Libytec: Θωράκιση του ανοσοποιητικού έναντι της εποχικής γρίπης

  • Ρούλα Τσουλέα
Libytec
Η εταιρεία λάνσαρε διατροφικό συμπλήρωμα που περιέχει φυσικά συστατικά και ιχνοστοιχεία με ισχυρές αντιμικροβιακές και αντιικές ιδιότητες.

Ένα νέο συμπλήρωμα διατροφής με φυσικά συστατικά και ιχνοστοιχεία προτείνει η ελληνική φαρμακευτική εταιρία Libytec ως συμπλήρωμα διατροφής για ενίσχυση του ανοσοποιητικού έναντι των χειμερινών λοιμώξεων.

Το συμπλήρωμα περιέχει εκχύλισμα Cistus creticus, βασιλικό πολτό, ψευδάργυρο και σελήνιο, που διαθέτουν ισχυρές αντιμικροβιακές και αντιικές ιδιότητες. Ο  συνδυασμός τους στο συμπλήρωμα CombiShield συμβάλλει στη μείωση της μέσης διάρκειας και σοβαρότητας των συμπτωμάτων σε άτομα με λοιμώξεις του αναπνευστικού.

Το CombiShield λειτουργεί ως ασπίδα του οργανισμού και μπορεί, λ.χ. να ωφελήσει μαθητές, αθλητές, καπνιστές, ηλικιωμένους, άτομα που στο στενό τους περιβάλλον έχουν εμφανιστεί γρίπη, άτομα με βεβαρημένο ιστορικό, άτομα που είναι επιρρεπή σε εποχικές αναπνευστικές λοιμώξεις. Η χορήγησή του συνιστάται και σε άτομα με δυσανεξία στη γλουτένη ή/και στη λακτόζη.

Η αποτελεσματική φόρμουλα του, οφείλεται στη θεραπευτική δράση των συστατικών του. Συγκεκριμένα:

  • Το εκχύλισμα Cistus creticus είναι αποτελεσματικό στη μείωση  της μέσης διάρκειας και της σοβαρότητας των συμπτωμάτων σε ασθενείς με λοίμωξη του ανώτερου αναπνευστικού, σύμφωνα με τις υπάρχουσες έρευνες
  • Η λυοφιλοποιημένη σκόνη από βασιλικό πολτό διαθέτει αντιοξειδωτική, αντιφλεγμονώδη, αντιμικροβιακή και ανοσορυθμιστική δράση
  • Ο ψευδάργυρος έχει σημαντική επίδραση στις ιογενείς λοιμώξεις, ενώ η ανεπαρκής πρόσληψή του μπορεί να προδιαθέτει σε μολυσματικές ασθένειες του ανώτερου και του κατώτερου αναπνευστικού
  • Το σελήνιο είναι ουσιώδες για την ικανοποιητική και αποτελεσματική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος
  • Τόσο ο ψευδάργυρος, όσο και το σελήνιο διαθέτουν τεκμηριωμένους ισχυρισμούς από τον EFSA.

«Παρουσιάζουμε ένα καινοτόμο συνδυασμό στην Ελλάδα, με τη σιγουριά ότι θα αποτελέσει σημαντικό σύμμαχο στην πρόληψη κατά των λοιμώξεων του αναπνευστικού, που ευδοκιμούν την χειμερινή περίοδο. Στη Libytec, θέλουμε να προσφέρουμε άμεση πρόσβαση σε ασφαλείς και αποτελεσματικές λύσεις, θέτοντας πάντα στο επίκεντρο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής», τόνισε ο κ. Κωνσταντίνος Μπέλσης, Διευθυντής της Libytec.