CLEOPATRA™ Γάλα Γαϊδάρας. Το μυστικό ομορφιάς της Κλεοπάτρας τώρα σε συμπλήρωμα διατροφής.

  • Iatropedia
Εδώ και χιλιάδες χρόνια το γάλα γαϊδάρας έχει κάνει την εμφάνισή του και έχει αποκτήσει φανατικούς θαυμαστές. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν η βασίλισσα Κλεοπάτρα, που ξεχώριζε για την ομορφιά της, η οποία συνήθιζε να κάνει μπάνιο μέσα σε γάλα γαϊδάρας, για να διατηρεί τη νεότητα και της λάμψη της επιδερμίδας της. Πολλές ακόμα σημαντικές γυναίκες κατά τους ρωμαϊκούς χρόνους χρησιμοποιούσαν αυτό το ξεχωριστό συστατικό για τη διατήρηση της ομορφιάς τους.

Στις μέρες μας θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα συστατικά τόσο στον τομέα της ομορφιάς όσο και της υγείας.

Σειρά ερευνών έχει αποδείξει τα οφέλη που μπορεί κάποιος να αποκομίσει από τη λήψη γάλακτος γαϊδάρας, το οποίο μέσω της εξέλιξης της τεχνολογίας μπορεί πλέον να έχει και τη μορφή συμπληρώματος διατροφής.

Οι ιδιαίτερα ευεργετικές ιδιότητές του και η σύστασή του το έχουν κάνει να θεωρείται το πιο κοντινό γάλα στο μητρικό, καθώς είναι σχετικά φτωχό σε ολικά στερεά και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λακτόζη.

Γιατί όμως θεωρείται τόσο σημαντικό;

Βασικό γνώρισμα του γάλακτος γαϊδάρας είναι η πλούσια σύστασή του σε βιταμίνες, καθώς περιέχονται μεγάλες ποσότητες βιταμίνης C, Α, D, E και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Αυτή η αυξημένη ποσότητα βιταμινών το καθιστά ένα ισχυρό συστατικό για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού, ενώ την ίδια δράση προσφέρει και η λυσοζύμη, η οποία υπάρχει σε μεγάλες ποσότητες μέσα σε αυτό.

Παράλληλα, διαθέτει υψηλή ποσότητα σε λακτόζη και σε λακτουλόζη, τα οποία είναι προβιοτικά που συμβάλλουν στη διατήρηση της φυσιολογικής χλωρίδας του εντέρου, καθώς ευνοούν την ανάπτυξη των καλών βακτηρίων της εντερικής χλωρίδας του πεπτικού συστήματος.

Ταυτόχρονα, η υψηλή περιεκτικότητα σε λακτόζη ενισχύει την απορρόφηση του ασβεστίου από τον οργανισμό, ευνοώντας με αυτόν τον τρόπο τη διατήρηση της οστικής πυκνότητας, στοιχείο ιδιαίτερα σημαντικό κυρίως για τις γυναίκες κατά την περίοδο της εμμηνόπαυσης που αρχίζουν να χάνουν μέρος αυτής.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην περιεκτικότητά του στο υψηλό επίπεδο πολυακόρεστων λιπαρών οξέων και Ω3 λιπαρών οξέων, λειτουργώντας έτσι ως σύμμαχος στη ρύθμιση των φυσιολογικών επιπέδων χοληστερόλης.

Πέρα από αυτές του τις ιδιότητες, το γάλα γαϊδάρας σύμφωνα με έρευνες, διαθέτει ιδιότητες αντιγήρανσης και βαθιάς θρέψης της επιδερμίδας, ενώ χαρίζει εξαιρετική ενυδάτωση στο δέρμα, αφού περιέχει πρωτεΐνες οι οποίες ευνοούν τη δέσμευση μορίων νερού από την επιδερμίδα.

Περιλαμβάνει αμινοξέα τα οποία είναι πολύ σημαντικά για τη διατήρηση της φυσιολογικής μεταβολικής δραστηριότητας των κυττάρων, ως μέρος της σύνθεσης του κολλαγόνου, της ελαστίνης και της κερατίνης.

Ενώ, από τις σημαντικότερες συνεισφορές του στην εμφάνιση της επιδερμίδας είναι ότι την αναζωογονεί, οδηγώντας στη μείωση των λεπτών γραμμών έκφρασης.

Το νέο ξεχωριστό φυσικό συμπλήρωμα διατροφής της Astra Medical Hellas Superfoods™-AMHES CLEOPATRA™, από γάλα γαϊδάρας, ήρθε για να προσφέρει όλα τα θετικά στοιχεία του γάλακτος γαϊδάρας στον οργανισμό με έναν πολύ εύκολο τρόπο.

*Όλα τα προϊόντα Superfoods™ μπορείτε να τα βρείτε σε όλα τα φαρμακεία!