Roche: Πρόγραμμα επαγγελματικής εξειδίκευσης για νέους επιστήμονες

  • Ρούλα Τσουλέα
Roche
Για πέμπτη χρονιά η Roche Hellas υλοποιεί το βραβευμένο πρόγραμμα έμμισθης επαγγελματικής εξειδίκευσης Roche Management Trainee

Την έναρξη του νέου κύκλου του προγράμματος έμμισθης επαγγελματικής εξειδίκευσης Roche Management Trainee, ανακοίνωσε η φαρμακευτική εταιρεία Roche Hellas.

Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν νέοι που κατέχουν πανεπιστημιακό πτυχίο και μεταπτυχιακό στον τομέα τους και οι οποίοι έχουν μέγιστη εργασιακή εμπειρία έως τρία έτη στο αντικείμενό τους.

Η επιλογή τους θα γίνει μέσω συγκεκριμένης διαδικασίας αξιολόγησης. Όσοι επιλεγούν θα ενταχθούν στο δυναμικό της εταιρείας ως εκπαιδευόμενοι και θα απασχοληθούν έμμισθα για 12 μήνες.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εισαγωγική και κύρια εκπαίδευση, mentoring, συμμετοχή σε projects, αξιολόγηση και ανατροφοδότηση. Μετά την αποφοίτηση προβλέπεται είτε απορρόφηση στην Roche Hellas είτε παρακολούθηση της επαγγελματικής πορείας των αποφοίτων.

Οι θέσεις

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλλουν το βιογραφικό τους μέχρι τις 28 Ιουνίου 2020 στην ιστοσελίδα www.roche.gr. Οι θέσεις που παρέχονται μέσω του προγράμματος είναι οι εξής:

  • Portfolio Value Trainee
  • Policy & Access Value Trainee
  • People & Culture Value Trainee
  • Programming
  • Automation of systems and processes Value Trainee
  • Legal Value Trainee
  • Finance Value Trainee
  • Communications Value Trainee
  • Digital & Innovation Value Trainee

Είναι η πέμπτη χρονιά που εφαρμόζεται το συγκεκριμένο πρόγραμμα έμμισθης επαγγελματικής εξειδίκευσης. Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, «αποτελεί την  έμπρακτη απόδειξη της συνεπούς προσήλωσης και δέσμευσης της εταιρείας στην ενδυνάμωση και την αξιοποίηση των νέων επιστημόνων της χώρας, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης».

Δεξαμενή υψηλού επιπέδου επαγγελματιών

Με αφορμή την έναρξη του προγράμματος, ο κ. Ezat Azem, Managing Director της Roche Hellas, επισήμανε ότι «τώρα, περισσότερο από ποτέ,  η χώρα χρειάζεται να στηριχθεί στις ικανότητες, στις γνώσεις και το ταλέντο των ανθρώπων της. Κι εμείς, με το πρόγραμμα Management Trainee θέλουμε να απαντήσουμε σε αυτήν ακριβώς την ανάγκη. Δίνουμε την ευκαιρία σε μερικούς από τους καλύτερους της νέας γενιάς, να παραμείνουν στην πατρίδα τους, να σταδιοδρομήσουν και να προοδεύσουν επαγγελματικά και προσωπικά».

Από την πλευρά του, ο κ. Βαγγέλης Γκιόκας, Διευθυντής Ανθρωπίνων Πόρων της Roche Hellas, τόνισε ότι στόχος της εταιρείας είναι να δημιουργήσει «μία δεξαμενή υψηλού επιπέδου επαγγελματιών, προσφέροντας τους τη δυνατότητα για άρτια εκπαίδευση σε ένα ευέλικτο περιβάλλον με έντονο το στοιχείο του πάθους για καινοτομία που διακρίνει την κουλτούρα της Roche».

Οι τέσσερις προηγούμενοι κύκλοι

Το πρόγραμμα Roche Management Trainee έχει βραβευθεί ως καινοτόμος πρακτική στο πλαίσιο του θεσμού HR Excellence Awards. Μέχρι τώρα, συνολικά 5.263 νέοι έχουν υποβάλει αιτήσεις συμμετοχής σε αυτό. Οι 603 από αυτούς αξιολογήθηκαν μέσω assessment centers και οι 172 μέσω διαδικασίας συνέντευξης.

Από αυτούς επελέγησαν 42 άτομα, τα οποία απασχολήθηκαν στην εταιρεία ως εκπαιδευόμενοι. Στο πλαίσιο της εκπαίδευσής τους, στην οποία συμμετείχαν ως μέντορες μέχρι σήμερα 50 στελέχη της εταιρείας, έλαβαν μέρος σε 23 καινοτόμα projects.

Το 25% των αποφοίτων του προγράμματος παραμένουν στην Roche Hellas μέχρι σήμερα, ενώ ένας συνεχίζει την σταδιοδρομία του στη Roche Global.