Βενιζέλειο: Παραιτήθηκε ο εκτελών χρέη διοικητή – Υπ. Υγείας: Τίποτα δεν σταματά τη λειτουργία του νοσοκομείου

  • Ρούλα Τσουλέα
παραίτηση
Η παραίτηση αφορά τη θέση του διοικητή και τη θέση του διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας του Βενιζελείου.

Την παραίτησή του υπέβαλλε σήμερα ο εκτελών χρέη διοικητή στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, κ. Χάρης Λυδάκης, ο οποίος ήταν και προϊστάμενος διευθυντής της Β’ Παθολογικής Κλινικής και της Ιατρικής Υπηρεσίας του.

Αιτία γι’ αυτό ήταν αίτημα που δέχθηκε για να ορίσει έναν ειδικευμένο παθολόγο για να καλύψει εφημερία στην Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Ρεθύμνου.

Όπως αναφέρει στην παραίτησή του ο κ. Λυδάκης, έχει εκφράσει (και εγγράφως) την άποψη ότι οι συνεχιζόμενες μετακινήσεις παθολόγων από το Βενιζέλειο σε άλλα νοσοκομεία, δημιουργούν «επιπλέον αποσταθεροποιητικές εστίες» στην ήδη επιβαρυμένη «συγκυριακή κρισιμότητα» στην οποία αυτό βρίσκεται.

Γι’ αυτό τον λόγο, έθεσε τον εαυτό του στη διάθεση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) για να τον μετακινήσει ως παθολόγο στο Ρέθυμνο και να κάνει ο ίδιος την εφημερία!

Ταυτοχρόνως, όμως, κατέθεσε την παραίτησή του από τη θέση του διοικητή και από τη θέση του διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του Βενιζελείου.

Όπως αναφέρει το cretalive.gr, οι γιατροί του Βενιζελείου κατ’ επανάληψιν έχουν πει ότι οι μετακινήσεις ιατρών από το αποδεκατισμένο νοσοκομείο κρύβει κινδύνους. Μάλιστα έχει ζητηθεί και η παρέμβαση της Εισαγγελίας, διότι οι μετακινήσεις οδηγούν νευραλγικές κλινικές σε επισφαλή λειτουργία.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του κρητικού Τύπου, οι δύο Παθολογικές Κλινικές και τα ΤΕΠ στο Βενιζέλειο βρίσκονται υπό κατάρρευση λόγω έλλειψης προσωπικού. Παρ’ όλα αυτά, συνεχώς καλούνται να καλύψουν τις εφημερίες της Παθολογικής Κλινικής και στο νοσοκομείο του γειτονικού νομού.

Το υπουργείο Υγείας

«Κανείς και τίποτα δεν θα σταματήσει με τις πράξεις ή τις παραλείψεις του την ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου», ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας μετά την παραίτηση του κ. Λυδάκη.

Όπως επισημαίνεται, συνεχίζεται ο προγραμματισμός που έχει κάνει το Υπουργείο. Έτσι:

  • Την 1η Νοεμβρίου θα αρχίσει η πλήρης λειτουργία των χειρουργείων
  • Άμεσα προκηρύσσονται, με διαδικασίες fast track, όλες οι θέσεις γιατρών ειδικοτήτων

«Για το Υπουργείο Υγείας προτεραιότητα έχει η υγεία των πολιτών του Ηρακλείου και της Κρήτης», επισημαίνεται στην ανακοίνωση. «Το Υπουργείο Υγείας δεν θα διστάσει να λάβει μέτρα στο πλαίσιο του Νόμου προκειμένου όλοι να εκτελούν τα νόμιμα καθήκοντά τους».

Την προσωρινή άσκηση καθηκόντων διοίκησης στο Βενιζέλειο ανέλαβε ο διευθυντής του Χειρουργικού Τομέα, Ευθύμιος Καρακώστας.

Ακολουθεί η επιστολή παραίτησης του κ. Λυδάκη.