Merck: Υποστήριξη της δράσης «Curious Minds, Creative Professionals»

  • Ρούλα Τσουλέα
Merck
Στην υποστήριξη μιας δράσης εκπαίδευσης και ενίσχυσης των δεξιοτήτων των μαθητών προχώρησε η φαρμακευτική εταιρεία Merck, στο πλαίσιο των δράσεων Εταιρικής Υπευθυνότητας που αναλαμβάνει.

Στο πλαίσιο της δράσης «Curious Minds, Creative Professionals», εργαζόμενοι της Merck Ελλάδος ενημερώνουν μαθητές και μαθήτριες ανά τη χώρα για τους κλάδους κυρίως των θετικών επιστημών, βοηθώντας τους να ανακαλύψουν την καθοριστική σημασία που έχουν ορισμένες δεξιότητες στην επαγγελματική εξέλιξη στους θετικούς τομείς. Μεταξύ των δεξιοτήτων αυτών συμπεριλαμβάνονται:

  • Η περιέργεια
  • Η δημιουργικότητα
  • Η κριτική ικανότητα
  • Η επίλυση προβλημάτων

Εργαζόμενοι της Merck Ελλάδος αναλαμβάνουν το ρόλο του μέντορα, συζητώντας με μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μέσω live ομαδικών συνεδριών και ασύγχρονων ερωταπαντήσεων για τη Βιολογία, τη Φαρμακευτική, τη Χημεία, την Ιατρική, τα Μαθηματικά, τη Φυσική κ.α

Παράλληλα, εμπνέουν και προτρέπουν τη νέα γενιά να αναπτύξει δεξιότητες που κρίνονται απαραίτητες για την ενασχόληση με τις ειδικότητες αυτές και για την προσωπική, ακαδημαϊκή και επαγγελματική εξέλιξή τους.

«Στόχος μας είναι να διοχετεύουμε τις γνώσεις και την εμπειρία μας σε τομείς όπου μπορούμε πραγματικά να κάνουμε τη διαφορά», σχολίασε η κ. Αλεξάνδρα Κιτσαντά, Communications Associate Manager της Merck. «Πιστεύουμε ότι η περιέργεια, η δημιουργικότητα και το θάρρος να επεκτείνουμε τα όριά μας, είναι κομβικής σημασίας παράγοντες για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων των νέων και κατ’ επέκταση για την εξέλιξη όλης της κοινωνίας. Η υποστήριξη εκπαιδευτικών και πολιτιστικών δράσεων είναι σημαντική για εμάς. Στόχος μας είναι να κεντρίσουμε το ενδιαφέρον των νέων ανθρώπων για την επιστήμη και τη βαθύτερη κατανόηση της αξίας της έρευνας».

Η συγκεκριμένη δράση αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τη ΜΚΟ «The Tipping Point». Στόχος είναι να μειώσει την τυχαιότητα στη λήψη κρίσιμων ακαδημαϊκών και επαγγελματικών αποφάσεων από τους νέους, φέρνοντάς τους σε επαφή με πληθώρα επαγγελματιών με τους οποίους θα μπορούσαν να μιλήσουν διαφορετικά.