Famar: Ανέλαβε τη διανομή εμβολίων στα απομακρυσμένα κέντρα της Β. Ελλάδας

  • Ρούλα Τσουλέα
Famar
Η διανομή των εμβολίων για τον νέο κορωνοϊό στις απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας αποτελεί μεγάλη πρόκληση λόγω των πολύ απαιτητικών συνθηκών αποθήκευσης και μεταφοράς, αλλά και της κρισιμότητας του εγχειρήματος για τη δημόσια Υγεία.

Τη διανομή των εμβολίων κατά της λοίμωξης που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, ανέλαβε η φαρμακευτική εταιρεία Famar, παρέχοντας δωρεάν τις υπηρεσίες της στην ελληνική κυβέρνηση. Με τον τρόπο αυτό δήλωσε δυναμικά το παρόν στην παγκόσμια συστράτευση για την αναχαίτιση της πανδημίας.

Η διανομή των εμβολίων στις απομακρυσμένες περιοχές αποτελεί μεγάλη πρόκληση λόγω των πολύ απαιτητικών συνθηκών αποθήκευσης και μεταφοράς. Επιπλέον, το φορτίο έχει κρίσιμη σημασία για την αναχαίτιση και καταπολέμηση της πανδημίας Covid-19.

Η Famar έχει τη δυνατότητα να φέρει εις πέρας αυτή την αποστολή με αυστηρή συμμόρφωση στις Ορθές Πρακτικές Διανομής. Ο στόλος της θα εξυπηρετεί κέντρα εμβολιασμού της Βόρειας Ελλάδας και της Θράκης. Με αναχώρηση από το Κέντρο Θεσσαλονίκης, θα καλύψει τους νομούς:

  • Χαλκιδικής
  • Σερρών
  • Δράμας
  • Καβάλας
  • Ξάνθης
  • Ροδόπης
  • Έβρου

Ο στόχος είναι να φθάσει στα πιο απομακρυσμένα κέντρα εμβολιασμού της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Κέντρο διανομών στη Θήβα

Η Famar ήδη επενδύει και αναπτύσσει το κέντρο διανομών της στη Θήβα, το οποίο είναι ένα από τα πλέον σύγχρονα και εξειδικευμένα κέντρα αποθήκευσης φαρμακευτικών προϊόντων. Έχει έκταση σχεδόν 30.000 m² με δυνατότητα αποθήκευσης σχεδόν 45.000 παλετών.

Επιπλέον, διαθέτει 65 ειδικά οχήματα για τη μεταφορά ευαίσθητων σκευασμάτων, με όλο τον απαιτούμενο και πιστοποιημένο ποιοτικά εξοπλισμό, ενώ στελεχώνεται από 1.800 άτομα εξειδικευμένο προσωπικό.

«Σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία, με περηφάνια δίνουμε το παρόν και  ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα των ελληνικών υγειονομικών Αρχών για τη διανομή των εμβολίων για την αντιμετώπιση της Covid-19 στην Ελλάδα. Το Υπουργείο Υγείας δέχτηκε ευχαρίστως τη δωρεά μας, αναγνωρίζοντας την αξιοπιστία και την τεχνογνωσία μας στη διανομή φαρμακευτικών προϊόντων, καθώς και την αποφασιστικότητά μας να συμβάλουμε ενεργά σε αυτήν τη σημαντική εθνική προσπάθεια», δήλωσε η κυρία Αγγελική Μοτσάκου, Corporate Affairs Manager της Famar.