Roche Hellas: Έμπρακτη στήριξη απασχόλησης για άτομα με αναπηρία και νέους

  • Ρούλα Τσουλέα
Roche Hellas
H φαρμακευτική εταιρεία Roche Hellas ήταν Πλατινένιος Χορηγός στην Ημέρα Καριέρας για Άτομα με Αναπηρία και ενίσχυσε οικονομικά το πρόγραμμα ReGeneration για νέους αποφοίτους.

Την έμπρακτη στήριξή της σε άτομα με αναπηρία και νέους αποφοίτους αποδεικνύει η Roche Hellas. Η εταιρεία συμμετέχει σε πρωτοποριακές πρωτοβουλίες για την προσφορά ευκαιριών επαγγελματικής εξέλιξης κοινωνικών ομάδων που αντιμετωπίζουν προκλήσεις σε θέματα Απασχόλησης.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία ήταν Πλατινένιος Χορηγός της φετινής Ημέρας Καριέρας για Άτομα με Αναπηρία (Career Fair.4All 2019). Η Ημέρα Καριέρας πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων από τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση ethelon. Η εκδήλωση είχε ως στόχο τη δημιουργία ίσων ευκαιριών στην αγορά εργασίας, καθώς και την ενδυνάμωση του επαγγελματικού προφίλ ατόμων με αναπηρία.

Παράλληλα, η Roche Hellas έγινε η πρώτη φαρμακευτική εταιρεία που προχώρησε σε οικονομική ενίσχυση του ReGeneration. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα αμειβόμενης απασχόλησης και προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης, που έχει στόχο να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ του νέου πτυχιούχου και της αγοράς εργασίας. Με αυτό τον τρόπο συμβάλλει στην ενίσχυση της νεανικής απασχολησιμότητας, καταπολεμώντας στην πράξη το brain-drain στις νεανικές ηλικίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσό της χορηγίας αντλήθηκε έναντι της κατασκευής εκθεσιακού περιπτέρου στο πλαίσιο του 25ου Συνεδρίου Κλινικής Ογκολογίας.

«Στη Roche Hellas, θέτοντας πάντα τον ασθενή στο επίκεντρο και με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, δεσμευόμαστε να ανταποκρινόμαστε συνεχώς στο κάλεσμα για ουσιαστική επένδυση των πόρων και να δίνουμε καινοτόμες λύσεις που προάγουν την επιστήμη και την απασχόληση», σημείωσε η Ξένια Καπόρη, Διευθύντρια Εξωτερικών Υποθέσεων της Roche Hellas.

Όπως δήλωσε ο Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού της Roche Hellas, Βαγγέλης Γκιόκας: «Στη Roche Hellas πιστεύουμε ότι η επιτυχία μας βασίζεται στο συνδυασμό του ταλέντου και της απόδοσης του κάθε εργαζομένου. Για το λόγο αυτό φροντίζουμε να προάγουμε την πολυμορφία και τις ίσες ευκαιρίες για όλους δημιουργώντας μία εργασιακή νοοτροπία που θα λαμβάνει υπόψη τις πραγματικές ικανότητες και δεξιότητες κάθε υποψηφίου».