Pfizer: Δράση «Μεγαλώνουμε με Υγεία» για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής

  • Ρούλα Τσουλέα
Pfizer Hellas
Στόχος είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση για τη σημασία της πρόληψης, καθώς και για τα οφέλη που παρέχει στην ποιότητα ζωής η υιοθέτηση υγιεινών συνηθειών

Πρωτοβουλία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με βασικό μήνυμα «Μεγαλώνουμε με Υγεία» πραγματοποιεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η φαρμακευτική εταιρεία Pfizer Ελλάς.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση για τη σημασία της πρόληψης, καθώς και για τα οφέλη που παρέχει στην ποιότητα ζωής η υιοθέτηση υγιεινών συνηθειών.

Όπως αναφέρει η Pfizer Ελλάς σε ανακοίνωσή της, η πανδημία της νόσου COVID-19 ανέδειξε την αξία της προστασίας της υγείας και τη σημασία της έγκυρης ενημέρωσης σε θέματα που αφορούν την πρόληψη, τη διατροφή και την φυσική κατάσταση.

Ανταποκρινόμενη στις νέες συνθήκες, η Pfizer Ελλάς ανανέωσε με οδηγίες προστασίας από τη νόσο COVID-19 το περιεχόμενο:

Επιπλέον, εμπλούτισε το κανάλι στο Youtube «Μεγαλώνουμε με Υγεία», παρουσιάζοντας μια νέα σειρά από videos σε συνεργασία με ειδικούς στους τομείς:

  • Της διατροφής
  • Της άθλησης
  • Του life coaching

Στο Youtube

H συγγραφέας και ομιλήτρια Νάνσυ Μαλλέρου, master coach, μέσα από την ενότητα «Σκεφτόμαστε Θετικά» παροτρύνει τους επισκέπτες του καναλιού:

  • Να ανακτήσουν την αισιοδοξία τους
  • Να εμπνευστούν
  • Να ονειρευτούν
  • Να ανακαλύψουν επιλογές που πίστευαν ότι δεν είχαν
  • Να δράσουν, να διεκδικήσουν και να δημιουργήσουν μια ζωή που να τους τιμά και να τους αντιπροσωπεύει σε πνευματικό και υλικό επίπεδο.

Στην ενότητα «Τρεφόμαστε Υγιεινά» η κυρία Μαργαρίτα Οκτωράτου, διαιτολόγος-διατροφολόγος Δημόσιας Υγείας, τονίζει τα οφέλη μιας ισορροπημένης διατροφής στην πρόληψη χρόνιων νοσημάτων. Παρέχει επίσης χρήσιμες συμβουλές για πιο θρεπτικά γεύματα και καλύτερο έλεγχο του σωματικού βάρους.

Στην ενότητα «Αθλούμαστε Τακτικά» το κανάλι φιλοξενεί την κυρία Μαρία Πολύζου, προπονήτρια δρόμων αντοχής και μαραθωνίου, μαραθωνοδρόμο και κάτοχο της πανελλήνιας επίδοσης μαραθωνίου. Η κυρία Πολύζου συμβουλεύει όσους έχουν επιλέξει το τρέξιμο ως τρόπο άσκησης να σχεδιάσουν ένα κατάλληλο πρόγραμμα προπόνησης. Εξηγεί επίσης πως μπορούν να επωφεληθούν ψυχικά και σωματικά από την συστηματική γυμναστική.

Στην ίδια ενότητα, ο γυμναστής Παναγιώτης Ζίζηλας παρουσιάζει προγράμματα γυμναστικής σύντομης χρονικής διάρκειας. Τα προγράμματα μπορούν να πραγματοποιηθούν εντός του σπιτιού χωρίς τη χρήση ειδικού εξοπλισμού. Σκοπός του είναι να παρακινήσει τους επισκέπτες του καναλιού να καταστήσουν καθημερινή συνήθεια την σωματική άσκηση.

Προτεραιότητα η βελτίωση της υγείας

Ο Δημήτρης Θερριός, Communications & Patient Advocacy Lead της Pfizer Hellas, ανέφερε: «Στην Pfizer είμαστε αφοσιωμένοι στη βελτίωση της Υγείας. Για το σκοπό αυτό πέρα από την ανακάλυψη καινοτόμων φαρμακευτικών προϊόντων, θέλουμε να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας, να υιοθετήσουν μια υγιή και ισορροπημένη ζωή. Ιδιαίτερα σε μία χρονική περίοδο, όπου η υγειονομική κρίση ανέδειξε την αξία της πρόληψης και της προστασίας της υγείας μας».

Και συνέχισε: «Ευχαριστούμε πολύ όλους τους ειδικούς στους τομείς της διατροφής, της άθλησης και του life coaching, που επέλεξαν να συνεργαστούν μαζί μας σε αυτή την πρωτότυπη και φιλόδοξη πρωτοβουλία. Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να αναζητούμε ενδιαφέροντα θέματα, που θα εμπλουτίσουν το περιεχόμενο των ψηφιακών μας μέσων επικοινωνίας και θα παροτρύνουν ακόμα περισσότερους να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους».