ΙΑΣΩ: Σεμινάριο για τις εξελίξεις στην μαιευτική και γυναικολογική υπερηχογραφία

  • Ρούλα Τσουλέα
σεμινάριο
Στο σεμινάριο, που θα διαρκέσει δύο ημέρες, θα παρουσιασθούν δύσκολα περιστατικά.

Σεμινάριο για τις εξελίξεις στην μαιευτική και γυναικολογική υπερηχογραφία θα διεξαχθεί το διήμερο 10-11 Μαΐου 2024 στην ιδιωτική κλινική ΙΑΣΩ, στο Μαρούσι.

Το σεμινάριο διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Προγεννητικής Διάγνωσης & Εμβρυϊκής Θεραπείας. Τελεί υπό την αιγίδα της ∆ιαπανεπιστηµιακής Σχολής Υπερήχων στη Μαιευτική & Γυναικολογία Ian Donald και της Α’ Μαιευτικής-Γυναικολογικής Κλινικής ΕΚΠΑ.

Η ∆ιαπανεπιστηµιακή Σχολή Υπερήχων στη Μαιευτική και Γυναικολογία Ian Donald ιδρύθηκε πριν από 42 χρόνια. Υπολογίζεται ότι σε αυτήν έχουν εκπαιδευτεί περισσότεροι από 55.000 μεταπτυχιακοί φοιτητές και επαγγελματίες.

Η Σχολή έχει ιδρύσει παραρτήματα σε δεκάδες χώρες, από τις ΗΠΑ και την Κίνα έως την Ιταλία και την Ινδία. Διοργανώνει σεμινάρια, ημερίδες και συνέδρια στη μαιευτική και γυναικολογική υπερηχογραφία.

Στο σεμινάριο, που θα διεξαχθεί στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ΙΑΣΩ (Λεωφ. Κηφισίας 37-39, Μαρούσι), έχουν προσκληθεί διακεκριμένοι επιστήμονες στον χώρο της Μαιευτικής και Γυναικολογίας από την Ελλάδα και την Ευρώπη. Οι ειδικοί θα παρουσιάσουν τα νεώτερα δεδομένα στον τομέα τους. Επίσημοι καλεσμένοι-ομιλητές είναι οι κ.κ.:

  • Asim Kurjak, ομότιμος καθηγητής Μαιευτικής και Γυναικολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Ζάγκρεμπ, στην Κροατία,
  • Giovanni Monni, καθηγητής στο Τμήμα Μαιευτικής και Γυναικολογίας του Πανεπιστημίου του Κάλιαρι, στην Ιταλία
  • Bernat Serra Zantop, διευθυντής της Μαιευτικής Υπηρεσίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Dexeus, στην Ισπανία

Το σεμινάριο τιτλοφορείται «Ian Donald – 11th Advanced Course of Ultrasound in Obstetrics & Gynecology: Difficult Cases – Best Solutions». Θα αρχίσει την Παρασκευή 10 Μαΐου 2024 στις 9 το πρωί. Πρόεδρος του σεμιναρίου και διευθυντής του Ελληνικού Παραρτήματος της Σχολής Ian Donald είναι ο καθηγητής Αριστείδης Αντσακλής, διευθυντής του Τμήματος Εμβρυομητρικής & Περιγεννητικής Ιατρικής του ΙΑΣΩ.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το σεμινάριο με φυσική παρουσία. Την εγγραφή τους μπορούν να κάνουν ΕΔΩ. Το πρόγραμμα του σεμιναρίου μπορείτε να δείτε ΕΔΩ.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα  τηλέφωνα 210 6074200 (γραμματεία σεμιναρίου) και 210 6383906 (Αθηνά Άντζου – υπεύθυνη Εκδηλώσεων & Συνεδρίων Ομίλου ΙΑΣΩ).