Δώστε λάμψη στο πρόσωπο με 4 θεραπείες ομορφιάς!

  • Iatropedia
Κατά την διάρκεια του καλοκαιριού το δέρμα με την επίδραση της ηλιακής ακτινοβολίας σε συνδυασμό με την ελλιπή περιποίηση του σταδιακά χάνει τη λάμψη και τη σφριγηλότητα του με συνέπεια να γίνεται θαμπό και λιπαρό ή ξηρό ανάλογα με την περίπτωση. Ποιες είναι οι θεραπείες που μπορεί να δώσουν λάμψη στο πρόσωπο σας; Απαντήσεις στο επιστημονικό άρθρο που ακολουθεί.

Της Τζούμα Αναστασίας

Δερματολόγου Αφροδισιολόγου

 

Ο δερματολόγος μας είναι εκείνος ο οποίος θα μας δώσει τις απαραίτητες συμβουλές για την φροντίδα της επιδερμίδας μας μετά το καλοκαίρι και θα μας προτείνει τις κατάλληλες θεραπείες για εμάς.

ΔΕΡΜΟΑΠΟΞΕΣΗ ΜΕ ΜΙΚΡΟΚΡΥΣΤΑΛΛΟΥΣ

Πρόκειται για ένα είδος μηχανικού peeling το οποίο βασίζεται στην εκσφενδόνιση αποστειρωμένων μικροκρυστάλλων αργιλλίου ή κορουνδίου, που συγρόνως αναρροφώνται, στα ανώτερα στρώματα της επιδερμίδας με σκοπό την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων αυτής.

Ετσι απομακρύνει τα επιφανειακά στρώματα του δέρματος χώρις ίχνος τραυματισμού, παρασύροντας ταυτόχρονα ρύπους και σμήγμα.

Στη συνέχεια ακολουθεί πλήρης καθαρισμός και στο τέλος μασάζ με ειδικές κεφαλές, που βοηθούν τους μύες του προσώπου να χαλαρώσουν.

Στο τέλος της συνεδρίας ο ιατρός σας επιλέγει την κατάλληλη μάσκα, με βάση τις ανάγκες του προσώπου σας, την οποία και εφαρμόζει για 10 – 15 λεπτά έτσι ώστε το δέρμα τελικά να αποκτήσει ξανά την χαμένη του λάμψη και σφριγηλότητα.

Μία μόνο συνεδρία αρκεί για μια άμεσα λαμπερή και ξεκούραστη επιδερμίδα.

Δεν χρειάζονται ειδικές προφυλάξεις παρά μόνο αποφυγή μακιγιάζ την ίδια ημέρα μετά την θεραπεία. Ο ιατρός σας θα σας δώσει επιπλέον ειδικές συμβουλές για την δική σας επιδερμίδα ενώ η αντιηλιακή προφύλαξη είναι απαραίτητη σε όλους.

ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η μεσοθεραπεία είναι μια απλή διαδικασία κατά την οποία εγχύουμε με τη βοήθεια πολύ μικρών βελόνων, roller ή dermapen διάφορες ουσίες στο κατώτερο χόριο, εκεί όπου δεν μπορεί να διεισδύσει ακόμη και η καλύτερη αντιγηραντική ή ενυδατική κρέμα. Οι ουσίες που χρησιμοποιούνται είναι συνήθως διαλύματα υαλουρονικού οξέος καθώς και ενεργά συστατικά όπως βιταμίνες και αντιοξειδωτικές ουσίες.

Στο χόριο οι πολλαπλοί μικροτραυματισμοί κινητοποιούν το μηχανισμό επούλωσης του. Τοπικά δημιουργείται μικροαιμορραγία, άσηπτη φλεγμονή και επακόλουθη παραγωγή αυξητικών κυτταρικών παραγόντων.

Όλα αυτά οδηγούν στην ενεργοποίηση των ινοβλαστών και την παραγωγή μορίων κολλαγόνου και ελαστίνης, πρωτεογλυκανών και άλλων δομικών πρωτεϊνών του στρώματος . Το δέρμα ενυδατώνεται άμεσα και αποκτάει τη χαμένη του λάμψη.

SKINBOOSTER

Πρόκειται για πιο ενισχυμένη ενέσιμη θεραπεία με σταθεροποιημένο υαλουρονικό οξύ που εξασφαλίζει μακράς διάρκειας ασφαλές και φυσικό αποτέλεσμα, χαρίζοντας στην επιδερμίδα λάμψη και υγεία.

Η θεραπεία αυτή αναζοωγονεί την επιδερμίδα αποκαθιστώντας την υδατική της ισορροπία, βελτιώνει την ελαστικότητα, εξαφανίζει τις ρυτίδες και συσφίγγει το δέρμα. Το πλεονέκτημα της θεραπείας αυτής έναντι των υπολοίπων ενέσιμών θεραπειών είναι ότι πρόκειται για ουσιαστική βαθιά εκ των έσω ενυδάτωση.

Μια ουσιαστικη θεραπεία της επιδερμίδας και όχι μόνο διόρθωση ρυτίδων, διεγείροντας την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης με αποτέλσμα την βελτίωση του τόνου του προσώπου και αναπλήρωση του χαμένου του όγκου.

Τα αποτελέσματα της θεραπείας είναι εμφανή από την 3-4η ημέρα μετά την εφαρμογή της.

PRP (platelet rich plasma) ΑΥΤΟΛΟΓΗ ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Πρόκειται για μία μεσοθεραπεία κατά την οποία δεν χρησιμοποιούμε ουσίες όπως υαλουρονικό οξύ και βιταμίνες αλλά εγχύουμε αυτόλογο (δηλαδή του ιδίου του ασθενή) πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια.

Τα αιμοπετάλια του ασθενή έχουν την ιδιότητα να απελευθερώνουν σταδιακά αυξητικούς παράγοντες στα κατάλληλα σημεία στα οποία εγχύουμε. Μέσω της θεραπείας PRP οι αυξητικοί παράγοντες πολλαπλασιάζονται, ενεργοποιώντας περισσότερα βλαστοκύτταρα. Οι αυξητικοί παράγοντες είναι υπεύθυνοι για την αποτελεσματική και ταχύτατη αναγέννηση των ιστών.

Ο στόχος δεν είναι το άμεσο γέμισμα των ρυτίδων αλλά η διέγερση των ινοβλαστών οι οποίοι στη συνέχεια θα παράξουν νέο κολλαγόνο και όλους τους απαραίτητους παράγοντες του κυτταρικού πλέγματος (Ελαστίνη, γλυκοπρωτείνες κτλ ) καθώς και υαλουρονικό οξύ , οι οποίοι ευθύνονται για την αναγέννηση και ενυδάτωση του δέρματος.

Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά,η επούλωση του δέρματος είναι ταχύτατη ενώ η ελαστικότητα, ο τόνος και η ανθεκτικότητα του δέρματος βελτιώνονται άμεσα.

Τζούμα Αναστασία

Δερματολόγος Αφροδισιολόγος

www.tzouma.gr