Κρυολιπόλυση: Κι όμως μία συνεδρία αρκεί‎!

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
αντιηλιακό
Αν έχετε τοπικό πάχος, το οποίο δεν ανταποκρίνεται στις συνηθισμένες δίαιτες και στην γυμναστική, τη λύση στο πρόβλημα σας θα δώσει η κρυολιπόλυση με το σύστημα Coolsculpting by Zeltiq USA.

γράφει ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης, MD CCST, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS, συνεργάτης του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών

H κρυολιπόλυση Coolsculpting της Αμερικανικής εταιρείας Zeltiq είναι μια επαναστατική, μη επεμβατική λύση για μείωση πόντων και την καταπολέμηση του επίμονου τοπικού λίπους. Είναι εγκεκριμένη από τον FDA Αμερικής (Παγκόσμιο Οργανισμό Τροφίμων & Φαρμάκων) με σήμανση CE ως κατηγορίας IIa ιατρική συσκευή και με πρόσθετες ιατρικές εγκρίσεις σε όλο τον κόσμο.

Το νέο σύστημα

Το  σύστημα Coolsculpting αποτελεί τη μοναδική, αυθεντική διαδικασία κρυολιπόλυσης που χρησιμοποιεί προηγμένη τεχνολογία ψύξης με σκοπό την εξάλειψη του τοπικού λίπους, σε συγκεκριμένες περιοχές του σώματος, μέσω μιας μοναδικής τεχνολογίας που ονομάζεται Cryolipolysis.

Η λειτουργία του μηχανήματος βασίζεται στην χρήση του ψύχους – σε ελεγχόμενη διαδικασία – (Freeze Detect) που αναγκάζει τα λιποκύτταρα να μπουν στην διαδικασία της «απόπτωσης», δηλαδή να καταστραφούν και στη συνέχεια ν’ αποβληθούν από τον οργανισμό, μέσω μιας φυσικής διαδικασίας που ονομάζεται «φαγοκυττάρωση».  Χρειάζεται μόνο μία συνεδρία, η οποία είναι ανώδυνη.

Η συνεδρία διαρκεί περίπου μια ώρα. Δεν χρειάζεται αναισθησία, δεν απαιτείται νοσηλεία και δεν υπάρχουν τομές. Τα λιποκύτταρα στην περιοχή της εφαρμογής απομακρύνονται χωρίς επηρεάζουν το δέρμα και τους γύρω ιστούς. Επίσης δεν απαιτείται χρόνος αποθεραπείας και έτσι μπορούμε να επιστρέψουμε αμέσως στις καθημερινές μας συνήθειες.

Η κρυολιπόλυση έχει θεαματικά και μόνιμα αποτελέσματα τόσο σε γυναίκες, όσο και σε άντρες.

Οι περιοχές στις οποίες μπορεί να εφαρμοστεί είναι η κοιλιά, τα μπράτσα, τα πλαϊνά της μέσης, το εσωτερικό των μηρών, το εξωτερικό των μηρών «ψωμάκια», οι γλουτοί και γενικά οποιοδήποτε σημείο του σώματος υπάρχει συσσωρευμένο επίμονο τοπικό λίπος. Το τελικό αποτέλεσμα γίνεται ορατό 1,5 με 2 μήνες μετά την εφαρμογή.

Πριν από τη θεραπεία ο γιατρός συζητάει με το άτομο που επιθυμεί να κάνει την θεραπεία ώστε να του λυθούν τυχόν απορίες και να ενημερωθεί πλήρως για την  εφαρμογή. Επίσης λαμβάνετε ένα πλήρες ιατρικό ιστορικό από τον γιατρό.

Αντενδείξεις

Παρόλο που η κρυολιπόλυση με το σύστημα Coolsculpting by Zeltiq USA είναι μια απόλυτα ασφαλής θεραπεία υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις που αποτελούν αντένδειξη για την εφαρμογή. Τέτοιες περιπτώσεις είναι καρκινοπαθείς, άτομα που παρουσιάζουν διαταραχές στην κυκλοφορία του αίματος, άτομα με μεταλλικά αντικείμενα στο σώμα ή βηματοδότη , ή δακτυλίδι στομάχου.

Επίσης Η θεραπεία αντενδεικνύται σε περιοχές όπου υπάρχει πρόσφατη χειρουργική τομή. Σε περίπτωση που έχουν περάσει έξι μήνες από το χειρουργείο η εφαρμογή μπορεί να γίνει χωρίς κανένα πρόβλημα. Άτομα που λαμβάνουν αντιπηκτική αγωγή η εφαρμογή μπορεί να πραγματοποιηθεί κατόπιν συγκατάθεσης του γιατρού τους.

Η κρυολιπόλυση μπορεί ανάλογα με τις ανάγκες του σώματος του κάθε ανθρώπου να συνδυαστεί με άλλες μη επεμβατικές θεραπείες χαρίζοντας θεαματικά αποτελέσματα, όπως είναι για παράδειγμα οι εξειδικευμένες θεραπείες για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας (LPG, Endermologie) και η εφαρμογή ραδιοσυχνότητων  για άμεση σύσφιξη στο σώμα (ACCENT). Επίσης η κρυολιπόλυση μπορεί να συνδυαστεί με τη νέα πρωτοποριακή πρωτεϊνική δίαιτα Diettube, η οποία προσφέρει μεγάλη απώλεια πόντων σε λίπος, από ολόκληρο το σώμα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα.