Το Ερρίκος Ντυνάν εξαγοράζει τα νοσοκομεία της Euromedica

  • Ρούλα Τσουλέα
Ερρίκος Ντυνάν
Με την αγορά δημιουργείται ένας νέος νοσηλευτικός όμιλος με περισσότερες από 1.380 κλίνες και δυνατότητα νοσηλείας περισσότερων από 120.000 περιστατικών ετησίως.

Αλλάζουν χέρια τα νοσοκομεία και το κέντρο αποκατάστασης του ομίλου Euromedica, μετά τη συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ της εταιρείας ΗΜΙΘΕΑ Μ.Α.Ε., ιδιοκτήτριας  του Νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν», με τη Farallon που ελέγχει τη Euromedica.

Όπως ανακοίνωσε η ΗΜΙΘΕΑ Μ.Α.Ε. η συμφωνία προβλέπει την απόκτηση από το «Ερρίκος Ντυνάν»:

  • Έξι γενικών και μαιευτικών Κλινικών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ρόδο και Κοζάνη
  • Ενός κέντρου αποκατάστασης στη Θεσσαλονίκη
  • Συμμετοχών σε άλλα κέντρα αποκατάστασης και εταιρείες προμηθειών, που ανήκουν σήμερα στην Euromedica

Με τη νέα συμφωνία, τα διαγνωστικά κέντρα της Euromedica αποσπώνται και παραμένουν στον έλεγχο της Farallon.

Η ΗΜΙΘΕΑ Μ.Α.Ε και η Farallon είχαν αρχίσει από πέρυσι διαβουλεύσεις για τη συγχώνευσή τους και τη δημιουργία ενός νέου σχήματος, στο οποίο το «Ερρίκος Ντυνάν» θα είχε πλειοψηφική μετοχική θέση.

Ο νέος όμιλος θα απασχολεί περισσότερους από 2.500 εργαζομένους. Θα διαθέτει περισσότερες από 1.380 κλίνες δευτεροβάθμιας φροντίδας πανελληνίως, έχοντας τη δυνατότητα:

  • Να νοσηλεύει περισσότερα από 120.000 περιστατικά τον χρόνο
  • Να εξυπηρετεί περισσότερα από 750.000 εξωτερικά περιστατικά στο δίκτυο των κλινικών του

«Στόχος της εξαγοράς είναι να δημιουργηθεί ένας από τους μεγαλύτερους ομίλους υγείας στην Ελλάδα που θα προσφέρει υπηρεσίες δευτεροβάθμιας περίθαλψης μέσα από ένα δίκτυο νοσοκομείων και κλινικών με ευρεία γεωγραφική κάλυψη της ελληνικής επικράτειας», επισημαίνει η ΗΜΙΘΕΑ Μ.Α.Ε.

Για την εξαγορά έχει επιτευχθεί κατ’ αρχάς συμφωνία. Η ολοκλήρωσή της τελεί υπό την έγκριση της αρμόδιας Αρχής Ανταγωνισμού και τη λήψη των προβλεπόμενων από το νόμο εγκρίσεων, καταλήγει.