ΜΗΤΕΡΑ: Εκδήλωση για τα social media με διεθνούς φήμης επιστήμονες

  • Ρούλα Τσουλέα
μέσα
Η μοναδική αυτή εκδήλωση υπογραμμίζει πως το ΜΗΤΕΡΑ, ως μέλος του Ομίλου Hellenic Healthcare, πρωτοστατεί στον τομέα της εκπαίδευσης, έχοντας πρόσβαση σε κορυφαία πανεπιστήμια παγκοσμίως.

Εκδήλωση για την επίδραση που έχουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στον κλάδο της Υγείας, διοργάνωσε το νοσοκομείο ΜΗΤΕΡΑ.

Η εκδήλωση είχε θέμα «Social media for good» και συμμετείχαν δύο διεθνώς αναγνωρισμένοι επιστήμονες: ο δρ Νίκολας Α. Χρηστάκης, καθηγητής Κοινωνικής και Φυσικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Γέιλ και ο Dr. Ajay K. Singh, αναπληρωτής κοσμήτορας Παγκόσμιας & Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ.

Η εκδήλωση εντάσσεται σε μια σειρά ενημερωτικών ομιλιών που διοργανώνει το Επιστημονικό Συμβούλιο του ΜΗΤΕΡΑ. Προσέλκυσε το  ενδιαφέρον πλήθους ιατρών και επαγγελματιών υγείας, οι οποίοι είχαν την δυνατότητα να ενημερωθούν για την πολύπλευρη δυναμική και την επίδραση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στον κλάδο της υγείας.

Με την παραδοχή πως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτελούν πλέον αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς μας και ένα από τα κύρια μέσα επικοινωνίας και ανταλλαγής πληροφοριών για όλες σχεδόν τις ηλικίες, στόχος της εκδήλωσης ήταν να διερευνηθεί κατά πόσο ο σύγχρονος ασθενής ωφελείται από αυτήν την ευρέως διαδεδομένη μορφή επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης, αξιοποιώντας αποτελεσματικά αυτά τα ψηφιακά εργαλεία προς όφελος του.

Ο καθηγητής Νικόλας Α. Χρηστάκης εμβάθυνε στους περίπλοκους τρόπους με τους οποίους οι άνθρωποι ενσωματώνονται στα κοινωνικά δίκτυα. Ανέλυσε επίσης πως τα δίκτυα αυτά διέπονται από συγκεκριμένες βιολογικές, ψυχολογικές, κοινωνιολογικές και μαθηματικές αρχές.

μέσα

Η εκτεταμένη έρευνά του και το πρωτοποριακό του έργο έριξαν φως στις μετασχηματιστικές δυνατότητες των πλατφορμών των κοινωνικών δικτύων και πώς αυτά διαμορφώνουν τη ζωή μας.

Ο καθηγητής Ajay K. Singh, με την τεράστια εμπειρία του ως κλινικός ιατρός και εκπαιδευτικός, παρείχε ανεκτίμητες προοπτικές για την υπεύθυνη και ηθική πλοήγηση στο ψηφιακό τοπίο. Τόνισε ιδιαιτέρως τη σημασία της αξιοποίησης των κοινωνικών μέσων ως εργαλείου για συνεχή μάθηση, επαγγελματική ανάπτυξη και παγκόσμια συνεργασία.

μέσα

Ανοιχτοί δίαυλοι επικοινωνίας

Η μοναδική αυτή εκδήλωση για τα ελληνικά δεδομένα, υπογραμμίζει πως το ΜΗΤΕΡΑ, ως μέλος του Ομίλου Hellenic Healthcare, πρωτοστατεί στον τομέα της εκπαίδευσης έχοντας πρόσβαση σε κορυφαία πανεπιστήμια παγκοσμίως και διατηρώντας ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας και συνεργασίας με καταξιωμένους επιστήμονες. Ο Όμιλος HHG άλλωστε έχει ήδη αναλάβει πρωτοβουλίες για την ενίσχυση του κλάδου της ιατρικής επιστήμης στην χώρα μας.

Ο Όμιλος Hellenic Healthcare δίνει έμφαση στην εφαρμογή καινοτόμων πρακτικών, παραμένοντας στην πρώτη γραμμή της ιατρικής προόδου. Με όχημα την καινοτομία, προωθεί την υψηλών προδιαγραφών περίθαλψη και την αλληλεπίδραση με την κοινότητα και προσαρμόζεται στις τεχνολογικές εξελίξεις, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών.