Γυναίκες μάθετε πότε πετυχαίνει το facelifting!

  • Iatropedia
Διακαής πόθος κάθε γυναίκας είναι μετά από κάποια ηλικία να σταματήσει το χρόνο από το πρόσωπό της. Μάλιστα για να το καταφέρουν αυτό καταφεύγουν στοfacelifting, το οποίο για να κριθεί επιτυχημένο θα πρέπει να δείχνει το πρόσωπο ανανεωμένο, ξεκούραστο και “φρέσκο” χωρίς όμως να έχουν αλλοιωθεί τα χαρακτηριστικά του!

Πώς όμως μπορεί να επιτευχθεί αυτό; Όπως εξηγεί ο Πλαστικός & Επανορθωτικός Χειρουργός, Δ/ντής του Τμήματος Πλαστικής Χειρουργικής, Νεκτάριος Ντουντουλάκης, το πρόσωπο χωρίζεται σε τρία μέρη:

το πάνω που αφορά στο μέτωπο και τα φρύδια,

το μέσο που αφορά στα μάτια, τη μύτη και τα χείλη και

το κάτω που περιλαμβάνει το πηγούνι και το λαιμό.

“Το ποια από αυτές τις τρεις περιοχές θα “χαλάσει” πρώτη, είναι καταγεγραμμένο μέσα στα γονίδια του κάθε ενός από εμάς.

Η γήρανση του προσώπου δεν συμβαίνει απαραίτητα ταυτόχρονα και στις τρεις περιοχές του προσώπου. Ωστόσο ο στόχος μας σε κάθε επέμβαση ρυτιδοπλαστικής, το γνωστό σε όλους μας, ligting, είναι να δώσουμε στο πρόσωπο την ομορφιά της ηλικίας του, αφαιρώντας τις ρυτίδες και την περίσσεια δέρματος ή λίπους, χωρίς ωστόσο να αλλοιώσουμε τα χαρακτηριστικά του προσώπου στην προσπάθεια να του ξαναδώσουμε την χαμένη νεότητα”.

Ο χρόνος ανάρρωσης μετά από μια τέτοια επέμβαση, είναι μόλις λίγες ημέρες και πάντα εξαρτάται από την έκταση του προβλήματος και την χειρουργική τεχνική που θα χρησιμοποιηθεί για να αντιμετωπιστεί.

“ Όπως όλα τα χειρουργεία της πλαστικής χειρουργικής, το facelift, εφόσον γίνει από έμπειρα χειρουργικά χέρια, δεν έχει πόνο” προσθέτει ο κος Ντουντουλάκης.

“Συνήθως το lifting χρειάζεται να συνδυαστεί με βλεφαροπλαστική, στον ίδιο χειρουργικό χρόνο, προκειμένου να επιτευχθεί η γενικότερη ανανέωση του προσώπου.

Τα ράμματα που χρησιμοποιούνται δεν είναι εμφανή και δε χρειάζεται να εξαιρεθούν”.

Η αλλαγή που σημειώνεται στο πρόσωπο της ενδιεφερόμενης ή του ενδιαφερόμενου αν και είναι άμεσα εμφανής, δεν είναι η τελική.

Το πρόσωπο θα πάρει την τελική του μορφή μέσα σε διάστημα λίγων μηνών κατά το οποίο, θα φαίνεται σαν να “ομορφαίνει” όλο και περισσότερο μέρα με τη μέρα.

Όσο για τις ουλές; Όπως αναφέρει ο κος Ντουντουλάκης “είναι καλά κρυμμένες μέσα στο τριχωτό της κεφαλής και πίσω από τα αυτιά. Οι ουλές που γίνονται σε εμφανή σημεία, εξαφανίζονται τελείως με τη βοήθεια των θεραπευτικών laser.

Αυτού του τύπου οι επεμβάσεις γίνονται με τοπική αναισθησία ή μέθη. Κατά περίπτωση μόνο, πραγματοποιούνται με γενική αναισθησία”.

Ενδεδειγμένη ηλικία γι’ αυτή την επέμβαση δεν υπάρχει. Επίσης οι αισθητικές επεμβάσεις δεν απευθύνονται μόνο σε διάσημους, ή σε τηλεοπτικούς αστέρες. Και φυσικά δεν απευθύνονται μόνο στις γυναίκες. Δεν είναι λίγοι οι άντρες που επιλέγουν να κάνουν facelifting, τόσο για κοινωνικούς όσο και για επαγγελματικούς λόγους.

“Είναι γεγονός πάντως ότι στην δεκαετία των 40, αρχίζουν τα χαρακτηριστικά μας να αλλάζουν. Οι ρυτίδες μας γίνονται πιο βαθιές, τα βλέφαρα πέφτουν, τα μάγουλα “αδειάζουν” και δείχνουν να “κρεμάνε”.

Εκείνο που συστήνουμε λοιπόν είναι αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα με τα σημάδια του χρόνου στο δέρμα σας, να τα αντιμετωπίσετε άμεσα. Πριν μπουν πιο “μέσα” σας και σημαδέψουν όχι μόνο τη διάθεση σας, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο εσείς, βλέπετε τον εαυτό σας!”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μήπως το παιδί δεν βλέπει καλά; Μάθετε τι φταίει!

Γυμναστική και εγκυμοσύνη: Τα “Όχι” και τα “Ναι”

Botox ή υαλουρονικό οξύ; Τι να επιλέξω;

Δείτε πως συλλέγουν σπέρμα στα νοσοκομεία της Κίνας! Βίντεο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν