FARAN: Έναρξη συνεργασίας με την STADA Arzneimittel

  • Iatropedia newsroom
FARAN
Η συνεργασία αφορά τον τομέα της οστεοπόρωσης. Η FARAN θα διαθέσει στην Ελλάδα βιομοειδές φάρμακο για μετεμμηνοπαυσικές γυναίκες και για άνδρες με αυξημένο κίνδυνο για κάταγμα.

Την έναρξη συνεργασίας στην θεραπευτική κατηγορία της οστεοπόρωσης ανακοίνωσαν οι φαρμακευτικές εταιρείες FARAN ΑΒΕΕ και STADA Arzneimittel AG.

Στο πλαίσιό της, η FARAN  αναλαμβάνει την προώθηση και την διανομή στην ελληνική αγορά του πρώτου βιομοειδούς της τεριπαριτίδης (Biosimilar Teriparatide) του γερμανικού ομίλου STADA Arzneimittel AG.

Το προϊόν με τη δραστική ουσία τεριπαριτίδη ενδείκνυται για τη θεραπεία της οστεοπόρωσης σε μετεμμηνοπαυσικές  γυναίκες, καθώς και σε άντρες με αυξημένο κίνδυνο για κάταγμα.

Ο κ. Παναγιώτης Κουκουλομμάτης, Γενικός Διευθυντής  της FARAN, δήλωσε σχετικά: «Η συνεργασία αυτή θα ενδυναμώσει την ηγετική θέση της FARAN στο χώρο της Βιοτεχνολογίας μεταξύ των ελληνικών εταιρειών, καθώς εντάσσουμε στο χαρτοφυλάκιο μας μια θεραπευτική λύση για την οστεοπόρωση, η οποία θα είναι πλέον διαθέσιμη και για τους Έλληνες ασθενείς».

H κυρία Γιάννα Σωτηράκου, Business Development Director της STADA Arzneimittel ΑG, ανέφερε ότι: «Είμαστε ιδιαιτέρως ικανοποιημένοι με την έναρξη της συνεργασίας μας με τη FARAN, η οποία διαθέτει πολυετή εμπειρία στο χώρο, για την προώθηση και διάθεση του φαρμακευτικού προϊόντος μας για την οστεοπόρωση και πιστεύουμε ότι η συνεργασία αυτή θα συμβάλει στην περαιτέρω εξέλιξη και ανάπτυξη και των δυο εταιρειών».