Τι γίνεται όταν δεν βγάζετε το μακιγιάζ πριν τον ύπνο

  • Iatropedia newsroom
μακιγιάζ
Στις πιο πολλές γυναίκες σίγουρα έχει συμβεί τουλάχιστον μία φορά να γυρίσουν στο σπίτι από κάποια έξοδο τόσο κουρασμένες, ώστε να μην έχουν το κουράγιο και την υπομονή να βγάλουν το μεϊκάπ από το πρόσωπό τους.

Ίσως να σκέφτονται: Και τι έγινε αν για μια βραδιά δεν βγάλω το μακιγιάζ; Η γνώμη των ειδικών, ωστόσο, δίνει μια σαφή απάντηση σε αυτό το ερώτημα, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει η δρ Mona Gohara, επίκουρη καθηγήτρια δερματολογίας στο διακεκριμένο πανεπιστήμιο του Yale.

“Το δέρμα χρησιμοποιεί τον ύπνο ως ευκαιρία να ανακάμψει από τα όσα έγιναν μέσα στην ημέρα. Το μακιγιάζ κάνει τα πράγματα πολύ δύσκολα ως προς αυτό. Τη νύχτα, τα κύτταρα του δέρματος προσπαθούν να αναγεννηθούν και να κάνουν μια φυσική ‘απολέπιση’, αλλά ένα στρώμα μακιγιάζ πάνω στη επιδερμίδα δημιουργεί ένα ‘φράγμα’, που μπορεί να οδηγήσει σε φραγμένους πόρους και ακμή. Αν γίνει αυτό μια μόνο νύχτα δεν είναι και καταστροφή, αλλά συμβαίνει συχνότερα είναι πραγματικά ένα μεγαλύτερο πρόβλημα”.

Η δρ Gohara υποστηρίζει ότι αν αφήσετε το μεϊκάπ στο πρόσωπό σας για μία νύχτα, θα πρέπει να φροντίσετε την επόμενη μέρα να κάνετε μια καλή περιποίηση στην επιδερμίδα σας. Ξεκινήστε με ένα βαθύ καθαρισμό με απαλή κρέμα και συνεχίστε με κρέμα απολέπισης για να φύγουν τα νεκρά δερματικά κύτταρα. Επίσης, προσπαθήστε να μην φορέσετε καθόλου μεϊκάπ την επόμενη μέρα.

Πηγή: http://news.health.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν