Η Merck στηρίζει τα Παιδικά Χωριά SOS

  • Ρούλα Τσουλέα
Merck
Το ποσό που θα αντιστοιχούσε στα Χριστουγεννιάτικα δώρα των εργαζόμενων της εταιρείας Merck θα διατεθεί ως ενίσχυση στα Παιδικά Χωριά SOS.

Την ειδική αγωγή των παιδιών που φιλοξενούνται στα Παιδικά Χωριά SOS, θα ενισχύει η φαρμακευτική εταιρεία Merck Ελλάδος.

Όπως ανακοίνωσε, το ποσό που θα αντιστοιχούσε στα Χριστουγεννιάτικα δώρα των εργαζόμενων της εταιρείας θα διατεθεί ως ενίσχυση για να υποστηριχθούν οι ανάγκες ειδικής αγωγής των παιδιών που ζουν και μεγαλώνουν στο Παιδικό Χωριό SOS της Βάρης.

Η δράση αυτή αποτελεί πρωτοβουλία των εργαζομένων της εταιρείας. Εντάσσεται στον τρίτο πυλώνα της στρατηγικής εταιρικής υπευθυνότητας της Merck που «αγκαλιάζει» τον πολιτισμό και την εκπαίδευση.

Η Αλεξάνδρα Κιτσαντά, υπεύθυνη Επικοινωνίας της Merck, δήλωσε: «Η εταιρικά υπεύθυνη δράση αποτελεί πάγια δέσμευση της Merck. Γι’ αυτό το λόγο φροντίζουμε κάθε έκφανση της επιχειρηματικής μας δραστηριότητας να αντανακλά αυτή τη δέσμευση. Με αυτό το σκεπτικό επιδιώκουμε συστηματικά συνέργειες με οργανισμούς και φορείς που διαπνέονται από αντίστοιχες αξίες. Τα Παιδικά Χωριά SOS και το έργο τους σε όλους τους τομείς που δραστηριοποιούνται είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Η έμφαση που δίνουν στην εκπαίδευση των παιδιών, μας έδωσε απλώς την ευκαιρία να ταιριάξουμε την πρόθεσή μας να τους υποστηρίξουμε, με τους πυλώνες εταιρικής υπευθυνότητας της Merck».

Τα Παιδικά Χωριά SOS

Τα Παιδικά Χωριά SOS είναι ένας διεθνής οργανισμός που ιδρύθηκε το 1949 στο Τιρόλο της Αυστρίας από τον Herman Gmeiner. Σήμερα, λειτουργούν σε 136 χώρες, βοηθώντας χιλιάδες παιδιά μέσα από προγράμματα εναλλακτικής φροντίδας και πρόληψης, σχολεία, Κέντρα Υγείας και άλλες υπηρεσίες προς τις τοπικές κοινωνίες.

Στην Ελλάδα άρχισαν να λειτουργούν το 1975. Πλέον λειτουργούν τέσσερα Παιδικά Χωριά SOS, δύο Στέγες Νέων, δύο Ξενώνες Βρεφών SOS, 10 Κέντρα Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας και πέντε Κέντρα Μαθησιακής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν