«Πόλεμος» στο χώρο της ιδιωτικής Υγείας – Όμιλος Ιατρικού κατά CVC Capital και MIG

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Στην... αντεπίθεση πέρασε η G. Apostolopoulos SA, εταιρεία που ελέγχει τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών, με το επιχείρημα ότι "δολίως και επί μακρόν παραπλανηθήκαμε αναφορικά με τη διαδικασία πώλησης του Θεραπευτηρίου Υγεία".

Η εταιρεία κατέθεσε την περασμένη Παρασκευή αγωγή ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών κατά των Τράπεζας Πειραιώς, του Υγεία και της MIG, ζητώντας να επανέλθει η διαδικασία πώλησης του «Υγεία» στην αρχική της φάση. Δηλαδή να ακυρωθεί!

Η πλευρά Αποστολόπουλου θεωρεί ότι έχουν τελεστεί αδικήματα από την Πειραιώς, τη MIG και το «Υγεία» και για τον λόγο αυτό η G. Apostolopoulos Holdings SA (Αποστολόπουλος Συμμετοχών) επέλεξε να προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

«Ζητάμε από την Πειραιώς και από τη MIG, κατά τον ίδιο τρόπο που επέλεξε να πουλήσει το Ντυνάν, να κάνει το ίδιο και για το «Υγεία». Οι πωλητές οφείλουν να μεγιστοποιήσουν το όφελος για τους μετόχους τους. Πόσο μάλλον όταν η Πειραιώς και κάθε τράπεζα έχει διασωθεί με λεφτά του ελληνικού δημοσίου και ελέγχεται από το ΤΧΣ. Δεν ζητάμε προνομιακή μεταχείριση, αλλά μια ισότιμη αντιμετώπιση. Κατ’ ελάχιστο ζητάμε να μας δοθεί η δυνατότητα να καταθέσουμε προσφορά, όχι όμως στο πλαίσιο που ακολουθείται μέχρι σήμερα, καθώς αυτή θεωρούμε ότι είναι παράτυπη», ανέφερε η πλευρά των εναγόντων.

Αναφέρουν μάλιστα ότι υπάρχει αλληλογραφία που περιλαμβάνεται στην αγωγή και στην οποία αναφέρονται αιτήματα της Αποστολόπουλος Συμμετοχών καθώς και άλλα στοιχεία που οδήγησαν στην προσφυγή στη Δικαιοσύνη. «Αυτός είναι ο προπομπός των νομικών μας ενεργειών. Σκοπεύουμε να διεκδικήσουμε μέχρι τέλους τα δικαιώματά μας» ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Τι απαντούν από την Τράπεζα Πειραιώς

«Η Τράπεζα δεν έχει καμία ανάμιξη στις αποφάσεις της εταιρείας MIG». Αυτό ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ κύκλοι της Τράπεζας Πειραιώς, με αφορμή την αγωγή που κατέθεσε ο Όμιλος Γ. Αποστολόπουλος Συμμετοχών ζητώντας τον τερματισμό της πώλησης του νοσοκομείου Υγεία στον επενδυτικό όμιλο CVC Capital.

«Η MIG είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο και έχει δική της διοίκηση», πρόσθεσαν οι ίδιοι κύκλοι, εξηγώντας ότι «η Τράπεζα θα σταθμίσει της ενέργειές της με στόχο την προάσπιση των συμφερόντων της».