Δείτε πως γίνεται το λίφτινγκ φρυδιών!

  • Iatropedia
Σε πολλές από τις εκφράσεις μας συμμετέχει πολύ ενεργά η θέση και το σχήμα των φρυδιών μας. Ακόμα και σε ένα άτομο που έχει καλύψει τη μύτη και το στόμα μπορούμε από τη θέση των φρυδιών να καταλάβουμε τη χαρά, το γέλιο, την αγωνία, το θυμό, τον ενθουσιασμό ή την αμηχανία.

Του Αθανάσιου Χριστόπουλου

Πλαστικού Χειρουργού

Η χαμηλή θέση των φρυδιών υποδηλώνει γηρασμένο πρόσωπο και πολλές φορές αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία που πρέπει να διορθωθούν σε αυτό.

Το μετωπιαίο lifting ή ανόρθωση φρυδιών αποτελεί μία επέμβαση που μπορεί να γίνει μόνη της ή σε συνδιασμό με άλλες επεμβάσεις.

Εάν τοποθετήσουμε τα δάκτυλά μας στο μέτωπο και τραβήξουμε το δέρμα προς τα επάνω, μπορούμε να έχουμε μία ιδέα του τι μπορούμε να επιτύχουμε με αυτή την διαδικασία.

Μπορούμε να ανορθώσουμε τα φρύδια αλλά και να βελτιώσουμε τις οριζόντιες και κάθετες ρυτίδες στο μέτωπο, ανάμεσα στα φρύδια ή ακόμα και στο πλάγιο μέρος των ματιών. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές μέθοδοι προκειμένου να φτάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα. Η διαφορά μεταξύ των μεθόδων αυτών έγκειται στο είδος των τομών, καθώς και στον τρόπο επέμβασης στους ιστούς που βρίσκονται κάτω από το δέρμα. Oι τομές αυτές μπορεί να γίνουν μέσα στα μαλλιά προκειμμένου να μην διακρίνονται, ή λιγότερο συχνά στην γραμμή «μαλλιών – δέρματος» του μετώπου.

Τα τελευταία χρόνια συνηθίζεται όλο και περισσότερο το ενδοσκοπικό lifting.Αυτό γίνεται με την χρήση τεχνικών και εργαλείων που ως σκοπό έχουν την μείωση των τομών σε πολύ μεγάλο βαθμό. Αυτές εκτός του ότι βρίσκονται μέσα στα μαλλιά, είναι και πολύ μικρές, πρά-γμα που τις καθιστά ασήμαντες.

Κατά την διάρκεια της επέμβασης αυτής, μία μικρή τηλεοπτική κάμερα τοποθετείται στο μέτωπο μέσω μίας πολύ μικρής τομής. Η διαδικασία της επέμβασης γίνεται με πολύ λεπτά εργαλεία, τα οποία ο χειρουργός χειρίζεται παρακολουθώντας τα από τηλεοπτική οθόνη.

Η αναισθησία που χρησιμοποιείται μπορεί να είναι τοπική ή γενική. Μετά την επέμβαση δεν υπάρχει ιδιαίτερος πόνος και στις λίγες περιπτώσεις που αυτός μπορεί να είναι ενοχλητικός, καταπολεμάται με παυσίπονα.

Δεν είναι ιδιαίτερα συχνή η εμφάνιση επιπλοκών. Στις λίγες περιπτώσεις που μπορεί αυτές να υπάρξουν, συνήθως αφορούν στη δημιουργία αιματώματος (που μπορεί να χρειαστεί να αφαιρεθεί), μούδιασμα ή μικρής έκτασης απώλεια μαλλιών στο τριχωτό της κεφαλής. Στην περίπτωση που συμβεί κάτι από τα ανωτέρω, είναι ως επί το πλείστον παροδικό.

Μετά την επέμβαση παρουσιάζεται οίδημα στην περιοχή του μετώπου και των ματιών που απαιτεί περίπου 10 ημέρες μέχρι να βελτιωθεί. Για αυτό το διάστημα το άτομο αυτό συνήθως παραμένει εκτός των καθημερινών του δραστηριοτήτων.

Το μετωπιαίο lifting μπορεί να συνδυασθεί με πολλές άλλες πράξεις όπως: χημικό peeling, επανεπιθηλιοποίηση με laser, βλεφαροπλαστική, καθώς και να αποτελέσει μέρος ενός γενικότερου lifting του προσώπου.

Η επέμβαση αυτή δίνει υψηλά ποσοστά ικανοποίησης, υπό την προϋπόθεση του να συνοδεύεται από ρεαλιστικές προσδοκίες, πλήρη ενημέρωση και μια σωστά εφαρμοσμένη τεχνική.

Αθανάσιος Χριστόπουλος Πλαστικός Χειρουργός μέλος της Παγκόσμιας Εταιρίας Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής (ISAPS) και της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Laser Αισθητικής Χειρουργικής (ESLAS), της Ελλ. Εταιρίας Πλαστικής Επανορθωτικής & Αισθητικής Χειρουργικής, της Ελληνικής Εταιρίας Επανορθωτικής Μικροχειρουργικής

www.athanasioschristopoulos.com

email: anaplasis@a-a.gr