Leo Pharma: Ενημερωτική εκστρατεία για την ψωρίαση «Μην παίζεις κρυφτό με το δέρμα σου»

  • Ρούλα Τσουλέα
ψωρίαση
Πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι περισσότεροι από ένας στους δύο ασθενείς με ψωρίαση έχουν έντονο άγχος και το 90% νιώθουν ντροπή ή  αμηχανία για το σώμα τους.

Την  εκστρατεία ενημέρωσης για  την ψωρίαση «Μην παίζεις κρυφτό με το δέρμα σου», συνεχίζει  η LEO Pharma Hellas. Η εκστρατεία τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Δερματολογικής & Αφροδισιολογικής Εταιρείας (ΕΔΑΕ).

Στόχος της εκστρατείας είναι να μεταδώσει το θετικό μήνυμα ότι υπάρχει αποτελεσματική αντιμετώπιση για την ψωρίαση. Αρκεί οι ασθενείς να επισκεφθούν τον δερματολόγο ιατρό, ο οποίος θα τους βοηθήσει να απαλλαγούν από τα συμπτώματά τους.

Μέσα από την ειδικά διαμορφωμένη ιστοσελίδα https://psoriasis.myderma.info/ftouxeleftheria, οι επισκέπτες μπορούν να ενημερωθούν για την ψωρίαση και τον ρόλο του δερματολόγου, ο οποίος αποτελεί έγκυρη πηγή ενημέρωσης για την αντιμετώπιση της νόσου. Μπορούν επίσης να συμμετάσχουν σε σύντομα quiz για τη νόσο και τον τρόπο που επηρεάζει τη ζωή τους.

Τους προσφέρεται ακόμα η δυνατότητα να αναζητήσουν τον δερματολόγο στην περιοχή που τους εξυπηρετεί, κάνοντας κλικ στο εικονίδιο «Βρες δερματολόγο».

Επικοινωνιακό «όχημα» της εκστρατείας είναι ένα ραδιοτηλεοπτικό σποτ διάρκειας 40’’, εμπνευσμένο από το παιδικό ομαδικό παιχνίδι «κρυφτό». Το σποτ μεταδίδεται για δεύτερη φορά εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας Ψωρίασης στις 29 Οκτωβρίου, έπειτα από έγκριση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ).

Η ψωρίαση είναι ένα αυτοάνοσο νόσημα, που πλήττει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι περισσότερο από το 50% των πασχόντων νιώθουν άγχος για την εμφάνιση του σώματός τους. Επιπλέον, το 90% νιώθουν ντροπή ή αμηχανία. Τα άτομα που ζουν με ψωρίαση έχουν συχνά έλλειψη αυτοπεποίθησης και αισθήματα απομόνωσης, θυμού, ακόμη και απελπισίας.

Σημείο αναφοράς

«Η Παγκόσμια Ημέρα Ψωρίασης αποτελεί σημείο αναφοράς για τους ασθενείς. Για τη Leo Pharma, η υλοποίηση αλλά και υποστήριξη ενημερωτικών δράσεων, είναι η  έμπρακτη απόδειξη της δέσμευσής μας για συνεχή βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών με δερματικές παθήσεις», δήλωσε ο γενικός διευθυντής της LEO Pharma Hellas κ. Νίκος Ραγκούσης.

Και πρόσθεσε: «Με μηνύματα αισιοδοξίας, αναδεικνύουμε το πρόβλημα και παροτρύνουμε τους ασθενείς να απευθυνθούν στον δερματολόγο τους, ώστε να αντιμετωπίσουν τη νόσο αποτελεσματικά και να νιώσουν ότι απελευθερώνονται από αυτήν».

«Η ψωρίαση είναι μία χρόνια, μη μεταδοτική φλεγμονώδης νόσος η οποία έχει σημαντικό συναισθηματικό αλλά και κοινωνικό αντίκτυπο στη ζωή του ασθενούς. Το αποτέλεσμα είναι μεγάλο ποσοστό των ασθενών να εγκαταλείπουν τη θεραπεία», είπε ο καθηγητής Δερματολογίας Δημήτρης Ρηγόπουλος, πρόεδρος της ΕΔΑΕ.

«Σήμερα, βάσει και των νέων επιστημονικών δεδομένων, οι ασθενείς με ψωρίαση δεν χρειάζεται να «κρύβονται» πίσω από το πρόβλημά τους. Υπάρχουν θεραπευτικές προσεγγίσεις για αποτελεσματική αντιμετώπιση της νόσου. Στόχος μας, μέσω της ενημερωτικής εκστρατείας είναι να παροτρύνουμε τους ασθενείς σε συνεργασία με τον δερματολόγο να αναζητήσουν την κατάλληλη γι’ αυτούς θεραπευτική λύση. Η ΕΔΑΕ αναγνωρίζοντας τη σημασία της συνεχούς επικοινωνίας ιατρού-ασθενούς παρέχει την υπηρεσία αναζήτησης δερματολόγου σε όλη την Ελλάδα, μέσω της ηλεκτρονικής ιστοσελίδας της».