Στην Αθήνα το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management

  • Ρούλα Τσουλέα
συνέδριο
Οι ευκαιρίες, οι προκλήσεις και οι εξελίξεις του φαρμακευτικού κλάδου και η ανταπόκριση των στελεχών θα βρεθούν στο επίκεντρο του συνεδρίου της ΕΕΦαΜ.

Οι ευκαιρίες, οι προκλήσεις και οι εξελίξεις της φαρμακευτικής αγοράς καθώς και ο αναδυόμενος ρόλος των στελεχών του κλάδου ως ηγετών στη διαμόρφωση του μέλλοντος της υγείας, θα αποτελέσουν τους βασικούς άξονες της συζήτησης στο 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management.

Το συνέδριο έχει τίτλο «Pharmadise – Leading healthcare intelligence». Θα διεξαχθεί 3-5 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών.

Τα ιδιαίτερα στοιχεία που συνθέτουν τη “PHARMADISE” εποχή θα αναλυθούν μέσα από το επιστημονικό πρόγραμμα, τη συμμετοχή καταξιωμένων Ελλήνων και διεθνών ομιλητών. Θα εξεταστεί επίσης η μετασχηματιστική δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων βάσει δεδομένων.

Θα αναλυθεί ακόμα το νέο μακροπεριβάλλον στον χώρο της Υγείας, κατόπιν της αναθεώρησης της Ευρωπαϊκής φαρμακευτικής νομοθεσίας. Τέλος, θα παρουσιαστούν προτάσεις για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και της επαγγελματικής δικτύωσης των στελεχών του χώρου.

Τετάρτη 3 Απριλίου – Προσαρμοστικότητα

Το συνέδριο θα αρχίσει με την ανάλυση της Νέας Ευρωπαϊκής Φαρμακευτικής Νομοθεσίας από εκπροσώπους Φορέων και Αρχών Υγείας.

Θα συνεχιστεί με μία ανοιχτή συζήτηση για την ενσωμάτωση της καινοτομίας από τις επιχειρήσεις του φαρμακευτικού κλάδου στο πλαίσιο της συλλογής, ανάλυσης και ερμηνείας δεδομένων σχετικών με την υγεία.

Πέμπτη 4 Απριλίου – Ευκαιρία

Τη δεύτερη ημέρα του συνεδρίου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εμβαθύνουν στις εξελίξεις στο πεδίο των τεχνολογιών αιχμής και της τεχνητής νοημοσύνης.

Θα ενημερωθούν για τις δυνατότητες αξιοποίησης αυτών στο πλαίσιο στρατηγικών συνεργασιών που θα διαμορφώσουν το μέλλον της υγείας. Επιπλέον, θα ενημερωθούν για τις δεξιότητες και ικανότητες που απαιτούνται για τη διατήρηση της ανταγωνιστικότητας των στελεχών του κλάδου, στο σύγχρονο περιβάλλον της αγοράς εργασίας.

Παρασκευή 5 Απριλίου – Pharmadise

Στην τελευταία ημέρα του, το συνέδριο περιλαμβάνει ένα workshop που θα προσφέρει σε όσους το παρακολουθήσουν τις γνώσεις και τα εργαλεία για να αναβαθμίσουν την επαγγελματική τους παρουσία στον φαρμακευτικό κλάδο μέσω της πλατφόρμας LinkedIn.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δύο κεντρικές ομιλίες από τους Tατιάνα Κολοβού, Teaching Professor at the Kelley School of Business, Indiana University και Peter Economides, Global Brand Strategist, Founder Felix BNI.

Την ολοκλήρωση του επιστημονικού προγράμματος θα ακολουθήσει η τελετή απονομής των Αριστείων ΕΕΦαΜ, του καταξιωμένου θεσμού μέσω του οποίου αναδεικνύονται τα πιο καινοτόμα προγράμματα επικοινωνίας.

Στην εφετινή διοργάνωση καταγράφηκε ρεκόρ συμμετοχών με 38 υποψηφιότητες. Οι υποψήφιοι βρίσκονται ήδη στην προκριματική φάση. Έπονται οι παρουσιάσεις των προγραμμάτων επικοινωνίας προς την Κριτική Επιτροπή των Αριστείων, ώστε βάσει της βαθμολογίας να καθοριστεί ποιοι συμμετέχοντες θα συνεχίσουν στην τελική φάση.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του συνεδρίου ΕΔΩ.