Ο ΣΦΕΕ κάλυψε το κόστος των rapid tests για τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

  • Iatropedia newsroom
ΣΦΕΕ
Τα τεστ διενεργούνται στους εργαζομένους στα δικαστήρια και τα έμμισθα υποθηκοφυλακεία της Αττικής. Συνολικά πρόκειται για περίπου 4.500 άτομα, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται δικαστικοί υπάλληλοι, δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί και δικηγόροι.

Το κόστος των αναλώσιμων υλικών για τη διενέργεια μαζικών rapid tests σε δικαστικούς από τις κινητές μονάδες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Ε.Ε.Σ.) κάλυψε ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ). Η ενέργεια έγινε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας κοινωνικής υπευθυνότητας «προΣfΕΕρουμε».

Όπως ανακοίνωσε ο ΣΦΕΕ, τα κλιμάκια του Ε.Ε.Σ. διενεργούν rapid tests σε όλους τους εργαζομένους στα δικαστήρια και τα έμμισθα υποθηκοφυλακεία της Αττικής. Συνολικά πρόκειται για περίπου 4.500 άτομα (δικαστικούς υπαλλήλους, δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς, δικηγόρους). Οι έλεγχοι γίνονται κατόπιν σχετικού αιτήματος από το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Το εν λόγω εγχείρημα, είναι υψίστης σημασίας για την ασφάλεια των εργαζομένων. Οι υπάλληλοι είναι υποχρεωμένοι να προσέρχονται στην εργασία τους, λόγω της φύσης του αντικειμένου τους. Έτσι εκτίθενται καθημερινά στον κίνδυνο διασποράς του ιού, καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις υπάρχουν γραφεία εξυπηρέτησης κοινού.

Σε επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 29 Μαρτίου στις κεντρικές αποθήκες του Ε.Ε.Σ., αντιπροσωπεία του ΣΦΕΕ παρέδωσε τα υλικά στον πρόεδρο του οργανισμού Δρ. Αντώνιο  Αυγερινό.

Ευρύτερο πλαίσιο δράσεων

Ο κ. Αυγερινός ευχαρίστησε θερμά τον ΣΦΕΕ για την προσφορά του και σημείωσε: «O Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στο πλαίσιο της εθελοντικής αγαθοποιούς ανθρωπιστικής δυναμικής που έχει αναπτύξει, συμπορεύεται με τον ΣΦΕΕ σε θέματα που στοχεύουν στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης».

Από την πλευρά του, ο κ. Μιχάλης Χειμώνας, γενικός διευθυντής του ΣΦΕΕ, τόνισε πως η διενέργεια των rapid tests είναι πολύ σημαντική για τον έλεγχο και τον περιορισμό της διασποράς του νέου κορωνοϊού. Και εκ μέρους του Συνδέσμου δεσμεύθηκε να συνεχιστεί η υποστήριξη του έργου του Ε.Ε.Σ.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εντάσσεται σε ευρύτερο πλαίσιο δράσεων που έχουν αναλάβει από κοινού ο ΣΦΕΕ με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Οι δράσεις αυτές έχουν ως στόχο την κάλυψη των αναγκών σε φαρμακευτικά σκευάσματα, υγειονομικό υλικό και είδη πρώτης ανάγκης σε παιδιά και λοιπές ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, που φιλοξενούνται σε Δομές και Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας.

Στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των επιπτώσεων της πανδημίας, ο ΣΦΕΕ και οι εταιρίες μέλη του έχουν συνδράμει με σημαντικές δωρεές εξοπλισμού ΜΕΘ και αναλώσιμων προστατευτικών υλικών στο Υπουργείο Υγείας και σε νοσοκομεία.