Εξαγορά αιχμής που αλλάζει το τοπίο στην φαρμακοβιομηχανία

  • Iatropedia
Ολοκλήρωσε η εξαγορά της Pharmacyclics από την βιοφαρμακευτική εταιρεία Abbvie, δημιουργώντας μια κορυφαία εταιρεία στον τομέα της αιματολογίας-ογκολογίας. Η Pharmacyclics, έχοντας στο χαρτοφυλάκιό της το ibrutinib, μια αποτελεσματική θεραπεία για κακοήθη αιματολογικά νοσήματα, είναι ηγέτιδα στην παγκόσμια αγορά της αιματολογίας–ογκολογίας, με τζίρο 24 δισ. δολάρια διεθνώς.

«Η κοινή εξειδίκευση των δύο εταιρειών, σε συνδυασμό με το υπό εξέλιξη εκτενές πρόγραμμα ογκολογικών προϊόντων της AbbVie, έχει τη δυνατότητα να κάνει ουσιαστική διαφορά στην αντιμετώπιση του καρκίνου όσον αφορά κακοήθη αιματολογικά νοσήματα και να βελτιώσει τη θεραπεία και την ποιότητα ζωής των ασθενών», δήλωσε ο CEO της AbbVie, κ. Richard A. Gonzalez. «Η εξαγορά αυτή σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα μπροστά στις προσπάθειές μας να ενισχύσουμε τη θέση μας ως ανερχόμενος ηγέτης στον τομέα της αιματολογίας – ογκολογίας και να κάνουμε ένα δυναμικό ξεκίνημα στην μακροχρόνια αναπτυξιακή μας στρατηγική.»

Η Pharmacyclics θα είναι πλήρως ελεγχόμενη θυγατρική της AbbVie και τα κεντρικά γραφεία της θα παραμείνουν στην Καλιφόρνια, ενώ πρόεδρος της εταιρείας θα είναι ο κ. Wulff-Erik von Borcke, ο οποίος διετέλεσε επικεφαλής του Global Marketing της AbbVie και διαθέτει μακρόχρονη εμπειρία στο φαρμακευτικό κλάδο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η AbbVie διαθέτει ήδη στο χαρτοφυλάκιό της πέντε υπό εξέλιξη ογκολογικά προϊόντα, που αναμένεται να κυκλοφορήσουν τα επόμενα χρόνια, ενώ σκοπεύει να διερευνήσει τις δυνατότητες σημαντικής βελτίωσης των προτύπων θεραπείας των προϊόντων αυτών σε συνδυασμό με το ibrutinib.