Δείτε πόσα μπορεί να προσφέρει το καρυδέλαιο στην εμφάνισή σας

  • Iatropedia
Τα τελευταία χρόνια το έλαιο από καρύδα κερδίζει ολοένα και περισσότερους φίλους στην κουζίνα, όπου αντικαθιστά πολλούς άλλους τύπους ελαίων για το μαγείρεμα. Γνωρίζατε, όμως, ότι το καρυδέλαιο μπορεί να γίνει και ο καλύτερός σας φίλος στα προϊόντα ομορφιάς;

Το λάδι καρύδας ή λάδι ινδοκάρυδου είναι ένα εδώδιμο έλαιο που εξάγεται από τον πυρήνα ή την σάρκα της ώριμης καρύδας. Έχει διάφορες εφαρμογές σε τρόφιμα και καλλυντικά. Λόγω της υψηλής περιεκτικότητά του σε κορεσμένα λιπαρά, οξειδώνεται με αργό ρυθμό και έτσι είναι ανθεκτικό στην τάγγιση και διαρκεί μέχρι έξι μήνες στους 24°C χωρίς να χαλάσει.

Δείτε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το καρυδέλαιο για να βελτιώσετε την εμφάνισή σας:

Μάσκα μαλλιών

Το λάδι καρύδας έχει κρεμώδη, στερεή μορφή σε χαμηλή θερμοκρασία δωματίου και μετατρέπεται σε υγρό όταν θερμαίνεται πάνω από τους 25°C. Καθώς είστε στο ντους, λιώστε λίγο λάδι καρύδας σας βάζοντας το βάζο κάτω από το ζεστό νερό. Στη συνέχεια, μετά το λούσιμο, απλώστε μια γενναιόδωρη ποσότητα του ελαίου σε βρεγμένα μαλλιά και τυλίξτε τα σε κότσο. Αφήστε το λάδι να δράσει για τουλάχιστον πέντε λεπτά πριν το ξεβγάλετε για να προσδώσετε υγρασία και λάμψη στα θαμπά μαλλιά.

Έλαιο σώματος

Στην στερεή, κρεμώδη μορφή του, το λάδι καρύδας είναι ιδανικό φυσικό ενυδατικό για την επιδερμίδα σας. Εφαρμόστε μια μικρή ποσότητα επάνω σας αμέσως αφότου βγείτε από το ντους, ώστε να μπορεί να απορροφηθεί καλύτερα από το δέρμα σας. Το απαλό τροπικό άρωμα είναι ένα “μπόνους” ομορφιάς. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε λίγες σταγόνες μέντας ή λεβάντας για ένα μείγμα λαδιού για μασάζ.

“Βάλσαμο” για τα χείλη

Το υπερ-ενυδατικό καρυδέλαιο είναι από τις καλύτερες θεραπείες για την πρόληψη και αποκατάσταση των σκασμένων χειλιών. Βάλτε λίγη ποσότητα από το καρυδέλαιο σε στερεή μορφή σε μια εφεδρική θήκη φακών επαφής και ρίξτε το στην τσάντα σας, ώστε να μπορείτε να βάζετε λίγο πάνω στο δάκτυλό σας και από εκεί στα χείλη σας όλη την ημέρα.

Μαλακτικό για τα πετσάκια στα νύχια των χεριών

Εκτός από την ενυδάτωση της υπόλοιπης επιδερμίδας, το καρυδέλαιο θα σας βοηθήσει να μαλακώσετε και να απομακρύνετε ευκολότερα τα πετσάκια στα νύχια σας. Επίσης, αν το εφαρμόζετε τακτικά, θα γίνει και το καλύτερο μέσο προστασίας των χεριών σας από το να εμφανιστούν στο μέλλον πετσάκια στα δάχτυλά σας.

http://www.health.com/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έλαιο αβοκάντο: Ποια τα μοναδικά του οφέλη για το δέρμα

Έλαιο μέντας και κανέλα για την θεραπεία χρόνιων πληγών