Pfizer Ελλάς: Πλατινένια διάκριση στον CR Index 2019-2020

  • Ρούλα Τσουλέα
Pfizer Hellas
Για τρίτη φορά βραβεύθηκε η εταιρεία στο πλαίσιο του Εθνικού Δείκτη Εταιρικής Ευθύνης. Έλαβε επίσης τιμητικό έπαινο για το εργασιακό της περιβάλλον.

Πλατινένιο βραβείο για τις επιδόσεις της στην εφαρμογή υπεύθυνων εταιρικών πρακτικών το διάστημα 2018-2019 απέσπασε η Pfizer Ελλάς, στο πλαίσιο του CR Index. Έλαβε επίσης τιμητικό έπαινο από το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης για το εργασιακό της περιβάλλον (Κατηγορία Work Place).

Πρόκειται για την τρίτη διάκριση της εταιρείας στο πλαίσιο του Εθνικού Δείκτη Εταιρικής Ευθύνης (CR Index). Ο CR Index είναι ο υψηλότερου κύρους, διεθνώς αναγνωρισμένος δείκτης μέτρησης της απόδοσης των επιχειρήσεων στον τομέα της Εταιρικής Ευθύνης.

Η Pfizer Ελλάς είχε λάβει το 2017 χρυσό βραβείο και τιμητική διάκριση ως η εταιρεία με το Καλύτερο Εργασιακό Περιβάλλον. Το 2016 είχε αποσπάσει ασημένιο βραβείο και τιμητική διάκριση, ως η εταιρεία με την καλύτερη επίδοση κατά την πρώτη της συμμετοχή στο θεσμό.

Το πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας της Pfizer Hellas, έχει θέσει ως  προτεραιότητα την ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης. Στο πλαίσιο αυτό εκπονεί πολλαπλά προγράμματα, όπως:

  • Προσυμπτωματικοί έλεγχοι
  • Δωρεές
  • Εθελοντικές δράσεις
  • Πρωτοβουλίες για τη στήριξη των κατοίκων ακριτικών περιοχών
  • Δράσεις για την ενδυνάμωση της νέας γενιάς και την αντιστροφή του φαινομένου του brain drain

Παράλληλα, υποστηρίζει ασθενείς, με στόχο τη βελτίωση της υγείας και της ποιότητας ζωής τους.

Εταιρική υπευθυνότητα

«Η Pfizer έχει συνδέσει την 60χρονη πορεία της στην Ελλάδα με τη συνεισφορά στην ελληνική κοινωνία», δήλωσε ο κ. Ζαχαρίας Ραγκούσης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer Hellas. «Όλοι οι άνθρωποι της εταιρείας αντιλαμβανόμαστε την Εταιρική Υπευθυνότητα ως κομμάτι της εταιρικής ταυτότητας, της αποστολής και της κουλτούρας μας. Είναι μια έννοια που συνδέεται άρρηκτα με τον εταιρικό μας σκοπό: καινοτομούμε για να αλλάξουμε τις ζωές των ασθενών».

«Η διάκρισή μας για τρίτη φορά στο πλαίσιο του CR Index αποτυπώνει τη σταθερή δέσμευσή μας στην Εταιρική Υπευθυνότητα, κυρίως τη διαρκή ωρίμανση της προσέγγισής μας», είπε η κυρία Βάσω Καραμάνου, BU Lead Vaccines και επικεφαλής της ομάδας Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Pfizer Hellas. Και πρόσθεσε: «To βραβείο ανήκει και στους ανθρώπους της Pfizer Hellas, που με τη συμμετοχή, την ευσυνειδησία και τον επαγγελματισμό τους, με την προσήλωσή τους στο σκοπό, στις αρχές και τις αξίες της εταιρείας μας, κάνουν καθημερινά πράξη την Εταιρική Υπευθυνότητα της εταιρείας».