Μεσοθεραπεία ή Roller: Τι να επιλέξω;

  • Iatropedia
Αέναη είναι η μάχη των γυναικών για να σβήσουν τα σημάδια του χρόνου. Την ίδια στιγμή νέα όπλα προστίθενται καθημερινά στη φαρέτρα των επιστημόνων, όπως είναι η μεσοθεραπεία ή το roller ,τα οποία υπόσχονται να ανανεώσουν το πρόσωπο. Ποιες από τις δυο θεραπείες όμως είναι η πιο ενδεδειγμένη; Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των δυο μεθόδων; Απαντήσεις στο επιστημονικό άρθρο, που ακολουθεί.

Της Γραμματικής Μαργαρώνη

Δερματολόγου-Αφροδισιολόγου

Στην βάση της μη επεμβατικής ιατρικής, και ακολουθώντας θεραπείες όπως το Botox και τα εμφυτεύματα, έρχονται δύο άλλες άκρως επαναστατικές θεραπείες για την ανανέωση του προσώπου και του σώματος.

Οι θεραπείες αυτές δεν είναι τωρινές. Χρονολογούνται από τις δεκαετίες του 50, απλά η χρήση τους άρχισε να γίνεται ευρύτατη σε συνδυασμό με άλλες θεραπείες, αλλά και λόγω της αντικατάστασης πολλών χημικών ουσιών με την έγχυση φυσικών τοξινών όπως το υαλουρονικό οξύ.

Ο λόγος γίνεται για την «Μεσοθεραπεία» και το Roller με μικρές βελόνες ή αλλιώς «Dermaroller».

Χρησιμοποιούμενες από εκατομμύρια γυναίκες αλλά και άνδρες επιπλέον σε όλο τον κόσμο, οι τεχνικές αυτές δεν δρουν μονό για να αναζωογονήσουν το ταλαιπωρημένο από εξωτερικούς παράγοντες και γήρανση δέρμα μας, αλλά διεισδύουν δραστικά μέσα στα υποδόρια στρώματα, ώστε να διασπάσουν το λίπος εκείνο που ευθύνεται για πολλές παθογένειες.

Ποια από τις δύο όμως μεθόδους θεωρείται η καλύτερη; Τα συμπεράσματα θα μπορούν να βγουν άμεσα εντοπίζοντας τα κυριότερα σημεία δράσης και αποτελεσματικότητάς τους:

Μεσοθεραπεία: Αποτελεσματική τεχνική και όχι απλά μια ακόμα μη επεμβατική μέθοδος

Ξεκινώντας το 1952 με την εφαρμογή της από τον γιατρό M.Pistor στην χώρα της ομορφιάς και της μόδας, την Γαλλία, η Μεσοθεραπεία είναι μια τεχνική ενέσιμης έγχυσης μικροουσιών όπως βιταμινών, μετάλλων και ομοιοπαθητικών στοιχείων στο μεσόδερμα.

Έτσι λοιπόν δεν περιορίζεται μόνο στην χρήση υαλουρονικού οξέος, αλλά σχετίζεται επιπλέον με την έγχυση και άλλων ουσιών, που κάνουν το δέρμα σαφώς πιο σφριγηλό και κατά γενική ομολογία νεότερο. Οι εφαρμογές της τόσο στην επαναφορά των μαλλιών στην περίπτωση της αλωπεκίας, στην ριζική ανανέωση δέρματος και λαιμού, στην εντοπισμένη μείωση του λίπους, αλλά και στο επαναχτίσιμο της γραμμής του σώματος είναι κατά κύρια ομολογία μοναδική.

Οι εγχύσεις στην Μεσοθεραπεία δεν περιορίζονται σε συγκεκριμένα σημεία ή μικρές περιοχές, αλλά επεκτείνονται και σε ακόμα μεγαλύτερες. Γι αυτό και υπάρχει σαφής διαχωρισμός ανάμεσα στην Μεσοθεραπεία προσώπου και αυτή του σώματος. Η πρώτη στοχεύει στην επαναφορά του προσώπου από τις ρυτίδες ενώ η δεύτερη μειώνει κυτταρίτιδα και τοπικό πάχος.

Είναι σημαντικό να λάβει κανείς υπόψη ότι πέρα από τις γνωστές ενέσιμες εφαρμογές, η Μεσοθεραπεία υπάρχει και ως μη ενέσιμη τεχνική με την χρήση μικρορευμάτων και ψύξης των σημείων που γίνεται η αποκατάσταση και η εξαφάνιση των μη χρήσιμων λιποκυττάρων.

Για την εφαρμογή της χρησιμοποιούνται βελόνες πολύ λεπτές, ως 0,6 εκατοστά, που δεν πονάνε επειδή διεισδύουν σε βάθος μέχρι και 3 χιλιοστά στο δέρμα, αφήνοντας έτσι τα θρεπτικά συστατικά να εξαπλωθούν ταχύτατα και να δράσουν. 10 με 15 λεπτά την συνεδρία και ένα σύνολο τουλάχιστον 8 με 12 συναντήσεων μπορεί να ισούται με την απώλεια μέχρι και 10 κιλά σε περίπου ένα μήνα!

Η τεχνική συνίσταται ακόμα και σε άτομα που έχουν ξεπεράσει το 70 έτος της ηλικίας τους. Αξίζει τέλος να τονιστεί ότι για την εφαρμογή της μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και μικρή ποσότητα πλάσματος αίματος από τον ίδιο τον οργανισμό, που θα συνδυαστεί με τις θρεπτικές ουσίες. Η συγκεκριμένη διαδικασία ονομάζεται «Αυτόλογη» Μεσοθεραπεία.

Dermaroller: Ο κύλινδρος με τις μικρές βελόνες που γυρίζει, ανανεώνει και ανακουφίζει

Και αν η Μεσοθεραπεία χρησιμοποιεί λεπτές βελόνες ως 0,6 εκατοστά, το Dermaroller περιέχει μικρές ακίδες που το μήκος τους δύναται να μην ξεπεράσει τα 0,4 χιλιοστά. Στην περίπτωση του Roller ή έγχυση των ουσιών συνδυάζεται με μοναδικό τρόπο με ένα τοπικό μασάζ στις περιοχές επέμβασης, που κάθε άλλο παρά πολυτέλεια αποτελεί.

Και αυτό γιατι το συγκεκριμένο μασάζ ενισχύει την διαδικασία αυτοίασης του δέρματος και του σώματος, τα οποία μέσω της συγκεκριμένης τεχνικής «απαντούν» στην μικροδιάτρηση των ακίδων, πυροδοτώντας την διαδικασία της νέο-κολλαγονογέννησης, δηλαδή της δημιουργίας στρώματος κολλαγόνου που επαναφέρει το ατροφικό δέρμα και εξαλείφει τις ουλές.

Η διαδικασία προστατεύει την επιδερμίδα χωρίς να την τραυματίζει, ενώ σε 48 μόνο ώρες οι περιοχές στο λεπτό δέρμα, λαιμό, πρόσωπο και υπόλοιπο σώμα αποκαθίστανται ραγδαία. Η συγκεκριμένη θεραπεία μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περιπτώσεις όπως απώλεια βάρους, αποκατάσταση τριχωτού της κεφαλής και επαναφορά δέρματος από τα σημάδια της ακμής.

Οι διαφορές

Υπάρχουν σαφείς διαφορές μεταξύ των δύο τεχνικών, παρόλο που οι στόχοι παραμένουν κοινοί. Μερικές από τις πιο βασικές σχετίζονται με τα εξής:

Σε αντίθεση με την Μεσοθεραπεία, το Dermaroller δεν χρειάζεται καμία θρεπτική ουσία για να επανεκινήσει την διαδικασία αναζωογόνησης παρα μόνο μια μικρή αναισθητική κρέμα που δεν μειώνει το αποτέλεσμα περισσότερο από την μικροενόχληση.

Παρόλο που με το Roller κάποιος μπορεί να δει σημαντική βελτίωση από την πρώτη χρήση, εντούτοις θα χρειαστούν αρκετές εβδομάδες σε αντίθεση με την Μεσοθεραπεία για μόνιμα αποτελέσματα.

Μια πολύ βασική διαφορά επίσης είναι ότι η Μεσοθεραπεία εφαρμόζεται επιτυχώς με την βοήθεια ειδικού ενώ αυτό δεν είναι απαραίτητο για την περίπτωση του Roller! Άρα υπάρχει και μια τεχνική που μπορεί να εφαρμοστεί από την άνεση του σπιτιού σας.

Τα κόστη για την Μεσοθεραπεία μπορούν να ξεκινήσουν από τα 50€ και να φτάσουν τα 150€ σε περιπτώσεις θεραπείας με υαλουρονικό ή με συνδυασμό στοιχείων. Σε άτομα μεγαλωμένης ηλικίας συνίσταται η «αυτόλογη» μέθοδος με χρήση πλάσματος από το σώμα που μπορεί να φτάσει και τα 300€.

Στον αντίποδα οι τελευταίες μέθοδοι χρήσης του Roller, όπως το Pluryal, που έκανε δυναμική είσοδο τον τελευταίο χρόνο στην Ελλαδα, με 15 λεπτά χρήσης το κόστος μπορεί να φτάσει τα 200€.

Συμπεραίνοντας

Ομορφιά με χαμηλό κόστος και ελάχιστη διάρκεια θεραπείας ανα συνεδρία είναι απολύτως εφικτή, εφόσον το άτομο συνδυάζει σωστή χρήση της κάθε τεχνικής με καλή διατροφή και όσο το δυνατόν υγιή άσκηση. Σαφώς η σοβαρότητα της κάθε περίπτωσης είναι διαφορετική, όμως το λαμπερό αποτέλεσμα, το σβήσιμο των ενοχλητικών γραμμών και η επαναφορά της ενυδάτωσης και σύσφιξης του δέρματος διαρκεί πολύ περισσότερο από τα ελάχιστα 15 λεπτά εφαρμογής των δύο αυτών τεχνικών.

Γραμματική Μαργαρώνη

Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος

www.skinmed.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Vampire Lift: Όταν το δέρμα διψάει για αίμα!

Μίνι botox: Γιατί κάνει θραύση η νέα μόδα;

Μήπως βάζετε λάθος το αντηλιακό;

Πως οι ραδιοσυχνότητες ''χτυπούν'' την κυτταρίτιδα;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν