Sobi: Συνεχίζεται η ενημερωτική εκστρατεία για την αιμορροφιλία «Κόκκινη Κλωστή»

  • Ρούλα Τσουλέα
αιμορροφιλία
Στόχος της εκστρατείας είναι η ενδυνάμωση των αιμορροφιλικών ασθενών, η παρότρυνσή τους να διευρύνουν τα όριά τους, αλλά και η ενημέρωση για την αποτελεσματικότερη διαχείριση της νόσου τους.

Για τέταρτη χρονιά συνεχίζεται η πανελλαδική εκστρατεία ενημέρωσης για την αιμορροφιλία «Κόκκινη Κλωστή», η οποία άρχισε ως πρωτοβουλία του Συλλόγου Προστασίας Ελλήνων Αιμορροφιλικών (ΣΠΕΑ) και της βιοφαρμακευτικής εταιρείας εξειδικευμένης φροντίδας, Sobi.

Στόχος της εκστρατείας είναι η ενδυνάμωση των αιμορροφιλικών ασθενών, η παρότρυνσή τους να διευρύνουν τα όριά τους, αλλά και η ενημέρωση για την αποτελεσματικότερη διαχείριση της νόσου τους.

Η ιστορία ξετυλίγεται με τη βοήθεια της «κόκκινης κλωστής», η οποία συμβολίζει το αίμα. Πρωταγωνιστής είναι ο αιμορροφιλικός ασθενής. Με μία συμβολική κίνηση (το τράβηγμα της κλωστής) ο ασθενής απελευθερώνεται από τους περιορισμούς που θέτει η νόσος του. Ύστερ, επαναπροσδιορίζει τα όριά του. Η εκστρατεία περιγράφει τους συνεχείς περιορισμούς και τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι που ζουν με αιμορροφιλία.

Η «Κόκκινη Κλωστή» του ΣΠΕΑ και της Sobi ξεκίνησε το ταξίδι της τον Απρίλιο του 2019 με τρία βίντεο και κεντρικό μήνυμα «Μην αφήνεις τον πόνο να σε σταματά. Αντιμετώπισέ τον. Ρώτησε το γιατρό σου». Συνεχίστηκε το 2020 με δύο ακόμα βίντεο και τα ηχηρά μηνύματα «Τώρα ο φόβος είναι πίσω σου. Ο κόσμος μπροστά!» και «Μην αφήνεις τον πόνο να σε απομονώσει. Αντιμετώπισέ τον!».

Το 2021 το μήνυμα της εκστρατείας ήταν «Ελευθερία είναι εσύ να καθορίζεις τα όριά σου. Τώρα μπορείς!». Στόχος ήταν να ενημερωθούν οι ασθενείς με αιμορροφιλία ότι με τη σωστή ενημέρωση και την κατάλληλη θεραπεία μπορούν πλέον να διεκδικήσουν μία καλύτερη ζωή, απαλλαγμένη από τα «Πρόσεχε!» και τα «Μη!».

Κρίσιμη η συνεχής ενημέρωση

Εφέτος, ο στόχος της «Κόκκινης Κλωστής» είναι να υπενθυμίσει τα μηνύματά της, ενθαρρύνοντας και στηρίζοντας ακόμη περισσότερο τους ανθρώπους που ζουν με αιμορροφιλία. Το σημαντικό είναι να ενημερώνονται συνεχώς για τις εξελίξεις στη διαχείριση του πόνου, με απώτερο σκοπό μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Αναφερόμενος στην ενημερωτική εκστρατεί ο κ. Άρης Παπαδάκος, Country Manager της Sobi για την Ελλάδα, την Κύπρο & τη Μάλτα, δήλωσε: «Η καμπάνια “Κόκκινη Κλωστή” αποτυπώνει τη φιλοσοφία του “Liberate Life”, του οράματος της Sobi για μία ζωή πέρα από την αιμορροφιλία. Η πρωτοβουλία της Sobi για την υλοποίηση της ενημερωτικής καμπάνιας«Κόκκινη Κλωστή», με τη συνεργασία του Συλλόγου Προστασίας Ελλήνων Αιμορροφιλικών, αποδεικνύει έμπρακτα την αφοσίωσή μας στους ανθρώπους που ζουν με αιμορροφιλία και την επικέντρωσή μας στη διαρκή βελτίωση της ποιότητας ζωής τους».

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη σελίδα www.liberatelife.gr/kokkini-klosti