GENESIS Pharma: Συνεργασία με την Kyowa Kirin για ένα χαρτοφυλάκιο ορφανών φαρμάκων

  • Ρούλα Τσουλέα
Genesis Pharma
Πρόκειται για δύο φάρμακα που προορίζονται για πάσχοντες από ορισμένες σπάνιες παθήσεις. Οι παθήσεις είναι η φυλοσύνδετη υποφωσφαταιμία, η οστεομαλάκυνση που προκαλείται από όγκο, η σπογγοειδής μυκητίαση και το σύνδρομο Sézary.

Την εμπορική συνεργασία τους για δύο νέα ορφανά φάρμακα που θα διατεθούν στην Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα, ανακοίνωσαν η εταιρεία φαρμακευτικής βιοτεχνολογίας GENESIS Pharma και η εταιρεία εξειδικευμένων θεραπειών Kyowa Kirin Co., με έδρα την Ιαπωνία.

Με βάση τους όρους της συμφωνίας, η GENESIS Pharma αναλαμβάνει την εμπορική διάθεση:

  • Του burosumab (μπουροσουμάμπη) για τη θεραπεία της φυλοσύνδετης υποφωσφαταιμίας και της οστεομαλάκυνσης που προκαλείται από όγκο
  • Του mogamulizumab (μογκαμουλιζουμάμπη) για δύο υποτύπους δερματικού λεμφώματος Τ-κυττάρων (την σπογγοειδή μυκητίαση και το σύνδρομο Sézary)

Η διάθεση των δύο φαρμάκων θα γίνει έπειτα από τις τοπικές εγκρίσεις τους.

«Στην Kyowa Kirin σκοπός μας είναι να κάνουμε τους ανθρώπους να χαμογελούν», δήλωσε ο Abdul Mullick, πρόεδρος της Kyowa Kirin International. «Μέσω της συνεργασίας μας με την GENESIS Pharma… πραγματοποιούμε αυτόν ακριβώς τον σκοπό».

«Η καινοτομία μπορεί να προσφέρει πολύ σημαντικό θεραπευτικό όφελος σε όσους ζουν με χρόνιες και σπάνιες ασθένειες», επισήμανε ο κ. Κωνσταντίνος Ευριπίδης, διευθύνων σύμβουλος της GENESIS Pharma. «Με ένα στοχευμένο όραμα να υποστηρίξουμε αυτούς τους ασθενείς, φιλοδοξούμε να επεκτείνουμε το ισχυρό δίκτυο των διεθνών συνεργατών μας που επενδύουν στην υποσχόμενη έρευνα και ανάπτυξη σε τομείς που έχουν θεραπευτικές προκλήσεις».

Η φυλοσύνδετη υποφωσφαταιμία είναι μια σπάνια μεταβολική νόσος των οστών που επηρεάζει παιδιά και ενήλικες. Η οστεομαλάκυνση που προκαλείται από όγκο είναι μια επίκτητη διαταραχή που προκαλείται από τυπικά μικρούς, αργά αναπτυσσόμενους, καλοήθεις όγκους.

Η σπογγοειδής μυκητίαση και το σύνδρομο Sézary είναι δύο υπότυποι δερματικού λεμφώματος Τ-κυττάρων, το οποίο αποτελεί σπάνια μορφή μη-Hodgkin λεμφώματος. Μπορεί να επηρεάσουν το δέρμα, το αίμα, τους λεμφαδένες και τα εσωτερικά όργανα.