Γνωστή influencer την πάτησε με το botox και έγινε έτσι το μάτι της!

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
botox
Η blogger και influencer Whitney Buha, κάνει botox στο πρόσωπό τα τελευταία τρία χρόνια και ήταν πάντα ευχαριστημένη με τα αποτελέσματα. Μέχρι τώρα...

Όπως αποκάλυψε ή ίδια στο Instagram τον Μάρτιο, μετά από ακόμα μία θεραπεία με ενέσεις botox, το αριστερό της φρύδι έπεσε χαμηλότερα από το δεξί.

Επέστρεψε για να κάνει άλλες τέσσερις μονάδες botox για να “σηκώσει και να ισιώσει” τα φρύδια της, αλλά το τελικό αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που περίμενε. «Ό,τι κι αν έγινε ο μυς στο φρύδι χαλάρωσε και τώρα ολόκληρο το βλέφαρο μου πέφτει», είπε η ίδια. Πρόσθεσε ότι μάλλον της έκαναν υπερβολική δόση μπότοξ, ή της έκαναν ένεση σε λάθος σημείο.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Whitney Buha | Chicago Blogger (@somethingwhitty)

Τις τελευταίες εβδομάδες, η Buha έψαχνε απεγνωσμένα μια λύση, σημειώνοντας ότι το botox δεν διαλύεται με τον τρόπο που συμβαίνει με άλλα fillers προσώπου. Έκτοτε καταγράφει τακτικά και με χιούμορ την εξέλιξη του προβλήματος που της προέκυψε.

Η Buha ρώτησε γιατρούς σχετικά με τον λόγο που το άλλο μάτι της έγινε πιο ανοιχτό, χωρίς να το επιδιώκει η ίδια. Της είπαν ότι αυτό συνέβη επειδή ο εγκέφαλος αντισταθμίζει έτσι την απώλεια όρασης από το κλειστό μάτι. Η ίδια ελπίζει πως όταν επανέλθει το προβληματικό μάτι, το ίδιο θα γίνει και με το άλλο.

Είναι σίγουρα μια περίεργη ιστορία, αλλά τι λένε οι ειδικοί; Και πρώτα απ’ όλα, τι ακριβώς είναι το botox;

«Η τοξίνη botulinum είναι μια νευροτοξίνη που αποδυναμώνει τον μυ, εμποδίζοντας την κινητικότητά του», λέει η δερματολόγος δρ. Debra Jaliman, καθηγήτρια στην Ιατρική Σχολή του Mount Sinai. «Λειαίνει το δέρμα πάνω από τον μυ, ελαχιστοποιώντας τις γραμμές του προσώπου».

Η πιο συχνή ανεπιθύμητη ενέργεια του μπότοξ είναι οι μώλωπες. Επίσης κάποιοι έχουν πονοκέφαλο ή αίσθηση βαρύτητας στο σημείο της ένεσης. «Μπορεί να πάθετε μια πτώση βλεφάρων, φρυδιών ή ματιού, αλλά αυτό είναι πολύ σπάνιο, εφόσον το botox έχει εγχυθεί σωστά», λέει η δρ. Jaliman.

Εάν κάποιος πάθει κάτι τέτοιο, αυτό σημαίνει ότι το μπότοξ εγχύθηκε σε λάθος μυ. Τα άτομα που χορηγούν τις ενέσεις botox πρέπει να γνωρίζουν καλά την ανατομία του προσώπου. Μερικοί παίρνουν γρήγορα μαθήματα και πιστεύουν ότι μπορούν να χορηγήσουν botox. Πολλοί ασθενείς αναζητούν το φθηνότερο μπότοξ που μπορούν να βρουν και νομίζω ότι είναι ένα μεγάλο λάθος. Το φθηνό botox είναι συχνά πολύ αραιωμένο (με αλατόνερο), που σημαίνει ότι κινείται διαφορετικά μέσα στον μυ«, είπε η δρ. Jaliman.

Η Buha είπε ότι το πεσμένο της βλέφαρο είναι κάτι προσωρινό και ελπίζει να δει βελτίωση μέσα σε μερικές εβδομάδες. «Το χειρότερο σενάριο είναι να χρειαστεί να περιμένει 3-4 μήνες για να εξαντληθεί το botox», είπε η δρ. Jaliman.

Πηγή: https://www.health.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προσοχή στα botox από τυχοδιώκτες και τσαρλατάνους, λέει η Ελληνική Εταιρεία Δερματοχειρουργικής

Κορωνοϊός: Έχετε κάνει filler; Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα εμβόλια

Τρεις τρόποι για να μειωθούν οι ρυτίδες – Τι να προσέχεις με τα καλλυντικά

Πώς να προστατεύσετε το πρόσωπο από τις ρυτίδες μετά το αδυνάτισμα