Νέα, μεγάλη επένδυση στα νότια προάστια

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Μεγάλο, ιδιωτικό οφθαλμολογικό κέντρο ιδρύεται σύντομα στα νότια προάστια σε χώρο 3.000 τ.μ.! Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, πίσω από την επένδυση, η οποία θα είναι εξαιρετικά μεγάλη, βρίσκονται δύο οφθαλμίατροι με διεθνή εμβέλεια, ο ένας από την Κρήτη και ο άλλος από την Αθήνα.

Σκοπός της δημιουργίας του υπερσύγχρονου κέντρου είναι αφενός να πρωταγωνιστήσει στην προσέλκυση ιατρικού τουρισμού και αφετέρου να λειτουργήσει ως πρότυπο ερευνητικό κέντρο, για την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών.

Ιατρικός τουρισμός

Ο ιατρικός τουρισμός στο χώρο της οφθαλμολογίας γνωρίσει άλλωστε άνθηση διεθνώς, προσφέροντας λύση σε συνήθεις διαθλαστικές ανωμαλίες, όπως μυωπία, αστιγματισμό, υπερμετρωπία, καταρράκτη, κλπ. Χάρη στις νέες τεχνολογίες με χρήση τελευταίας γενιάς λέιζερ, τα ποσοστά επιτυχίας των επεμβάσεων πρακτικά αγγίζουν το 100%, αρκεί φυσικά να πραγματοποιούνται από έμπειρο και εξειδικευμένο χειρουργό.

Θυμίζουμε ότι η χώρα μας και ειδικά η ιατρική σχολή του πανεπιστημίου της Κρήτης πρωταγωνιστεί διεθνώς στον τομέα της διαθλαστικής χειρουργικής χάρη στο Ινστιτούτο Οπτικής και Όρασης (ΙΟΟ).