Ενδεδειγμένη περιποίηση προσώπου στο σπίτι μετά από αισθητικές δερματολογικές επεμβάσεις. Τι μας προτείνει η δερματολόγος Ειρήνη Χαραλαμπίδου;

  • Iatropedia
SkinCeuticals
Κάθε συζήτηση γύρω από την νεανική, φωτεινή, υγιή επιδερμίδα θα πρέπει να αρχίζει και να τελειώνει στο ιατρείο του δερματολόγου – αυτή είναι μία από τις βασικές αξίες της SkinCeuticals η οποία, άλλωστε, δημιουργήθηκε από έναν γιατρό, τον Δρ. Sheldon Pinnell, Ομότιμο Καθηγητή Δερματολογίας στο Πανεπιστήμιο Duke.

Συνδυάζοντας ισχυρές θεραπείες προσώπου στο ιατρείο με εξατομικευμένα πρωτόκολλα φροντίδας στο σπίτι και high-end συνθέσεις με στοχευμένη δράση, το αποτέλεσμα είναι βέβαιο: ένα δέρμα υγιές που δεν «παραδίνεται» στα σημάδια της πρόωρης γήρανσης, τις λεπτές γραμμές, τις ρυτίδες, τις δυσχρωμίες, τη θαμπάδα. Αυτός είναι και ο λόγος που τα προϊόντα της SkinCeuticals είναι σχεδιασμένα να χρησιμοποιούνται τόσο μεμονωμένα, εξασφαλίζοντας μέγιστη αποτελεσματικότητα, όσο και σε συνδυασμό με ιατρικές θεραπείες για να ενισχύσουν και να παρατείνουν τα αποτελέσματα.

SkinCeuticals

Ειρήνη Χαραλαμπίδου, Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος

Πλέον, ο δερματολόγος έχει στο «οπλοστάσιό» του την θεραπεία (ή τις θεραπείες) που απαντά στις εξειδικευμένες, μοναδικές ανάγκες κάθε δέρματος και στα «θέλω» κάθε γυναίκας, από laser και ενέσιμα fillers μέχρι μικροδερμοαπόξεση, μεσοθεραπεία, νήματα, φωτοθεραπεία κλπ. Ποια είναι, όμως, τα πιο περιζήτητα treatments αυτή τη στιγμή στο ιατρείο και πώς έρχεται η εξειδικευμένη περιποίηση προσώπου στο σπίτι μετά από αισθητικές δερματολογικές επεμβάσεις, με την υπογραφή της SkinCeuticals, να ενισχύσει το αποτέλεσμα;

Ρωτήσαμε την κ. Ειρήνη Χαραλαμπίδου, Δερματολόγο-Αφροδισιολόγο, ιδιοκτήτρια της κλινικής e-derma και πήραμε απαντήσεις στις πιο συχνές απορίες σας!

Ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς αισθητικές δερματολογικές επεμβάσεις σήμερα και τι προσφέρει η κάθε μια;

Καταρχήν να ξεκινήσουμε από μία διαπίστωση: ότι οι γυναίκες σήμερα είναι πιο ενημερωμένες από ποτέ για την “βεντάλια” των θεραπειών που μπορεί να τους προσφέρει ο δερματολόγος τους. Θα έλεγα πως τέσσερις είναι αυτές που ζητούν περισσότερο αυτή τη στιγμή: το Botox, το οποίο αντιμετωπίζει τις δυναμικές ρυτίδες έκφρασης του προσώπου, το Microneedling RF το οποίο συσφίγγει τους πόρους της επιδερμίδας, τα ενέσιμα fillers που διορθώνουν το περίγραμμα του προσώπου και την απώλεια όγκου και το Microdermabration που λειαίνει με μηχανικό τρόπο τις ατέλειες της επιδερμίδας.

Χρειάζεται να φροντίζω το δέρμα μου με εξειδικευμένα προϊόντα μετά από τις αισθητικές δερματολογικές επεμβάσεις ή αρκεί η ίδια η θεραπεία;

Πράγματι, αυτή είναι μια απορία που ακούμε συχνά μετά από αισθητικές δερματολογικές επεμβάσεις, καθώς πάντα μετά από οποιαδήποτε θεραπεία ακολουθεί μια συζήτηση για την περιποίηση του δέρματος στο σπίτι. Η φροντίδα με ένα εξατομικευμένο πρωτόκολλο ανάλογα με τον τύπο δέρματος, την ηλικία, την ευαισθησία και το ατομικό ιατρικό ιστορικό του κάθε ασθενούς/πελάτη, είναι απαραίτητη για την βελτιστοποίηση των αποτελεσμάτων της θεραπείας. Οποιοδήποτε και αν είναι το treatment στο ιατρείο, τρία είναι τα βασικά βήματα του καθημερινού skincare στο σπίτι: η χρήση του κατάλληλου προϊόντος καθαρισμού, η εφαρμογή αντιοξειδωτικού ορού και οπωσδήποτε η χρήση αντηλιακού στο τέλος.

Γιατί επιλέγετε να προτείνετε τα προϊόντα SkinCeuticals για τη φροντίδα στο σπίτι;

Εμπιστεύομαι την ισχυρή φαρμακοκαλλυντική τους σύσταση, τις υφές , τη φιλοσοφία τους. Η SkinCeuticals αναπτύσσει τεχνολογίες σε συνεργασία με κορυφαίους επιστήμονες από ποικίλους τομείς, δερματολόγους, πλαστικούς χειρουργούς αλλά και επιστήμονες της κυτταρικής και μοριακής βιολογίας, της χημείας και της βιοφυσικής -έτσι διασφαλίζεται η αποτελεσματικότητά τους αλλά και η απουσία αλλεργικών αντιδράσεων στις συνθέσεις.

Σε σχέση με τις 4 πιο συνηθισμένες πράξεις στο ιατρείο που αναφέρατε νωρίτερα,ποιο πρωτόκολλο SkinCeuticals για περιποίηση προσώπου στο σπίτι θα προτείνατε;

Μετά από μια Μεσοθεραπεία προσώπου που αντιμετωπίζει την απώλεια υδάτωσης και λάμψης, θα πρότεινα την εφαρμογή του ορού HA Intesifier που βοηθά στην ενίσχυση του φυσικού υαλουρονικού οξέος του δέρματος ενώ βελτιώνει τις λεπτές ρυτίδες, σε συνδυασμό με το αντηλιακό Mineral Radiance SPF50 που, πέρα από την προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία που προσφέρει, βελτιώνει και το χρωματικό τόνο της επιδερμίδας. Μετά από botox περιοφθαλμικά, προτείνω τη χρήση του αντιοξειδωτικού serum ματιών AOX+ Eye Gel για τη μέγιστη διατήρηση των αποτελεσμάτων και το εξειδικευμένο αντηλιακό ματιών Mineral Eye Defense SPF50.

Σε εφαρμογή θεραπείας αναδόμησης για την βελτίωση του τόνου και της λάμψης της επιδερμίδας, προτείνω τον ορό ανάπλασης Retexturing Activator το πρωί που με τη διπλή του δράση (επιφανειακή απολέπιση και υγρασία) ενισχύει το αποτέλεσμα της θεραπείας. Για τη βραδινή φροντίδα προτείνω την κρέμα νυκτός με γλυκολικό οξύ Glycolic10 Renew Overnight γιατί ολοκληρώνει ιδανικά την περιποίηση και αυξάνει τη λάμψη του προσώπου.  Μετά από ένα peeling για δυσχρωμίες, απαιτείται εντατική ενυδάτωση, προστασία από το οξειδωτικό στρες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες και οπωσδήποτε η κατάλληλη αντηλιακή προστασία. Για αυτό προτείνω τον αντιοξειδωτικό ορό προσώπου Phloretin CF και το αντηλιακό Advance Brightening SPF50 το πρωί ενώ για το βράδυ τον ορό κατά των δυσχρωμιών Discoloration Defense με την κρέμα σύσφιξης προσώπου A.G.E Interrupter.