιοχές, επιτρέποντας αποτελεσματικά την βαθύτερη εισχώρηση του prp.

Μετά τη θεραπεία με το λέιζερ θα παρατηρήσετε μία μικρή ερυθρότητα στο πρόσωπό σας για ένα βράδυ, η οποία στη συνέχεια θα υποχωρήσει τελείως. Με την παράλληλη, όμως, έγχυση των αιμοπεταλίων, που περιέχονται στο prp, θα διαπιστώσετε ότι ο χρόνος επούλωσης είναι σημαντικά μειωμένος.

Μετά τις θεραπείες αυτές η επιδερμίδα σας θα φαίνεται ανανεωμένη, ξεκούραστη και φρέσκια.

Για θεαματικά αποτελέσματα συνιστάται επανάληψη του συνδυασμού των θεραπειών, συγκεκριμένα περίπου έξι εβδομάδες μετά την πρώτη θεραπεία και ξανά ύστερα από έξι μήνες από την πρώτη σας συνεδρία.
Θα παρατηρήσετε στο δέρμα σας τους επόμενους μήνες σταδιακή βελτίωση, καθώς η διαδικασία παραγωγής κολλαγόνου συνεχίζεται ακόμη και μετά τη θεραπεία.

Πολλαπλασιαστικά οφέλη – διπλή δράση

Ο πρωτοποριακός συνδυασμός της τεχνολογίας ανάπλασης pixel και της τεχνολογίας αναζωογόνησης – αντιγήρανσης δέρματος prp προσφέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα στην ανανέωση του προσώπου, εξαλείφοντας τα σημάδια που έχει αφήσει ο χρόνος στο πρόσωπό σας.

• Ο συνδυασμός δρα πολλαπλασιαστικά.
• Με τη βοήθεια του prp ενισχύεται η δράση του pixel κι έτσι επιτυγχάνεται ταχύτερη επούλωση.
• Ομοίως η δράση του prp ενισχύεται από τη θεραπεία pixel laser, πετυχαίνοντας εντυπωσιακή ανάπλαση, ενυδάτωση και λάμψη‎.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν