Η Siemens Healthineers σε συμφωνία για την απόκτηση της Epocal Inc., θυγατρικής της Alere Inc- Ολοκλήρωση της εξαγοράς της Alere από την Abbott

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
H Siemens Healthineers αποκτά την Epocal από την Alere ολοκληρώνοντας το χαρτοφυλάκιο των αναλυτών αερίων αίματος.

Η Siemens Healthineers έχει συνάψει οριστική συμφωνία για την απόκτηση της Epocal Inc., θυγατρικής της Alere Inc. Η Epocal Inc. αναπτύσσει και παρέχει point-of-care (παρά την κλίνη του ασθενούς) διαγνωστικά συστήματα για ιδρύματα και επιχειρήσεις υγειονομικής περίθαλψης, συμπεριλαμβανομένου του Συστήματος Ανάλυσης Αίματος epoc, μία φορητή λύση ασύρματης εξέτασης. Οι οικονομικές λεπτομέρειες της συναλλαγής δεν γνωστοποιούνται. Η συναλλαγή υπόκειται στην ολοκλήρωση της εξαγοράς της Alere από την Abbott, καθώς και στις εγκρίσεις που αφορούν στην αντιμονοπωλιακή νομοθεσία και άλλες συνήθεις συνθήκες ολοκλήρωσης συμφωνιών.

«Θέλουμε να βοηθήσουμε τους πελάτες μας να καινοτομήσουν στην παροχή της φροντίδας των ασθενών τους. Ως ένας από τους ηγέτες της αγοράς όσον αφορά στην ανάλυση αερίων αίματος, η απόκτηση της σειράς προϊόντων epoc θα μας επιτρέψει να προσφέρουμε τη σωστή λύση στη σωστή σύνθεση, μέσω ενός μόνο συνεργάτη», δήλωσε ο Peter Koerte, πρόεδρος της Point of Care Diagnostics της Siemens Healthineers. «Η σειρά προϊόντων epoc θα ενσωματωθεί άριστα στο ψηφιακό μας οικοσύστημα προσφέροντας στους πελάτες την πιο ευρεία λύση στην αγορά. Η εξαγορά συμπληρώνει τις υπάρχουσες προσφορές μας στο χώρο των (point-of-care) παρά την κλίνη διαγνωστικών με σκοπό να προσφέρουμε παγκοσμίως στους πελάτες μια πλήρη γκάμα λύσεων όσον αφορά στην ανάλυση αερίων αίματος».