Δείτε τι παθαίνει από τον ίδιο της τον ιδρώτα και τα δάκρυα – Ανατριχιαστικό ΒΙΝΤΕΟ

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
κνίδωση
Μια γυναίκα από την Φλόριντα των ΗΠΑ μιλάει ανοιχτά για μια σπάνια πάθηση που ξεκίνησε από όταν εργαζόταν σε γυμναστήριο και ερχόταν καθημερινά σε επαφή με μεταλλική μπάρα και με τον ιδρώτα τον δικό της, αλλά και άλλων ατόμων.

Ονομάζεται Julie Reid και αποκαλύπτει ότι ανέπτυξε μια καταστροφική ανοσολογική κατάσταση, που ονομάζεται χολινεργική κνίδωση, η οποία κάνει το δέρμα υπερευαίσθητο στο συναισθηματικό στρες και την σωματική άσκηση. Κάθε φορά που ιδρώνει, κλαίει, ή απλά κάνει ένα ζεστό ντους, το δέρμα της… φουντώνει, όπως βλέπετε και στην φωτογραφία.

Η Julie λέει ότι ανέπτυξε αυτήν την σπάνια πάθηση πριν από τρία χρόνια, όταν δούλευε ως γυμνάστρια σε ένα γυμναστήριο. Τώρα λέει ότι μέσα από την κατάθλιψη που περνάει έχει πάρει αρκετά κιλά και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την εργασία της, επειδή ο ιδρώτας της μπορούσε να της προκαλέσει τεράστιο δερματικό πρόβλημα με μαζικές κυψέλες (φουσκάλες) για ώρες, ή ημέρες.

Πλέον, φοβάται ακόμα και να βγει από το σπίτι της κατά τη διάρκεια της ημέρας που η θερμοκρασία είναι μεγαλύτερη, επειδή μπορεί να ιδρώσει και να γεμίσει σημάδια.

Η χολινεργική κνίδωση έρχεται συχνά απροειδοποίητα, σύμφωνα με την αμερικανική Εθνική Οργάνωση για τις Σπάνιες Παθήσεις (National Organization for Rare Diseases) και οι γιατροί μπορούν να προσφέρουν μόνο υποστήριξη με φάρμακα (αντιισταμινικά) για τους ασθενείς. Η νόσος συνήθως σταματάει το ίδιο απότομα όπως ξεκινάει, αν και δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για το πότε γίνεται αυτό.

Η Julie Reid είναι επί της ουσίας αλλεργική στον… εαυτό της. Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε…

http://abcnews.go.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κνίδωση: Όσα πρέπει να ξέρετε για παιδιά και ενήλικες – Αίτια και θεραπεία

Αλλεργική αντίδραση: Πώς θα την καταλάβετε την πρώτη φορά – Τι να κάνετε άμεσα

Προσοχή: Τι μπορεί να σας συμβαίνει αν ιδρώνετε το βράδυ που κοιμάστε

Δερματίτιδα εξ επαφής: Πώς θα προφυλαχθείτε