Δείτε ποιο λάδι μεταμορφώνει τα μαλλιά!

  • Iatropedia
Όλοι θέλουν να έχουν όμορφα και λαμπερά μαλλιά και για το λόγο αυτό τα φροντίζουν ανάλογα. Δείτε ποιο είναι το θαυματουργό λάδι που χαρίζει όμορφα μαλλιά.

Για χιλιάδες χρόνια,το λάδι καρύδας είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μαλακτικά μαλλιών αφού έχει βρεθεί ότι προστατεύει και ενυδατώνει το τριχωτό της κεφαλής ενώ παράλληλα ενισχύει την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών.

Πρωτεΐνη

Τα λιπαρά οξέα συνδέονται με την πρωτεΐνη στα μαλλιά και την προστασία τόσο των ριζών και των κλώνων των μαλλιών από θραύση. Λαυρικό οξύ βρίσκεται σε έλαιο καρύδας και έχει καλύτερα αποτελέσματα από ό, τι άλλα ορυκτά ή ηλιέλαιο, όταν πρόκειται για τη βελτίωση της υγείας των μαλλιών.

Σφραγίζει την υγρασία

Η υγρασία είναι απαραίτητη για υγιή μαλλιά και η τακτική και συνεπής χρήση προστατεύει από περιβαλλοντικούς ρύπους και την υπερβολική θερμότητα.

Βελτιώνει την κυκλοφορία αίματος

Το μασάζ με λάδι καρύδας βελτιώνει αποτελεσματικά το τριχωτό της κεφαλής και της κυκλοφορίας του αίματος

Θρεπτικά συστατικά

Το λάδι καρύδας είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε, βιταμίνη Κ και σίδηρο και εξαλείφει αποτελεσματικά την πιτυρίδα, ενώ τονώνει την ανάπτυξη των μαλλιών.

Έχει αντιβακτηριακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες

Πώς να χρησιμοποιήσετε λάδι καρύδας

Ζεσταίνουμε το λάδι καρύδας

Ζεσταίνετε το λάδι καρύδας σε ζεστό νερό. Αποφεύγετε να το χρησιμοποιείτε φούρνο μικροκυμάτων, καθώς μπορεί να βλάψει και να μεταβάλλει τα θρεπτικά συστατικά του.

Πάρτε μία κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας και βάλτε στο χέρι σας. Αρχίστε να κάνετε μασαζ στα μαλλιά σας. Ένας καλός εμπειρικός κανόνας είναι να χρησιμοποιήσετε δύο κουταλιές της σούπας για τα μαλλιά μήκους έως τον ώμο και μέχρι τέσσερις κουταλιές της σούπας για μακρύτερη τρίχα. Απλώστε το λάδι καρύδας απευθείας στις ρίζες των μαλλιών σας, χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας.

Κάντε μασάζ για τουλάχιστον τρία λεπτά και μετα περιμένετε είκοσι έως τριάντα και στη συνέχεια ξεπλύνετε με θειικό και χωρίς συντηρητικά σαμπουάν.

Συμβουλές και προφυλάξεις

Αποφύγετε το ίσιωμα των μαλλιών. Ίσιωμα μαλλιών χρησιμοποιούνται συνήθως από πολλούς ανθρώπους, αλλά στην πραγματικότητα καταστρέφει τα μαλλιά.

Αποφύγετε την υπερβολική βούρτσισμα.

Αφήστε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν φυσικά όποτε αυτό είναι δυνατό.

πηγή:http://www.newhealthguide.org

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μυρίζουν άσχημα τα μαλλιά σας; Δείτε τι μπορεί να σας συμβαίνει!

Tips για πλούσια και πυκνά μαλλιά