Η Merck συμπλήρωσε 50 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα

  • Iatropedia newsroom
Merck
Η εταιρεία ήρθε στην Ελλάδα στις 3 Μαρτίου 1971, ως θυγατρική της πολυεθνικής Merck KGaA, που εδρεύει στη Γερμανία και η οποία γιόρτασε το 2018 τα 350 χρόνια της.

Η Merck, η παλαιότερη φαρμακευτική εταιρεία στον κόσμο, με 353 χρόνια καινοτομίας και εξειδίκευσης στην επιστήμη και την τεχνολογία, γιορτάζει σήμερα την 50η επέτειο της παρουσίας της στην Ελλάδα.

Στις 3 Μαρτίου του 1971 άρχισε στην Ελλάδα το ταξίδι της η Merck ΕΠΕ ως θυγατρική της πολυεθνικής «Merck KGaA» που εδρεύει στη Γερμανία.

Η συνεχής και έντονη παρουσία της εταιρείας στην ελληνική αγορά φαρμακευτικών και χημικών προϊόντων αντικατοπτρίζεται σε βήματα εξέλιξης όπως η ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου της σε διαφορετικές θεραπευτικές κατηγορίες. Η συνεχής της ανάπτυξη οδήγησε στη μετατροπή της στην Ελλάδα από εταιρεία περιορισμένης ευθύνης σε ανώνυμη εταιρεία το Δεκέμβριο του 2007.

Σε επίπεδο ομίλου ακολούθησε μια σειρά από συγχωνεύσεις μέσω εξαγορών που επιτάχυναν  σημαντικά τον ρυθμό ανάπτυξης της εταιρείας. Η πρώτη έγινε το 2008 με την εξαγορά της Serono και την εκποίηση του κλάδου των γενόσημων φαρμάκων, ενώ ακολούθησαν οι εξαγορές της Millipore το 2010, της AZ Electronic  Materials το 2014, της Sigma-Aldrich το 2015 και της Versum Materials το 2019.

Το 2018 η ελληνική θυγατρική της Merck συμμετείχε στους εορτασμούς για τα 350 χρόνια του Ομίλου με την παρουσία εργαζόμενων, πελατών, εταίρων, και εκπροσώπων της επιστημονικής κοινότητας σε μια λαμπρή εκδήλωση με κεντρικό μήνυμα «Ανεξάντλητη περιέργεια – Ας φανταστούμε τα επόμενα 350 χρόνια».

«Σήμερα, η Merck ΑΕ, συμπληρώνοντας το 50ο έτος της, είναι περισσότερο από ποτέ σταθερά προσηλωμένη στην προσπάθειά της να συνεχίσει να προσδίδει αξία στις ζωές των ασθενών και του Εθνικού Συστήματος Υγείας στην Ελλάδα,  διαθέτοντας καινοτόμα φάρμακα, μεγιστοποιώντας το υπάρχον χαρτοφυλάκιό της και επεκτείνοντάς το ακόμα περισσότερο», δήλωσε η Susan King-Barnardo, Γενική Διευθύντρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Merck σε Ελλάδα και Κύπρο και συμπλήρωσε: «Βαδίζοντας πάνω σε στέρεες βάσεις για να οικοδομήσει τα επόμενα 50 χρόνια, η Merck παραμένει αφοσιωμένη στην ανθρώπινη πρόοδο».