Roche: Χρυσό βραβείο για την ενημερωτική εκστρατεία forHER στα Ermis Awards

  • Ρούλα Τσουλέα
Roche
Η εκστρατεία διεξάγεται επί χρόνια, για να αυξήσει την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τους γυναικείους καρκίνους.

Με ένα χρυσό και ένα αργυρό βραβείο διακρίθηκε η ενημερωτική εκστρατεία forHER των εταιρειών Roche Hellas και Roche Diagnostics Hellas, κατά την εφετινή απονομή των Ermis Awards.

Η εκστρατεία βραβεύθηκε ως η κορυφαία ψηφιακή καμπάνια στην κατηγορία «Sponsorships, Cultural Events & CSR», λαμβάνοντας το χρυσό βραβείο. Επιπλέον, απέσπασε το αργυρό Ermis Award στην κατηγορία “Influencers’ Marketing – Services”.

Η εκστρατεία forHER διεξάγεται εδώ και οκτώ χρόνια με στόχο την ευαισθητοποίηση των γυναικών για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση των καρκίνων που τις απειλούν. Στο πλαίσιό της, η ομώνυμη ιστοσελίδα www.forher.gr, η οποία αποτελεί το βασικό όχημά της, εμπλουτίστηκε με:

  • Άρθρα
  • Podcasts
  • Ψηφιακό υλικό έγκυρης και εμπεριστατωμένης πληροφόρησης

Επιπλέον, διενεργήθηκε ευρύ πρόγραμμα επικοινωνίας με το κεντρικό μήνυμα «Η “γυμνή” φωτογραφία που κάθε γυναίκα πρέπει να έχει». Το πρόγραμμα συμπεριελάμβανε, μεταξύ άλλων, διαφημιστικές προβολές στο διαδίκτυο και στον Τύπο καθώς και τη δημιουργία ενός Instagram φίλτρου.

Το φίλτρο αυτό, με χρήση τεχνολογίας AR, σκάναρε το σώμα του χρήστη και  τοποθετούσε στην περιοχή του μαστού και στην κάτω κοιλία εικόνες διαγνωστικών εξετάσεων. Ταυτοχρόνως, καλούσε τις γυναίκες να μοιραστούν τις δικές τους γυμνές φωτογραφίες ως συμβολική υπενθύμιση για να προγραμματίσουν τον τακτικό γυναικολογικό τους έλεγχο.

Roche

Βασικό εφόδιο στη μάχη κατά του καρκίνου

«Είμαστε υπερήφανοι που μια πρωτοβουλία Υγείας, η οποία έχει συμβάλλει ουσιαστικά στις προσπάθειες για τη σωστή ενημέρωση των γυναικών στη χώρα μας σχετικά με τη σπουδαιότητα της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης, διακρίθηκε για τη δημιουργικότητα και την επιτυχημένη υλοποίησή της», δήλωσε η Άννα Παπακοσμοπούλου, Communications Value Lead της Roche Hellas.

Και συνέχισε: «Ως Roche, αναγνωρίζοντας ότι η γνώση μπορεί να αποτελέσει βασικό “εφόδιο” στη μάχη κατά του γυναικείου καρκίνου, δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να δίνουμε τον καλύτερο και πιο δημιουργικό εαυτό μας για να ευαισθητοποιήσουμε και να εμπνεύσουμε όλες τις γυναίκες της ζωής μας».

«Είναι μεγάλη μας χαρά, που η δημιουργικότητα και το πάθος που είχαμε ως ομάδα μαζί με τους συνεργάτες μας για την ανανέωση της εκστρατείας forHER απέφερε αυτό το σημαντικό βραβείο», τόνισε ο Θανάσης Ακάλεστος, Head of Medical Scientific Affairs & Healthcare Development της Roche Diagnostics Hellas.

«Πάνω απ’ όλα, όμως, είμαστε χαρούμενοι που η δημιουργική ιδέα της “γυμνής” φωτογραφίας που κάθε γυναίκα πρέπει να έχει, δηλαδή των διαγνωστικών εξετάσεων που αποτυπώνουν την κατάσταση υγείας του σώματός της και μπορούν να οδηγήσουν σε έγκαιρη διάγνωση, κατάφερε να φτάσει σε τόσες πολλές γυναίκες στην Ελλάδα», πρόσθεσε.

Τα Ermis Awards επιβραβεύουν την δημιουργικότητα στην Επικοινωνία στην Ελλάδα. Διοργανώνονται κάθε χρόνο από την Ένωση Εταιριών Διαφήμισης & Επικοινωνίας Ελλάδος (ΕΔΕΕ). Αποτελούν το κορυφαίο γεγονός του κλάδου της Διαφήμισης και Επικοινωνίας στη χώρα μας.