Στο πλευρό 30 ΜΚΟ του δικτύου ΔΕΣΜΟΣ η AstraZeneca

  • Γιάννα Σουλάκη
AstraZeneca
 Η φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca Ελλάδος πιστή στη δέσμευση να δημιουργήσει θετική επίδραση στην Κοινωνία, κάνει πράξη τις αξίες της, προχωρώντας στη δωρεά υλικοτεχνικού εξοπλισμού σε 30 κοινωφελείς Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις, σε συνεργασία με το δίκτυο ΔΕΣΜΟΣ.

Η εν λόγω πρωτοβουλία εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο εορτασμού των 30 χρόνων λειτουργίας της AstraZeneca στην Ελλάδα και υλοποιήθηκε με αφορμή την πρόσφατη μετεγκατάσταση της εταιρείας σε νέο κτίριο στο Μαρούσι. Συνδέοντας συμβολικά τα 30 χρόνια προσφοράς στους ασθενείς και την ελληνική κοινωνία, με την προσφορά υλικού εξοπλισμού σε 30 κοινωφελείς οργανισμούς, η AstraZeneca συνέβαλε στην ενίσχυση των υποδομών τους και κατ’ επέκταση, στη διευκόλυνση του έργου τους.

Συγκεκριμένα, η ενέργεια αφορά στη δωρεά μεγάλου μέρους του υπάρχοντος εξοπλισμού γραφείου της εταιρείας, ώστε να αξιοποιηθεί εκεί όπου υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη: στις εγκαταστάσεις μη κυβερνητικών οργανισμών που επιτελούν σημαντικό ανθρωπιστικό και κοινωνικό έργο.

Σύμφωνα με τις αρχές της Στρατηγικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας της AstraZeneca, η ευημερία της επιχείρησης συνδέεται άρρηκτα με την ευημερία της τοπικής κοινωνίας. Στο πλαίσιο αυτό, η μετεγκατάσταση σε σύγχρονα open space γραφεία, δεν συμβάλλει μόνο στην ενδυνάμωση της συνεργασίας, της δημιουργικότητας και της αποδοτικότητας των εργαζομένων, αλλά αποτελεί ευκαιρία για την ικανοποίηση των αναγκών πολυάριθμων συνανθρώπων μας σε δύσκολη κατάσταση.

Η Έλενα Χουλιάρα, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της AstraZeneca Ελλάδας και Κύπρου, δήλωσε: «Στην AstraZeneca εδώ και 30 χρόνια, είμαστε αφοσιωμένοι στη βελτίωση της ποιότητας ζωής όχι μόνο των ασθενών, αλλά και των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη. Με αυτήν την πρωτοβουλία αποσκοπούμε στη διευκόλυνση των καθημερινών δράσεων των 30 Μη Κερδοσκοπικών Οργανώσεων που επιτελούν σημαντικό κοινωνικό έργο, έτσι ώστε να συνεχίσουν την απρόσκοπτη προσφορά τους. Δράσεις κοινωνικής προσφοράς, όπως η συγκεκριμένη, συμβάλλουν στην ενίσχυση της συνεισφοράς μας προς την Κοινωνία, με επίκεντρο τον Άνθρωπο και τις ανάγκες του».

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος του Δ.Σ. του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου ΔΕΣΜΟΣ, Αλέξια Σοφία Κατσαούνη, υπογράμμισε πως: «Η υποστήριξη της AstraZeneca στις 30 ΜΚΟ με τη δωρεά του εξοπλισμού συμβάλλει σημαντικά στη βελτίωση της καθημερινότητάς των εργαζομένων, καθώς και των ωφελουμένων. Ευχαριστούμε θερμά, για την ευγενική και γενναιόδωρη πρωτοβουλία τους και για την έμπρακτη εκδήλωση αλληλεγγύης. Μέσω αυτής της δωρεάς μας δίνεται η δυνατότητα να καλύψουμε τις βασικές ανάγκες, εξοπλίζοντας τις ΜΚΟ με απαραίτητους πόρους. Η δράση αυτή ας είναι η αφετηρία για πολλές ακόμα πρωτοβουλίες κοινωνικής προσφοράς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν