Νέο Κέντρο Διαγνωστικής Παιδιατρικής στον Όμιλο ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ

  • Iatropedia newsroom
ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ
Ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ στέκεται διαχρονικά δίπλα στις οικογένειες, παρέχοντας καινοτόμες διαγνωστικές υπηρεσίες προσαρμοσμένες στις ιδιαίτερες ανάγκες τους.

Το Κέντρο Διαγνωστικής Παιδιατρικής του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ είναι το μοναδικό ιδιωτικό κέντρο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας που παρέχει όλο φάσμα των παιδιατρικών διαγνωστικών εξετάσεων σε ένα χώρο.

Το Κέντρο παρέχει εξειδικευμένες ιατρικές υπηρεσίες στα παιδιά, από την πρώτη μέρα της γέννησής τους μέχρι και το τέλος της εφηβείας. Στελεχώνεται από καταξιωμένους Παιδοακτινολόγους, Παιδοκαρδιολόγους, Πυρηνικούς ιατρούς, Βιοπαθολόγους, Κυτταρογενετιστές και άλλους επιστήμονες Υγείας με μακρόχρονη εμπειρία στα παιδιά. Εξειδικευμένοι ακτινοφυσικοί, νοσηλευτές και τεχνολόγοι επιμελούνται όλες τις φάσεις κάθε εξέτασης, από την προετοιμασία της μέχρι την τελική διάγνωση σε νεογνά, βρέφη και παιδιά. Επικεφαλής του Κέντρου είναι ο διακεκριμένος Παιδοακτινολόγος Γιάννης Νίκας.

Ο κ. Νίκας διατέλεσε επιμελητής και μετέπειτα διευθυντής στο τμήμα Αξονικής και Μαγνητικής Τομογραφίας του Γ.Ν. Παίδων «Αγία Σοφία» για περίπου 25 χρόνια. Μετεκπαιδεύτηκε στη Νευροακτινολογία και Παιδιατρική Νευροακτινολογία στο Εθνικό Νευρολογικό Ινστιτούτο της Ιταλίας «Carlo Besta», στο Μιλάνο και στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο «G. Gaslini» στη Γένοβα.

Στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Διαγνωστικής Παιδιατρικής στους Αμπελόκηπους, λειτουργούν  τα ακόλουθα τμήματα:

  • Μαγνητική & Αξονική Τομογραφία
  • Κλασική Ακτινολογία
  • Υπερηχοτομογραφία
  • Καρδιαγγειακή Απεικόνιση
  • Πυρηνική Ιατρική
  • Εργαστήρια

ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ

Εξοπλισμός τελευταίας τεχνολογίας

Κάθε τμήμα είναι εξοπλισμένο με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, όπου πραγματοποιούνται από τις πιο απλές έως και τις πιο εξειδικευμένες εξετάσεις, με ελαχιστοποίηση των δόσεων ακτινοβολίας και με υψηλή διαγνωστική αξία.

Σε όλες τις δραστηριότητες του Κέντρου εφαρμόζονται ειδικά παιδιατρικά πρωτόκολλα, που καλύπτουν τις ανάγκες των παιδιών, ανάλογα με την ηλικία και την ανάπτυξή τους. Εφαρμόζονται ολοκληρωμένα ευρωπαϊκά κριτήρια ποιότητας και ακτινοπροστασίας, µε βασικό στόχο την ελάχιστη βιολογική επιβάρυνση από ακτινοβολία ιατρικών πηγών.

Το Κέντρο λειτουργεί υπό συνθήκες πλήρους ασφάλειας, σε περιβάλλον φιλικό τόσο για τα παιδιά όσο και για τους γονείς. Διαθέτει ειδικά διαμορφωμένους χώρους για βρέφη και μικρά παιδιά, όπου πραγματοποιούνται αιμοληψίες από εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, το οποίο κάνει την εμπειρία της επίσκεψης ανώδυνη και εύκολη.

Ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ συμπληρώνει 40 χρόνια στον κλάδο της Πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Η είσοδος στην πέμπτη δεκαετία σηματοδοτεί και την είσοδο σε μια νέα εποχή. Στο νέο αυτό ξεκίνημα, η ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ υλοποιεί αποφασιστικά βήματα προς την κατεύθυνση της πρωτοπορίας και της καινοτομίας, συνεχίζει πιο δυνατή, με σταθερή προσήλωση στο όραμα της προαγωγής της Υγείας όλων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν