GENESIS Pharma: Συμφωνία με την Regeneron για τη διάθεση ογκολογικού φαρμάκου

  • Ρούλα Τσουλέα
GENESIS
Το φάρμακο έχει ένδειξη ως μονοθεραπεία ή σε συνδυασμό με χημειοθεραπεία για ορισμένους καρκίνους του δέρματος, του τραχήλου μήτρας και του πνεύμονα.

Συμφωνία με την Regeneron Ireland DAC για την αποκλειστική διάθεση του ογκολογικού φαρμάκου cemiplimab στην Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα, υπέγραψε η βιοφαρμακευτική εταιρεία GENESIS Pharma.

Η Regeneron Ireland DAC είναι θυγατρική της βιοφαρμακευτικής Regeneron, που ερευνά, αναπτύσσει και διαθέτει θεραπείες για ασθενείς με σοβαρές παθήσεις.

Το cemiplimab είναι ένα πλήρως ανθρώπινο μονοκλωνικό αντίσωμα που στοχεύει τον υποδοχέα του ανοσολογικού σημείου ελέγχου PD-1 στα Τ-κύτταρα. Αναπτύχθηκε χρησιμοποιώντας την τεχνολογία Veloc Immune® της Regeneron. Στην ΕΕ έχει ένδειξη σε ενήλικες ως μονοθεραπεία για ορισμένους ασθενείς με:

  • Τοπικά προχωρημένο ή μεταστατικό βασικοκυτταρικό καρκίνωμα (BCC)
  • Τοπικά προχωρημένο ή μεταστατικό πλακώδες καρκίνωμα του δέρματος (CSCC)
  • Υποτροπιάζοντα ή μεταστατικό καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.

Έχει επίσης ένδειξη σε ενήλικες ως μονοθεραπεία ή σε συνδυασμό με χημειοθεραπεία για ορισμένους ασθενείς με τοπικά προχωρημένο ή μεταστατικό μη μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα (NSCLC).

Οι δύο εταιρείες θα εργαστούν για να ολοκληρώσουν έως το δεύτερο τρίμηνο του 2024 την απρόσκοπτη μετάβαση όλων των δραστηριοτήτων που σχετίζονται με την εμπορική διάθεση του φαρμάκου.

Ο κ. Κωνσταντίνος Ευριπίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της GENESIS Pharma δήλωσε σχετικά: «Για περισσότερα από 20 χρόνια εργαζόμαστε για να διασφαλίσουμε την πρόσβαση των ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες για σοβαρές παθήσεις σε ευρωπαϊκές αγορές, επενδύοντας σε ένα διαρκώς αναπτυσσόμενο δίκτυο συνεργατών που περιλαμβάνει κορυφαίες παγκόσμιες βιοφαρμακευτικές εταιρείες. Η νέα αυτή συμφωνία με την Regeneron, μια πρωτοποριακή εταιρεία που επενδύει στην επιστήμη αιχμής, αποτελεί τιμή για εμάς και ενισχύει περαιτέρω τη μακροχρόνια τεχνογνωσία και εστίασή μας σε θεραπείες που στοχεύουν δύσκολα αντιμετωπίσιμους καρκίνους».