Νοσοκομείο ΜΗΤΕΡΑ: Δημιουργία Τμήματος Κοχλιακών Εμφυτευμάτων

  • Ρούλα Τσουλέα
Νοσοκομείο ΜΗΤΕΡΑ
Το πρώτο Τμήμα Κοχλιακών Εμφυτευμάτων στον ιδιωτικό τομέα της Υγείας δημιουργήθηκε στην Ωτορινολαρυγγολογική Κλινική του Νοσοκομείου ΜΗΤΕΡΑ.

Στο Νοσοκομείο ΜΗΤΕΡΑ και στην ΩΡΛ Κλινική του, υπό την διεύθυνση του κ. Ιάκωβου Πετμεζάκη, δημιουργήθηκε το πρώτο Τμήμα Κοχλιακών Εμφυτευμάτων, στον ιδιωτικό τομέα.

Με επιστημονικά υπευθύνους τον κ. Κωνσταντίνο Χρηστίδη και την κα Αλεξάνδρα Βασίλειου, η Κλινική ΩΡΛ στο Νοσοκομείο ΜΗΤΕΡΑ αναλαμβάνει τον πλήρη ακοολογικό έλεγχο και την χειρουργική αποκατάσταση με κοχλιακό εμφύτευμα σε ασθενείς  με πλήρη κώφωση.

Τα κοχλιακά εμφυτεύματα αποτελούν το τελευταίο επίτευγμα της τεχνολογίας. Σήμερα, οι άνθρωποι όλων των ηλικιών που έχουν υποστεί σοβαρή ή και στα όρια της κώφωσης απώλεια ακοής, με τα κοχλιακά εμφυτεύματα έχουν τη δυνατότητα αποκατάστασης της ακοής. Εν αντιθέσει, με τα ακουστικά βαρηκοΐας, το κοχλιακό εμφύτευμα δεν καθιστά ισχυρότερο ή ευκρινέστερο τον ήχο, αλλά παρακάμπτει τα τμήματα του ακουστικού συστήματος που έχουν υποστεί βλάβη και διεγείρει άμεσα τα ακουστικά νεύρα, έχοντας ως αποτέλεσμα τη δυνατότητα αντίληψης του ήχου.

Ο κ. Ιάκωβος Πετμεζάκης, διευθυντής της Κλινικής ΩΡΛ του ΜΗΤΕΡΑ, σχολίασε «Η κώφωση μέχρι πριν από μερικά χρόνια δεν είχε κανένα ουσιαστικό τρόπο αντιμετώπισης και οι κωφοί ήταν αναγκασμένοι να ζουν χωρίς αυτή την πολύτιμη αίσθηση. Σήμερα τα κοχλιακά εμφυτεύματα αποτελούν μια εντυπωσιακή ανακάλυψη της ιατρικής που για πρώτη φορά κατάφερε να αποκαταστήσει μια αίσθηση – την ακοή – που χάθηκε ή δεν υπήρχε ποτέ».