Prix Galien: Το καλύτερο βιοτεχνολογικό προϊόν της πενταετίας 2013-2017

  • Ρούλα Τσουλέα
pembrolizumab
Ως το καλύτερο βιοτεχνολογικό προϊόν της πενταετίας 2013-2017 αναδείχθηκε το pembrolizumab στα βραβεία Prix Galien 2019.

Τον τίτλο του καλύτερου βιοτεχνολογικού προϊόντος της πενταετίας 2013-2017 έλαβε το pembrolizumab στη φετινή τελετή απονομής των φαρμακευτικών βραβείων Prix Galien Ελλάδας, η οποία πραγματοποιήθηκε προ ημερών, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

H βράβευση αυτή έρχεται σε συνέχεια του βραβείου Prix Galien που είχε επίσης απονεμηθεί στο pembrolizumab το 2017 ως το καλύτερο βιοτεχνολογικό προϊόν.

Τα Prix Galien αποτελούν το σημαντικότερο θεσμό βράβευσης της παγκόσμιας φαρμακευτικής καινοτομίας με σκοπό την ανάδειξη και επιβράβευση εξαιρετικών φαρμακευτικών επιτευγμάτων που συμβάλλουν στη μακροβιότερη και  ποιοτικότερη ζωή των ασθενών. Αντίστοιχα, το βραβείο για το καλύτερο βιοτεχνολογικό προϊόν της πενταετίας 2013-2017 είναι μια πολύ σημαντική διάκριση που καθιερώθηκε φέτος, καθώς η αξιολόγηση έγινε μεταξύ προϊόντων που είχαν ήδη βραβευθεί στα Prix Galien τις χρονιές 2013, 2015 & 2017.

Το βραβείο του καλύτερου βιοτεχνολογικού προϊόντος της πενταετίας 2013-2017 παρέλαβαν η Agata Jakoncic, Διευθύνουσα Σύμβουλος της MSD για την Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα και η Μαίρη Λαμπρούση, Διευθύντρια του τμήματος Ογκολογίας της MSD για την Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα.

«Η βράβευση αυτή μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Ταυτόχρονα όμως, μας υπενθυμίζει την ευθύνη και την δέσμευση που έχουμε αναλάβει για την ανακάλυψη νέων θεραπευτικών επιλογών προς όφελος των ασθενών με καρκίνο. Στην MSD δουλεύουμε εντατικά προς την κατεύθυνση αυτή και δεν θα σταματήσουμε μέχρι ο καρκίνος να γίνει μια χρόνια ασθένεια», ανέφερε η κα Agata Jakoncic.

«Πρόκειται για μια σπουδαία διάκριση που μας κάνει όλους υπερήφανους και μας γεμίζει  ενθουσιασμό να συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά. Μεταξύ άλλων αντανακλά την εμπιστοσύνη των επαγγελματιών υγείας στην προσπάθειά μας για την αντιμετώπιση του καρκίνου και μας κινητοποιεί περαιτέρω για την επίτευξη του απώτερου στόχου μας: την μετατροπή της επιστημονικής γνώσης σε καινοτόμες ογκολογικές θεραπείες προς όφελος των ασθενών», δήλωσε η κα Μαίρη Λαμπρούση.