Νέα ενημερωτική εκστρατεία της ΑΜΚΕ «Με οδηγό το διαβήτη»

  • Ρούλα Τσουλέα
ΑΜΚΕ «Με οδηγό το διαβήτη»
Θα διεξαχθεί 5 Μαΐου έως 15 Ιουνίου 2021 και στοχεύει στους κατοίκους της Βορείου Ελλάδας. Συμπεριλαμβάνει lives στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στα οποία γιατροί θα ενημερώνουν το κοινό για τον σακχαρώδη διαβήτη και θα απαντούν στα ερωτήματά του.

Η τελευταία χρονιά ήλθε να μας θυμίσει τη σημασία της πρόληψης και της φροντίδας της υγείας μας. Αυτοί είναι οι στόχοι και της νέας, διαδικτυακής ενημερωτικής εκστρατείας της ΑΜΚΕ «Με οδηγό το διαβήτη» υπό τον ευφάνταστο τίτλο «Μήπως παίρνεις το σάκχαρό σου χαΛΛΛαρά;».

Η πανδημία που έχει προκαλέσει ο νέος κορωνοϊός δεν είναι η μοναδική στον πλανήτη. Ο σακχαρώδης διαβήτης προσβάλλει 420.000.000 άτομα σε όλο τον κόσμο – μεταξύ αυτών σχεδόν 1 εκατομμύριο Έλληνες. Επομένως, αποτελεί μια εξίσου σοβαρή πανδημία που δεν μπορούμε και δεν πρέπει να αγνοούμε.

Η προηγούμενη ενημερωτική εκστρατεία της ΑΜΚΕ «Με οδηγό το διαβήτη» ήταν πολύ επιτυχημένη. Είχε τίτλο «Ίντα είναι το σάκχαρο» και διεξήχθη την περίοδο Δεκέμβριος 2020- Ιανουάριος 2021. Η εκστρατεία εκείνη στόχευσε στην περιοχή της Κρήτης και πέρασε το μήνυμα της πρόληψης και του εμβολιασμού σε περισσότερους από 154.500 ανθρώπους.

Η νέα διαδικτυακή εκστρατεία της ΑΜΚΕ «Με οδηγό το διαβήτη», θα διεξαχθεί 5 Μαΐου έως 15 Ιουνίου 2021 και στοχεύει στους κατοίκους της Βορείου Ελλάδας. Σύμμαχοι στην προσπάθειά της είναι επτά επιστήμονές της, οι οποίοι σε ισάριθμα lives στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα απαντήσουν στις ερωτήσεις του κοινού. Με αυτό τον τρόπο θα συμβάλλουν στην ενημέρωση του για τον διαβήτη, τη διαχείρισή του και τον εμβολιασμό.

Τα lives θα διεξαχθούν στην σελίδα της ΑΜΚΕ «Με οδηγό το διαβήτη» στο Facebook και στο Ιnstagram @meodigotodiaviti. Σε κάθε σελίδα υπάρχουν ειδικά εικαστικά που αναγγέλλουν τα live. Όλα θα αρχίζουν στις 18.30′ μ.μ. Το κοινό μπορεί να υποβάλλει εκείνη την ώρα τις ερωτήσεις του στις σελίδες.

Το πρόγραμμα των lives

Το αναλυτικό πρόγραμμα των ζωντανών συζητήσεων είναι ως εξής:

  • 5 Μαΐου – Ο κ. Δημήτριος Σκούτας, ειδικός παθολόγος-διαβητολόγος, διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής ΔΠΘ, πρόεδρος Διαβητολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος, θα απαντήσει σε ερωτήματα για την πρόληψη των επιπλοκών του διαβήτη.
  • 6 Μαΐου – Ο κ. Ιωάννης Κιουμής, καθηγητής Πνευμονολογίας & Λοιμωξιολογίας, διευθυντής Κλινικής Αναπνευστικής Ανεπάρκειας ΑΠΘ (Γ.Ν.Θ. Γ. Παπανικολάου) θα μιλήσει για τη σημασία του εμβολιασμού.
  • 13 Μαΐου – Ο κ. Γεώργιος Τσούτσας, ενδοκρινολόγος- διαβητολόγος, υποψήφιος διδάκτορας του ΑΠΘ, θα παρουσιάσει τις νεότερες εξελίξεις στον σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1.
  • 25 Μαΐου – Ο κ. Νικόλαος Παπάνας, καθηγητής Παθολογίας-Σακχαρώρους Διαβήτη, πρόεδρος Ευρωπαϊκής Ομάδας Μελέτης του Διαβητικού Ποδιού, θα μιλήσει για τη διαβητική νευροπάθεια και το διαβητικό πόδι.
  • 1 Ιουνίου – Ο κ. Εμμανουήλ Σμυρνάκης, επίκουρος καθηγητής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας & Ιατρικής Εκπαίδευσης στο ΑΠΘ, θα μιλήσει για τον ρόλο της ΠΦΥ στην έγκαιρη διάγνωση και διαχείριση των πασχόντων από διαβήτη.
  • 3 Ιουνίου – Ο κ. Απόστολος Τσάπας, καθηγητής Παθολογίας-Σακχαρώδους Διαβήτη ΑΠΘ, υπεύθυνος Διαβητολογικού Κέντρου, διευθυντής Β’ Παθολογικής Κλινικής ΑΠΘ (Π.Γ.Ν.Θ. «Ιπποκράτειο») θα μιλήσει για την φαρμακευτική θεραπεία στον διαβήτη τύπου 2.
  • 10 Ιουνίου – Ο κ. Σπύρος Ζαρογιάννης, κλινικός διαιτολόγος-διατροφολόγος με ειδίκευση στον σακχαρώδη διαβήτη, επιστημονικής συνεργάτης Α’ Παιδιατρικής Κλινικής, Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, θα μιλήσει για τη διατροφή στον διαβήτη.

«Η ζωή είναι γλυκιά όταν φροντίζεις για αυτή»

Πρεσβευτής της ενημερωτικής εκστρατείας της ΑΜΚΕ «Με οδηγό το διαβήτη» είναι ο παρουσιαστής και tattoo artist Γιώργος Μαυρίδης. Στο βίντεο λανσαρίσματος της εκστρατείας τονίζει: «Η ζωή είναι γλυκιά όταν φροντίζεις για αυτή. Ο προληπτικός έλεγχος κάνει τη ζωή γλυκιά. Εσύ, μήπως παίρνεις το σάκχαρό σου χαλλλαρά;» Δείτε ολόκληρο το βίντεο εδώ.

Στη διάδοση του μηνύματος της ενημερωτικής εκστρατείας θα συμμετάσχει η Ολυμπιονίκης και αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης κυρία Βούλα Πατουλίδου. Θα λάβει επίσης μέρος η ψυχολόγος και οικογενειακή σύμβουλος Ράνια Θρασκιά και άλλοι διάσημοι Θεσσαλονικείς. Η συμμετοχή τους θα πραγματοποιηθεί μέσω Instagram lives. Χορηγός της ενημερωτικής εκστρατείας της ΑΜΚΕ «Με οδηγό το διαβήτη» είναι η φαρμακευτική εταιρεία Pfizer.