Επεκτείνουν την συνεργασία τους FARAN και ΝOVARTIS

  • Ρούλα Τσουλέα
Faran Novartis
Σε επέκταση της συνεργασίας τους στη θεραπευτική κατηγορία της Ογκολογίας προχώρησαν η ελληνική φαρμακοβιομηχανία Faran και η Novartis Hellas.

Σε επέκταση της συνεργασίας τους στη θεραπευτική κατηγορία της Ογκολογίας προχώρησαν η ελληνική φαρμακοβιομηχανία Faran και η Novartis Hellas.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας η FARAN αναλαμβάνει την προώθηση και διανομή στην ελληνική αγορά δύο επιπλέον ογκολογικών θεραπευτικών σκευασμάτων της Νovartis.

Πιο συγκεκριμένα η συμφωνία αφορά:

  • Το προϊόν με τη δραστική ουσία octreotide, που ενδείκνυται για τη θεραπεία των νευροενδοκρινών όγκων και της μεγαλακρίας
  • Το προϊόν με τη δραστική ουσία pazopanib, που ενδείκνυται για τη θεραπεία του προχωρημένου νεφροκυτταρικού καρκίνου (RCC) και του προχωρημένου σαρκώματος μαλακών μορίων (STS).

Ο Γενικός Διευθυντής  της FARAN Παναγιώτης Κουκουλομμάτης ανέφερε ότι: «Πρόκειται για μια σημαντική συνεργασία για την FARAN, η οποία εμπλουτίζει το θεραπευτικό χαρτοφυλάκιό της στην Ογκολογία και ενδυναμώνει την θέση της στην Ελληνική αγορά. Η NOVARTIS είναι παγκόσμιος ηγέτης στην έρευνα, ανάπτυξη και παραγωγή πρωτοπόρων φαρμάκων και η συμφωνία αυτή αποτελεί για εμάς ένα δυνατό μήνυμα επιχειρηματικής ανάπτυξης».

Ο Γενικός Διευθυντής του Τμήματος Ογκολογίας της NOVARTIS Hellas Eυστάθιος Λιβανός τόνισε ότι: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με την επέκταση της συμφωνίας με τη FARAN, η οποία πλέον αναλαμβάνει την προώθηση και διανομή τεσσάρων σημαντικών ογκολογικών προϊόντων μας. Η μακροχρόνια εμπειρία και η αναπτυξιακή πορεία της, μας δίνουν τη βεβαιότητα ότι διασφαλίζουμε την βέλτιστη εκπροσώπηση των εν λόγω προϊόντων στην ελληνική αγορά».

Τα πρώτα φάρμακα

Η συμφωνία αυτή αποτελεί συνέχεια της ήδη επιτυχημένης συνεργασίας των δυο εταιρειών, για την διάθεση των ογκολογικών θεραπευτικών σκευασμάτων:

  • Για τον μη μικροκυτταρικό καρκίνου του πνεύμονα που παρουσιάζει ALK αντιμετάθεση
  • Για τον μεταστατικό καρκίνο του μαστού που υπερκφράζει τον HER2.

Η FARAN, πιστή στο όραμα και στις αξίες της, συνεχίζει να διευρύνει την συνεργασία της με κορυφαίους φαρμακευτικούς οίκους, υλοποιώντας τη δέσμευσή της προς τον Έλληνα ασθενή και το σύστημα υγείας, προσφέροντας καταξιωμένες θεραπευτικές προτάσεις Υψηλής Ποιότητας & Θεραπευτικής Αξίας για την αντιμετώπιση σοβαρών ασθενειών.