Καλλίγραμμο σώμα ενόψει του καλοκαιριού χωρίς κυτταρίτιδα και τοπικό πάχος

  • Γιάννα Σουλάκη
κυτταρίτιδα
Πως μπορεί μια γυναίκα -που δεν είναι απαραίτητα υπέρβαρη- να απαλλαγεί από την κυτταρίτιδα και την όψη φλοιού πορτοκαλιού; Δείτε τι προτείνουν οι ειδικοί ενόψει του καλοκαιριού.

Η εμφάνιση της χαρακτηριστικής ανομοιομορφίας στο δέρμα, γνωστής ως «φλούδα πορτοκαλιού» ή, πιο σωστά, κυτταρίτιδα, ταλαιπωρεί αρκετές γυναίκες και όχι απαραίτητα τις υπέρβαρες. Παρά τις δίαιτες, τη γυμναστική και τις στερήσεις, η κυτταρίτιδα δυστυχώς επιμένει και απογοητεύει, ειδικά τώρα που ο καιρός ανοίγει και το ντύσιμο γίνεται σιγά – σιγά πιο αποκαλυπτικό.

Τα καλά νέα είναι ότι, χάρη στις πρόσφατες τεχνολογικές εξελίξεις, οι πλαστικοί χειρουργοί έχουν στη διάθεσή τους σύγχρονες, μη επεμβατικές θεραπείες, που είναι σε θέση να προσφέρουν αισθητή βελτίωση της όψης «φλούδας πορτοκαλιού».

«Με τις νέες θεραπείες μπορούμε να αντιμετωπίσουμε πιο αποτελεσματικά το αιώνιο πρόβλημα της κυτταρίτιδας και να δώσουμε στο δέρμα καλύτερη εικόνα και υφή», καθησυχάζει ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης MD CCST, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS, συνεργάτης του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών (www.agaitanis.gr).

Ας δούμε πώς μπορούμε να απαλλαγούμε μια κι έξω από το Νούμερο 1 γυναικείο «εφιάλτη».

Μεσοθεραπεία με ενέσεις καφεΐνης για την κυτταρίτιδα

Η μεσοθεραπεία με ενέσιμη καφεΐνη είναι μία από τις top θεραπείες για την κυτταρίτιδα, που υπόσχεται να λειάνει το δέρμα, μειώνοντας το πρόβλημα. Η εφαρμογή πραγματοποιείται στις περιοχές, που εμφανίζεται η κυτταρίτιδα, και γίνεται με την έγχυση πολυβιταμινούχων σκευασμάτων, με τη βοήθεια μιας πολύ μικρής και λεπτής βελόνας, έτσι ώστε τα συστατικά να εισχωρούν καλύτερα μέσα στο δέρμα και τα αποτελέσματα να είναι άμεσα ορατά.

«Η θεραπεία είναι ανώδυνη και, ανάλογα με την περίπτωση, πραγματοποιείται συνήθως ένας αριθμός 4-6 συνεδριών, μία συνεδρία ανά εβδομάδα. Τα αποτελέσματα φαίνονται, ήδη, από την δεύτερη συνεδρία. Αφού ολοκληρωθεί ο κύκλος συνεδριών, μπορούμε μετά από 6 μήνες να επαναλάβουμε μερικές συνεδρίες για τη διατήρηση του αποτελέσματος. Συνήθως συστήνονται 3 επαναληπτικές εφαρμογές (1 ανά εβδομάδα)», εξηγεί ο κύριος Γαϊτάνης.

Ενδιάμεσα στις θεραπείες, αυτό που χρειάζεται μόνο να προσέξει μια γυναίκα, είναι να κάνει ντους με χλιαρό νερό. Μετά την εφαρμογή της μεσοθεραπείας μπορεί να εμφανιστούν κάποιες μικρές μελανιές στα σημεία, που έγιναν οι εγχύσεις, που, όμως, υποχωρούν σταδιακά.

Θεραπεία Lipomassage (LPG)

Το LPG ενεργοποιεί και ανανεώνει τις φυσικές λειτουργίες του οργανισμού και του δέρματος χαρίζοντας καταπληκτικά αποτελέσματα. Στηρίζεται στην ηλεκτρονικά ελεγχόμενη μηχανική δράση δυο κυλίνδρων, οι οποίοι κινητοποιούν και μηχανοποιούν τον δερματικό ιστό.

Κατά την διάρκεια της θεραπείας αυξάνεται η κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή, ενεργοποιώντας παράλληλα τη σύνθεση του κολλαγόνου και της ελαστίνης.

Επίσης αποβάλλονται οι τοξίνες και οι κατακρατήσεις, που υπάρχουν στον οργανισμό, κι έτσι καταπολεμά το αίσθημα βάρους στα πόδια. Αυτό το στάδιο της θεραπείας είναι πολύ σημαντικό για να επιτευχθούν τα επιθυμητά αποτελέσματα, όσον αφορά στην κυτταρίτιδα και στο τοπικό πάχος.

Οι θεραπείες του LPG ξεκινούν πάντα με τα πρωτόκολλα της αποτοξίνωσης και στην συνέχεια δουλεύονται τα πρωτόκολλα της κυτταρίτιδας και του τοπικού πάχους, διότι είναι πολύ σημαντικό να μην υπάρχουν κατακρατήσεις στον οργανισμό, ώστε να δουλευτεί «σωστά» η κυτταρίτιδα.

«Το LPG μπορεί να εφαρμοστεί σε όλο το σώμα (γάμπες, μηρούς, γλουτούς, κοιλιά, πλάτη, χέρια) ή να δουλευτεί τοπικά σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος. Στοχεύει στα δύσκολα σημεία του σώματος, όπως είναι οι λεγόμενες λιποζώνες και μειώνει τον όγκο των λιποκυττάρων, με άμεσο αποτέλεσμα να μειώνονται οι πόντοι. Επίσης καταπολεμά άμεσα την κυτταρίτιδα, προσφέροντας δέρμα λείο και σφριγηλό. Συνήθως χρειάζονται 15-20 θεραπείες, ανάλογα πάντα με την κάθε περίπτωση», τονίζει ο γιατρός.

Θεραπεία με ραδιοσυχνότητες

Οι ραδιοσυχνότητες (RF) προσφέρουν εκπληκτικά αποτελέσματα στο σώμα. Είναι μία εξειδικευμένη θεραπεία, που φτάνει στο δέρμα (κάτω από την επιδερμίδα) μέχρι και τον λιπώδη ιστό, προσφέροντας λιποδιάλυση, σύσφιξη και ενίσχυση της ελαστικότητας. Η θεραπεία είναι ευχάριστη, απολύτως άνετη και δεν απαιτεί χρόνο αποθεραπείας.

Με τη βοήθεια των ραδιοσυχνοτήτων διαχέεται στους ιστούς θερμότητα, που έχει σαν αποτέλεσμα την συρρίκνωση των λιποκυττάρων. Παράλληλα ενεργοποιούνται οι ινοβλάστες, για την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.

«Έχουμε ορατή βελτίωση στην ποιότητα του δέρματος, βελτίωση της κυκλοφορίας, λείανση και σμίλευση του χαλαρωμένου δέρματος», επισημαίνει ο πλαστικός χειρουργός.

Οι ραδιοσυχνότητες εφαρμόζονται στα πόδια, στην κοιλιά, στα πλαϊνά της μέσης, στους γλουτούς και στα μπράτσα. Απαιτούνται 6 με 8 συνεδρίες. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά με μείωση πόντων και πιο σφριγηλή επιδερμίδα. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι – κατά τον κύριο Γαϊτάνη – ότι με την πάροδο του χρόνου το δέρμα εξακολουθεί να σφίγγει, καθώς η παραγωγή κολλαγόνου συνεχίζεται.

INFO: Τα αποτελέσματα είναι ακόμη πιο εντυπωσιακά, όταν πραγματοποιείται συνδυασμός θεραπειών.