Φιλοκτήτης: Δημιουργία Μονάδας Αποκατάστασης για ασθενείς με κορωνοϊό

  • Iatropedia newsroom
Φιλοκτήτης
Παρέχεται ολιστική αντιμετώπιση των ασθενών που εκδήλωσαν εκδήλωσαν σοβαρή μορφή της λοίμωξης που προκαλεί ο κορωνοϊός Covid-19.

Στη δημιουργία ειδικής Μονάδας Αποκατάστασης για ασθενείς που εκδήλωσαν σοβαρή μορφή της λοίμωξης που προκαλεί ο κορονοϊός Covid-19, προχώρησε το Κέντρο Αποθεραπείας & Αποκατάστασης Φιλοκτήτης.

Όπως ανακοίνωσε, οι ασθενείς που έχουν νοσηλευτεί για μεγάλο χρονικό διάστημα σε νοσοκομεία ή και Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, χρειάζονται επιπλέον ειδικές θεραπείες οι οποίες θα τους ενδυναμώσουν και θα αυξήσουν την αντοχή του οργανισμού τους.

Στόχος της αποκατάστασης είναι να επιστρέψουν στην αρχική τους φυσική κατάσταση και να μπορούν να λειτουργήσουν ανεξάρτητοι.

«Ο Φιλοκτήτης ανταποκρίνεται άμεσα στην κρίσιμη ανάγκη παροχής υπηρεσιών υγείας για την αποκατάσταση των ασθενών που νόσησαν από COVID-19», τονίζεται στην ανακοίνωσή. «Η επιστημονική ομάδα του Κέντρου αποτελείται από όλες τις απαραίτητες ειδικότητες, αντιμετωπίζοντας ολιστικά τον κάθε ασθενή. Παρέχεται εξατομικευμένη θεραπεία με στόχο την αποφυγή τυχόν επιπλοκών που σχετίζονται με τη νόσο αλλά και την αποτελεσματική επαναφορά των ασθενών».

Και η ανακοίνωση συνεχίζει: «Η πανδημία του Κορωνοϊού έχει δημιουργήσει την ανάγκη για παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών αποκατάστασης δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην διεπιστημονική προσέγγιση. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει αναπτύξει νέες κατευθυντήριες οδηγίες με στόχο την υποστήριξη και την αντιμετώπιση των ασθενών που έχουν θεραπευτεί από την λοίμωξη και χρήζουν ειδικής φροντίδας για να επανέλθουν στην αρχική φυσική τους κατάσταση.

Η αναπνευστική φυσικοθεραπεία και η λειτουργική αποκατάσταση των ασθενών που νόσησαν από COVID-19 θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην συνολική αντιμετώπιση της κρίσης από την πανδημία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν